ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Χάθηκε ο μπούσουλας της παγκοσμιοποίησης και λόγω σύγχυσης και πανικού ετοιμάζεται το κάθε Έθνος να κάνει του κεφαλιού του.

Η παραπάνω φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ είναι ένα χαστούκι στους δήθεν πετυχημένους στόχους του σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού μας.

Αν ρωτήσουμε τους δικούς μας εδώ που λένε ότι πασχίζουν με αξιολογήσεις , μνημόνια και άλλα οικονομικά εργαλεία – γκιλοτίνες να μας σώσουν ..θα μας πουν «όλα καλά» ή « βγαίνουμε από τούνελ» ή « έρχεται το χαμόγελο».
Καλά δεν βλέπουν τι έρχεται;
Έχουν προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται;

Γιατί η Ελλάδα να βρεθεί απογυμνωμένη και εξασθενημένη από χείριστες φορομπηχτικές τοκογλυφικές πολιτικές μέσα στην παγκόσμια καταιγίδα που πάει να ξεσπάσει;

Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν καλά νέα, η Ευρώπη φαίνεται να μένει από ενέργεια.
Δεν είναι μόνο που η Γερμανία δεν μπορεί να καταλήξει σε βιώσιμο κυβερνητικό σχηματισμό γεγονός που αναδεικνύει παθογένειες που τόσο χρόνια ήταν καλά κρυμμένες.

Και ήταν καλά κρυμμένες για να πατηθεί κυρίως η Ελλάδα που την απέτρεπαν με μακροχρόνιες πολιτικές να γίνει παραγωγός των ενεργειακών αποθεμάτων της.

Η ΕΥΡΏΠΗ ήθελε και θέλει την Ελλάδα όχι παραγωγό ενέργειας αλλά κυρίως διαμετακομιστικό κόμβο βλ. τον Turk stream, τον EAST MED, τον BLUE STREAM, τον ΤΑΡ.
Ναι αλλά σήμερα η Ευρώπη βρέθηκε ανάμεσα σε «φίλια πυρά» και σε λίγο δεν θα έχει πολύτιμες ποσότητες ενέργειας.
«Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους»

Οι Ρώσοι έχουν σοβαρούς λόγους να είναι εκνευρισμένοι με τις ΗΠΑ μετά την κρίση της Ουκρανίας.
Ουσιαστικά η Ουκρανία με την φιλοδυτική πολιτική της αποδυναμώθηκε ως ο κατεξοχήν διαμετακομιστικός κόμβος ρωσικής ενέργειας προς την ενεργοβόρα ΕΕ.
Και φυσικά αυτό κοστίζει και στην Ρωσία αλλά κυρίως προς την Γερμανία μακροπρόθεσμα.

Ας αναλογιστούμε ότι πίσω από ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο της Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας κρύβονται κάποια κυβικά ρωσικού φυσικού αερίου για να κατασκευαστεί.

Για να εξισορροπήσει την απώλεια εσόδων η Ρωσία σχεδίασε να στείλει νέες ποσότητες φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Τουρκίας βλ. Turkstream και να υλοποιήσει ένα βελτιωμένο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Βαλτικής βλ. Nord Stream II.

Αλλά πάλι μπροστά στους σχεδιασμούς αυτούς της Ρωσίας έρχεται το ΟΧΙ των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...