Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια

«Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν τη συμφωνία» – «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής»

Συντροφικά βέλη με την μορφή συγχαρητηρίων στέλνει ο κ Νίκος Φίλης στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο μνημονιακό υπουργό οικονομικών της τελευταίας επταετίας.

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής για να σπεύσει να προσθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής, καθώς η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να συνοδεύεται με επιπρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών.

«Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης επικρίνοντας εμμέσως την οικονομική πολιτική των υπέρ πλεονασμάτων.

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η συμφωνία για τη ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία.
Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της» και συμπλήρωσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός, γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων».

Για τα κόκκινα δάνεια ζήτησε «παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000» και «δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα».

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της Α’ κατοικίας, ενώ προειδοποίησε πως η 4η αξιολόγηση φέρνει αλλαγές στην Παιδεία.

loading...

1 thought on “Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια

  1. πολυ καλο, διαβαστε το..
    Επενδύσαμε σε μια πολιτικη και σε μερικους πολιτικους, και αυτα πλεον πεθαναν, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
    Ας έχουμε λοιπον την ΕΥΦΥΙΑ, αλλα πανω απολα ας εχουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τον ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ, να υπογράψουμε το πιστοποιητικό θανάτου, να τους στειλουμε στο διαολο, και να επενδύσουμε σε νεους πολιτικους που έχουν μέλλον, για να χουμε κιεμεις.
    Δε μπορούμε όμως λεει ο ελλην. Δε μπορούμε, γιατί έχουμε ευθύνη προς τους πολιτικους μας, ευθύνη προς την βουλη. Τι θα τους συμβεί;
    Δυο λέξεις: Ποιος νοιάζεται;
    Να νοιαστούμε γι' αυτούς;
    Γιατί; Δε νοιάστηκαν αυτοί για μας.
    Μας άδειασαν εντελώς. Μας στεγνωσαν, μας ξεβρακωσαν, μας ξεπουλησαν, σαν ένα σακι πατατες, και μαλιστα χωρις να νοιαστουν καν την τιμη.!!
    Δεν έχουμε καμία απολυτως ευθύνη γι' αυτούς.

    Τα τελευταία 40 χρόνια η βουλη και οι πολιτικοι εκει μεσα μας κατακλεβανε τα χρήματά μας.
    Είπε ποτέ αυτή η βουλη, "Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Θα μειώσουμε τους φόρους, κ.λπ ";
    Ελέγξτε το. Πληρώνουμε τριπλάσια απ' όσα πληρώναμε 10 χρόνια πριν.
    Και οι “αφοσιωμένοι” μας πολιτικοι αμοίβονται τουλαχιστον με ποσά διπλάσια απ' όσα παίρνανε πριν 10 χρόνια.
    Σε τι λοιπον τους εχουμε αναγκη; Για να μας κατακλεβουν, να μας πουλανε στους ξενους απλα και μονο επειδη ετσι γουσταρουν;
    Ε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ..!!!

Comments are closed.