Η μεγάλη απάτη του δημόσιου χρέους που αλάφρυνε τα χρέη των τραπεζών.

Γράφει ο καθηγητής Παπαγαρυφάλλου Παναγιώτης….


Ο καλός φίλος και γνωστός οικονομολόγος Σπύρος Λαβδιώτης -υπέρμαχος της επαναφοράς της δραχμούλας– μου έστειλε μια συνοπτική ανάλυση με τίτλο: «Πως βαπτίστηκαν οι ζημιές των
τραπεζών σε Δημόσιο Χρέος». Διαβάζεις και αγανακτείς. Διαβάζεις και απορείς και νιώθεις ηλίθιος μπροστά σ’ αυτό το όργιο που αλέθει λαό, πατρίδα, οικονομία και ηθική.
Από το οικονομικό αυτό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο μεταφέρω μόνο τούτες τις αράδες και όποιος δεν είναι πολιτικός πίθηκος, θα καταλάβει το μέγεθος της πολιτικής προστυχιάς, των «ηγετών» που ψηφίζουν οι σάπιες λαϊκές μάζες.

Αντιγράφω: «Η μετονομασία του χρέους των ιδιωτικών τραπεζών σε δημόσιο χρέος και η μεταβίβαση του στους προϋπολογισμούς του κράτους αποτελεί μια από τις μελανές σελίδες της χρηματοπιστωτικής ιστορίας της Ελλάδας…»
Αυτή η πρόστυχη μετακύληση του χρέους των τραπεζών στις πλάτες του πεινασμένου λαού – καλά του κάνουν αφού το τραβά ο οργανισμός του – ανέρχεται στο αστρονομικό ποσόν των 238 δις ευρώ, μόνο στην περίοδο 2010 – 2012. (Αναλυτικά στοιχεία, με την παράθεση ειδικών νόμων και ποσών δείτε στην ιστοσελίδα του Σπύρου Λαβδίωτη, όπως τη διαβάζετε)
Ως προς τον γράφοντα, εδώ και χρόνια διατυπώνει την άποψη ότι: Δεν έχουμε κράτος. Δεν έχουμε Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε λαό να διεκδικήσει ούτε την ελευθερία του ούτε την βιολογική του ύπαρξη. (βλ. τα άρθρα μου: «Ο δωσίλογος λαός» στα «Πολιτικά Θέματα» της 18-6-1993, και «Αυτόν το σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;», στα «Πολιτικά Θέματα» της 3-10-2003, – «Η μετάλλαξη των Ελλήνων και ο επερχόμενος εθνικός αφανισμός», στα «Πολιτικά Θέματα», της 7-12-2003 και: «Εισαγωγή λαού», στα ίδια, της 9-1-2004).
Οι πάντες στη σιωπή. Τώρα ήρθε η ώρα της σκληρής πληρωμής!
Έρρωσο Λαβδιώτη!

Y.Γ. Μετά τη χάραξη αυτών των γραμμών, ο Λαβδιώτης διαπραγματευόμενος το θέμα «πως οι ζημιές των τραπεζών βαπτίστηκαν Δημόσιο χρέος», σε ομιλία του που έκανε στην ΕΣΗΕΑ, στις 14 Δεκεμβρίου, κατέθεσε και τους συγκεκριμένους νόμους και τα άρθρα τους και κατά τα ποσά των δις ευρώ, «που χορηγήθηκαν στις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μέχρι το 2012» και ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 238 δις και «υπερβαίνουν τώρα τα 250 δις» (οι αναφερόμενοι νόμοι ψηφίστηκαν στα χρόνια 2010-2012 από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.).
Από όσα γνωρίζει ο γράφων, πρώτη φορά στην οικονομική πολιτική των κρατών, οι πεινασμένοι κάνουν ελεημοσύνη στους τραπεζίτες με τόσα αστρονομικά ποσά!

loading...

1 thought on “Η μεγάλη απάτη του δημόσιου χρέους που αλάφρυνε τα χρέη των τραπεζών.

  1. ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΟΝ 238 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΩΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕ ΡΕΦΕΝΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΙΟΛΗΔΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΒΡΕΣΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Comments are closed.