Νέα Δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα», σύμφωνα με τον «Σφυγμό» του Νοεμβρίου της Prorata, όπως δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Την ίδια στιγμή, στη δημοσκόπηση άνοδο καταγράφει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% (στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να τον ψηφίσουν στις εκλογές) ενώ η ΝΔ 33%.
Αναλυτικά στο σύνολο του δείγματος που αφορά στη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 33,% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 18% (στην πρώτη μέτρηση μετά την απόφαση κοινής καταγραφής ΔΗΣΥ-Ποταμιού), το ΚΚΕ με ποσοστό 14,5%, η Ένωση Κεντρώων με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.
Η διαφορά της πρόθεσης ψήφου και της δυνητικής εκλογικής επιρροής: Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για κάθε κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα. Συνεπώς, το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100% γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα. 

loading...

10 thoughts on “Νέα Δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

  1. βλέπω Κυβέρνηση .ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;; ΑΝΕΛ. ίσως και με Λεβεντη,

  2. παλι μιλατε για εκλογες και κομματα ψεκασμενα ζωα?
    δεν ειπαμε οτι αυτα ειναι μαλακιες?

  3. Σωστοός
    Να γράψω τη δική μου πρόγνωση
    Ν.Δ με 13%, ΣΥΡΙΖΑ με 14,5%, το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8%, το ΚΚΕ με ποσοστό 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η Χρυσή Αυγή με 10%,η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%.
    Κυβέρνηση εθνικής του κώλου ενότητας Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-Φώφη και θα τρίβετε τα μάτια σας!

  4. ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ,ΛΑΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ

  5. ενταξει αλλα δεν λες ποιος βγαζει τις κυβερνησεις αυτες ομως σε μια καρυδομπανανια οπως εδω

  6. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙ 123,5 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ…

  7. Η ΜΑΙΜΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ, ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ, Ω ΜΑΙΜΟΥ. ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ, ΤΩΝ ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ, ΤΟΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΟΙΣ, Ω ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ. ΠΟΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΘΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ;;;;; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  8. Ακριβώς 123,5%. Τα υπολόγισα κι εγώ.
    Δηλαδή, ενώ ψηφίζουν 100 άτομα, οι ψήφοι τους είναι 123,5 ! ! !
    Ακόμη και σήμερα η πλειονότητα του λαού συνεχίζει να τρώει σανό.

  9. ΑΑΑ ΚΑΡΑΜΑΪΜΟΥ
    ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ
    ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ 90% ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Comments are closed.