Αγία Βαρβάρα: Από πότε θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού και τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις εικόνες; (φωτό)

H Αγία Βαρβάρα, που τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μελετητή του βίου της, είναι «μία των δημοφιλεστέρων Aγίων της Eκκλησίας». Από το 1829 θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού.

Η Αγία Βαρβάρα ασπάσθηκε από νέα τον Χριστιανισμό και αυτό εξόργισε τον πατέρα της. Χρησιμοποίησε βία για να τη μεταπείσει, αλλά δεν τα κατάφερε και τότε την παρέδωσε στο διοικητή της επαρχίας, ο οποίος την υπέβαλλε σε φρικτά μαρτύρια. Τελικά αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ίδιου της του πατέρα, “ταίς πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελειώσιν δέχεται», όπως λέει ο βιογράφος της Συμεών. Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του, η Θεία Δίκη, με μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο–πατέρα.

Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτιθέντος πρώτου “Τάγματος Πυροβολητών», όπως ονομάζονταν τότε, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες οι από τότε πατροπαράδοτοι λουκουμάδες με κονιάκ.

Η Διεύθυνση Πυροβολικού για να τιμήσει τη Προστάτιδα του Όπλου Αγία Βαρβάρα εξέδωσε το 1999 αναμνηστικό μετάλλιο με την ευκαιρία των 170 ετών από της καθιέρωσης της ως προστάτιδος το 1829.

Τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις εικόνες;

Η Αγία Βαρβάρα στις αγιογραφίες απεικονίζεται συνήθως κρατώντας ένα ποτήριο στο χέρι της. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και τι ακριβώς συμβολίζει;

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήριο στο χέρι όντας προστάτιδα ενάντια στο αιφνίδιο θάνατο και μη θέλοντας να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την θεία κοινωνία. Συχνά τη συναντούμε κοντά σ΄ έναν πύργο (με τρία παράθυρα) ή κρατώντας ένα βιβλίο (για τους ετοιμοθάνατους) ή ένα κλαδί φοίνικα.

Ο καλλιτέχνης πάντοτε αποδίδει στην Αγία μεγαλομάρτυρα σπουδαία ομορφιά, αφήνει να φαίνεται η παρθενική σεμνότητα, απεικονίζει το σθένος που έδειξε η Αγία κατά τις μαρτυρικές στιγμές του βίου της και του τέλους της και παριστάνει την ακαταμάχητη αγάπη της προς το Σταυρό και τον Ιησού Χριστό. Άλλοτε εικονίζει την Αγία να φέρει στο αριστερό χέρι δάφνη, που αποτελεί το σύμβολο της ολοκληρωτικής νίκης κατά του Δαίμονα, και στα δεξιά το Σταυρό.

Άλλοτε να κρατά στο δεξί χέρι Άγιο Ποτήριο και στο αριστερό χέρι δάφνη ή κρίνο, που συμβολίζει την αγνότητα, την καθαρότητα και την παρθενία της μεγαλομάρτυρος, και Σταυρό μαζί και ειλητάριο, που συμβολίζει την προσευχή της Αγίας και τη δύναμη που έπαιρνε πάντοτε στις στιγμές της αγωνίας. Άλλοτε παριστάνεται να έχει το δεξί χέρι μπροστά στο στήθος σε στάση ευχαριστίας προς το Θεό και αριστερά να κρατά δάφνη.

Γενικά Σταυρός, Άγιο Ποτήριο και δάφνη είναι οι καλλιτεχνικές γραμμές της εικονογραφίας που απεικονίζονται σε ποικίλους συνδυασμούς.

loading...

25 thoughts on “Αγία Βαρβάρα: Από πότε θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού και τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις εικόνες; (φωτό)

  1. Χα χα χα,η αγία Βαρβάρα προστατεύει τις καλές οβίδες του πυροβολικού που σκοτώνουν άλλους ανθρώπους.Υπάρχουν οι αγιασμένες οβίδες και οι άλλες του κακού εχθρού που δεν έχει άγιο!
    Δηλαδή τα πυροβόλα όπλα σκοτώνουν με την αγία παρέα!
    Πόσο μ@λ@κ@ς πρέπει να είναι κάποιος για να τα πιστεύει όλα αυτά.

  2. Αν τους πεις ότι η Βίβλος είναι μια αηδία μια αρλούμπα και γράφει μαλακίες είναι ικανοί να σε λυντζάρουν οι απατεώνες οι χριστιανοί . Γράφει το βιβλίο τους και το διαφημίζουν τις δέκα εντολές , μια λέει ου φονεύσεις . Τι δηλ με τη βοήθεια του παπά και της βάρβαρας δεν είναι φόνος ; Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

  3. Ο Χριστιανισμός, είναι ένας μύθος, δηλαδή ένα ψέμα. Προήλθε ως μεσσιανική εσχατολογική και αποκαλυπτική αίρεση από την απάνθρωπη Ιουδαϊκή θρησκεία (π.χ. βαρβαρότητα της περιτομής).
    Οι ανοησίες και τα εγκλήματα του Χριστιανισμού συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία και εξάπλωση της νεώτερης κατά 600 χρόνια Μουσουλμανικής μάστιγας.

  4. *************************************
    Εσύ δεν καταλαβαίνεις ντιπ.
    Η Αγία Βαρβάρα προστατεύει (π ρ ο σ τ α τ ε ύ ε ι) τους στρατιώτες του πυροβολικού από τις εχθρικές οβίδες, δεν προστατεύει οβίδες.
    Όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις, γράψε μας.
    *****************************************

  5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ Θ' ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

  6. ***************************************
    Η Καινή Διαθήκη έχει γραφεί για ανθρώπους που καταλαβαίνουν.
    Η Καινή Διαθήκη και συνεπώς και η Αγία Βαρβάρα δεν προτρέπουν κανένα άνθρωπο να σκοτώνει.
    **********************************

  7. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

  8. Υπάρχουν ευτυχώς οι νοήμονες που αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της διδασκαλίας του Χριστού. Την αλήθεια της διδασκαλίας του Χριστού ουδείς νοήμων δεν μπορεί να την αμφισβητήσει;
    Δηλαδή τι να πει;
    Ότι π.χ. δεν είναι σωστό το ''να αγαπάς τον πλησίον σου'';
    Ότι δεν είναι σωστό το ''να μη φονεύεις'';

  9. Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 9:22 μ.μ
    Πολύ σωστός εύγε

  10. Οι χριστιανοί, στην συντριπτική τους πλειονότητα, δεν έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους την Α. Γραφή. Απλώς καταπίνουν αμάσητο, ό,τι τους ταΐζουν, αυτοί που υποτίθεται ότι το έχουν διαβάσει (ιερατείο, θεολόγοι, κατηχητές), οι κατ΄επάγγελμα χριστιανοί δηλαδή.

    Οι χριστιανοί, θέλουν να πιστεύουν ότι η Α. Γραφή, έχει ηθικοπλαστικά μηνύματα, ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι……"πανάγαθος".
    Μία απλή όμως ανάγνωση της Αγίας Γραφής, καταρρίπτει αυτό.

    Ακολουθεί ελάχιστο δείγμα.

    Δευτερονόμιον 22:20-11
    Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύχτα του γάμου της, θεωρείται πόρνη και λιθοβολείται μέχρι θανάτου…

    "Αν…η κόρη δεν βρεθεί παρθένα, τότε θα βγάλουν έξω τη νέα, στη θύρα τού σπιτιού τού πατέρα της, και οι άνθρωποι της πόλης της θα τη λιθοβολήσουν με πέτρες, και θα πεθάνει· επειδή, έπραξε αφροσύνη στο Ισραήλ, διαπράττοντας πορνεία στο σπίτι τού πατέρα της."

    Γένεσις, 19: 24-25
    Ο Θεός καταστρέφει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους των, πλην των "αγίων", "δίκαιων" και "ενδόξων" Αβραάμ και Λωτ.
    Ο μεν πρώτος, προηγουμένως είχε εκπορνεύσει την σύζυγό του Σάρα και πλούτισε από αυτό, ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα θα κάνει έρωτα και θα αποκτήσει παδιά με τις…. κόρες του!
    "….Και έβρεξε ο Κύριος επάνω στα Σόδομα και τα Γόμορρα θειάφι και φωτιά από τον Κύριο του ουρανού· και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις, και όλα τα περίχωρα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά τής γης….."

    Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18
    "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται.

    Σαμουήλ Α', 15: 2-3
    Έτσι λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".

  11. Ρώτησα τον παπα
    Πατερ πως είναι δυνατό να αγαπήσουμε τους εχθρούς μας;
    Αυτή είναι η υπέρβαση μου που καλείσαι να κάμεις αν θέλεις να αγιάσεις μου απάντησε!
    Είχε δίκιο αλλά δυστυχώς για μένα αδύνατο!
    Πως δλδ να αγαπήσω τα βιολιά Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 6:42 μ.μ & Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 9:27 μ.μ που ειρωνεύονται τα πιστεύω μου;Εγω ειρωνεύτηκα τον πατέρα τους και τη μάνα τους;

  12. Βαρέθηκα να σου απαντώ. Τα περισσότερα αποσπάσματα που επιλέγεις να παραθέτεις είναι παραπλανητικά.
    Παράδειγμα:
    Ο λιθοβολισμός της μη παρθένας συμπεριλαμβάνεται στα ήθη, στα έθιμα και στους νόμους των τότε Εβραίων και πραγματοποιούνταν κατόπιν αποφάσεως του δικαστηρίου.
    Ιδού το κείμενο:

    Δευτ. 22,23 Εάν κόρην παρθένον μνηστευμένην την συναντήση ένας ανήρ εντός της πόλεως και κοιμηθή μαζή της,

    θα οδηγήσετε και τους δύο εις την πύλην της πόλεως, όπου το δικαστήριον της γερουσίας, και θα καταδικάσετε αυτούς στον δια λιθοβολισμού θάνατον. Την μεν κόρην διότι, καίτοι ευρισκομένη εις την πόλιν, δεν εφώναξε, τον δε άνδρα διότι διέφθειρε την μνηστήν του πλησίον. Ετσι θα βγάλετε εκ μέσου του ισραηλιτικού λαού τον πονηρόν.

    http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/05.%20Defteronomio.htm

  13. Συνήθως συγχωρούμε. Εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε συγχωρήσει ''ουκ ολίγας φοράς'' αυτούς που μας έκαναν κακό.

  14. ΕΙΠΑΜΕ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΤΙ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΑΘΕΟ,ΠΑΤΕΡΑΚΗ,ΜΑΣΩΝΟ,ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ, ΟΙ ΔΕ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.

  15. Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 10:00 μ.μ άνοιξε τα ματάκια σου και υπογράμμισε "Των τότε Εβραίων"

    Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 10:27 μ.μ Δέξου τον Χριστιανικό μου ασπασμό αδελφέ.

  16. ναι παλικαρι μου οπως το λες εσυ θα γινει…
    δεν αφανισαν Τον Χριστιανισμο βασιλεις, αυτοκρατορες, διωγμοι, κολοσσαια θα τον αφανισεις εσυ ο ο μυωπικος κωνωψ

  17. 10.36 μ.μ.
    Εγώ είμαι Ορθόδοξος και το ομολογώ.
    Εσύ τι είσαι;;; Ντρέπεσαι να το πεις;;;

  18. Ανώνυμος4 Δεκεμβρίου 2017 – 10:36 μ.μ.
    Καλά είπε ο αδελφός οτι βαρέθηκε να σου απαντά Πατεράκη.Μιας και εμφανίστηκες δε μας λες για το Ε.ΣΥ μπας και με πείσεις;

  19. Πατεράκη αποκαλύψου μη φοβάσαι δεν θα σε βρίσει κανείς,είμαστε σε ιερό άρθρο και έχεις ασυλία.

  20. για.ποιον πατερακη λετε???
    μαρκος σταγακης λεγεται και ειναι αθεος μεχρι αηδιας χαφιες εβραιομασνοπρακτορα!ενα σιχαμενο τιποτα ειναι το εβραικο πτωμα ο πουστογερος

  21. ΔΗΛ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ; ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΟΤΑΝ ΨΕΚΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΕΣ,ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ.ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗΝ.

  22. " ΟΣΟΝ ΔΕ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΗΘΕΛΑΝ Β Α Σ Ι Λ Ε Α ΤΩΝ, ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ Κ Α Τ Α Σ Φ Α Ξ Τ Ε ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΜΟΥ " (!!!!)
    ΛΟΥΚΑΣ ιθ΄ 27 .

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ….ΑΓΑΠΗ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ? ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΜΒΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

    Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ Ε Ξ Ι Α ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΓΟΥΝ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!

    ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο …." ΓΛΥΚΥΣ " ΙΗΣΟΥΣ …..

    ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ …..ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ….ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ !

    ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ?

    ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ Ο Π Λ Α ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ !

    Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ….

    ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ, ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΙ' ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ !

    ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ !

    " ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ…."

    Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΒΑΖΕΙ Π Ρ Ω Τ Ο Ν ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΘΕΟ !

    ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΣΠΕΙΡΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ 6 0 0 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Χ Ι Λ Ι Α Ρ Χ Ο (!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ?

    ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΕΓΙΝΕ ΜΑΧΗ !

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Γ Υ Μ Ν Ο Σ ΝΕΑΝΙΑΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ……ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ, ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ- ΦΥΓΕΙ !

    ΜΑΡΚΟΣ 14.51-52. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΑΡΟΣ ??? ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ …..

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ :

    ΣΟΒΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ, Ο Π Ι Λ Α Τ Ο Σ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑ, Ο ΠΙΛΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ 6 0 0 ΑΝΔΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ???

    ΣΟΒΑΡΑ ??? ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ??

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΜΕ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ 40.000.000 ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ …."ΑΓΙΟΙ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !

    ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΙ, ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΟΜΑΧΟΙ & ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  23. ρε ζωο πουστογερε σακατη γεροσταγακη υπαλληλε των εβραιομασονων χαφιε της ασφαλειας οσο και να ποσταρεις ρε αθεη νεκροκεφαλη η ελλαδα ηταν ειναι και θα ειναι χριστιανικη!και οταν θα ψοφησεις επανω στο καροτσακι και σε πανε οι 4 12θεοι σατανολατρες παλι μαρκο θα σε λενε…..το ονομα του ευαγγελιστη!αλλαξε το και καντο μαρκουλινα

Comments are closed.