Πότε πέθανε πραγματικά ο Α. Χίτλερ; (βίντεο)

Επίσημα ο άνθρωπος που βύθισε την ανθρωπότητα στην μεγαλύτερη σφαγή της ιστορίας της, ο Adolf Hitler, αυτοκτόνησε με το όπλο του στις 30 Απριλίου του 1945, στο Führerbunker του Βερολίνου, ενώ και η γυναίκα του, Eva Braun αυτοκτόνησε μαζί του με δηλητήριο.
Τι θα συνέβαινε όμως αν ο Hitler δεν είχε πραγματικά αυτοκτονήσει αλλά ζούσε για πολλά ακόμα χρόνια στη Νότια Αμερική. Ποια θα ήταν σε αυτή την περίπτωση η τύχη της Eva Braun; Υπάρχει περίπτωση το ζευγάρι να έκανε τουρισμό σε Κολομβία, Βραζιλία και Αργεντινή όταν όλος ο κόσμος του είχε για πεθαμένους;

Στο βιβλίο του “Hitler in Exile” ο Αργεντινός ιστορικός Abel Basti υποστηρίζει ότι ο Hitler θα μπορούσε να είχε ξεφύγει από την Γερμανία στην Αργεντινή όπου και έζησε 10 ακόμα χρόνια μετά τον καταγεγραμμένο θάνατό του στο Βερολίνο με την πτώση της πόλης.

Το 1955 ο Hitler, όπως υποστηρίζει ο Basti και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Sputnik, καθώς και πολλοί άλλοι ναζί έφυγε από την Αργεντινή για την Παραγουάη, όπου και έζησε υπό την προστασία του δικτάτορα Alfredo Stroessner, ο οποίος είχε γερμανική καταγωγή.

Ο Basti στο βιβλίο του περιλαμβάνει μαρτυρίες ότι ο Hitler και άλλοι αξιωματικοί των nazi έζησαν στην Παραγουάη.

Σύμφωνα με τον Basti ο Hitler πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου του 1971 στην Παραγουάη.

“Πλούσιες οικογένειες τον βοηθούσαν για χρόνια, ενώ ανέλαβαν τα έξοδα της κηδείας του. Ο Hitler τάφηκε σε καταφύγιο πάνω από τον οποίο έχει σήμερα χτιστεί πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη, Asuncion. Το 1973 η είσοδος του καταφυγίου παραβιάστηκε και πάνω από 40 άτομα αποχαιρέτησαν τον Hitler”, αναφέρει.

Ο Βραζιλιάνος στρατιωτικός Fernando Nogueira de Araujo θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην κηδεία του Hitler, γράφει ο τύπος της χώρας.

Ο Basti υποστηρίζει ότι στην θέση του πτώματος του Hitler στο Βερολίνο είχε αφεθεί άλλο πτώμα, με τον ηγέτη των nazi να προλαβαίνει να φυγαδευτεί στο αεροδρόμιο Tempelhof όπου ελικόπτερο τον πήγε στην Ισπανία. Από εκεί πέταξε για τα Κανάρια Νησιά όπου με υποβρύχιο κατέφυγε στην Αργεντινή.

Όπως υποστηρίζει ο Basti η διαφυγή του Hitler έγινε με την σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών, για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Μάλιστα σύμφωνα και με έγγραφα του FBI ο Hitler πέταξε στην Αργεντινή με αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό ή ως επιβάτης σε υποβρύχιο.

Το History Channel το 2015 παρουσίασε σειρά ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αυτά τα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα του FBI.

Αναφορικά με την Eva Braun, ο Basti τονίζει ότι έζησε περισσότερο από τον Hitler, μετά τον θάνατό του γύρισε στην πόλη Bariloche της Αργεντινής, ακολούθως πήγε στο Buenos Aires, όπου στα 90 της χρόνια χάθηκαν τα ίχνη της.

loading...