Διεθνής Αμνηστία: Οι ποινές για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών είναι ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο

DIRECT ΧΤΎΠΗΜΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ!  Θέση κατά της τροπολογίας που πέρασε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης

η κυβέρνηση σχετικά με την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών κατά των πλειστηριασμών πήρε μέσω του επίσημου λογαριασμού που διατηρεί για την Ελλάδα στο Twitter η Διεθνής Αμνηστία.

Σε μια σύντομη δήλωση επισημαίνεται πως «η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο». Μάλιστα αναφέρεται πως «οι προβλεπόμενες ποινές» είναι δυσανάλογες, ειδικά όταν επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ενώ επαναλαμβάνεται πως αυτό είναι «ασύμβατο» με το Διεθνές Δίκαιο.

Ολόκληρη η δήλωση: «Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας #πλειστηριασμοι : Η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο. Οι προβλεπόμενες ποινές και ειδικά εφόσον επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι δυσανάλογες και άρα επίσης ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο».

Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας ανέβηκε στο Twitter από το μέλος του κινήματος Γιώργο Κοσμόπουλο, πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος και έγινε Retweet από τον επίσημο λογαριασμό @AmnestyGreece

loading...

4 thoughts on “Διεθνής Αμνηστία: Οι ποινές για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών είναι ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  2. Αθανασία Γεωργοσοπούλου ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    https://www.lawspot.gr/node/249887
    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ…

    https://www.google.gr/url…
    ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

    https://www.google.gr/url…
    ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ…..

    https://www.google.gr/url…
    ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ….

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ…..

    ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ (ΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΣ, ΗΤΟΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, Η ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ, Η ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΡΑΦΟ……..

    ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΤΡΕΙΣ (3) ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ,ΗΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ…..

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑ…….

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΣ, ΗΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ (ΒΛ.ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) …..

    ΕΠΕΙΔΗ, ΑΝ ΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ,ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΤΟΥΣ….

    ΕΠΕΙΔΗ ,Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ……

    ΕΠΕΙΔΗ, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ….
    ΕΠΕΙΔΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ….

    ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΣΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΠΑΝΤΕΣ…..
    ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….

    Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!

  3. ΡΕ ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑΚΟΚΑΥΛΗ ΜΠΑΤΗΡΗ ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΡΗ ΣΤΗ ΣΟΥΦΦΡΑ ΣΟΥ????????????

  4. CORRUPTISSIMA RE PUBLIC PLURIMAE LEGES!!!ελεγε ο Τακιτος.Και ο νοων νοειτω!!……..Το κρατος θα πρεπει να νομοθετει μονο οταν δεν υπαρχει νομικο πλαισιο και για τις περιπτωσεις οπου συμβαινει κατι καινοφανες και απροβλεπτο.Διαβλεπει κανεις κατι τετοιο σχετικα με την καταστολη των πλειστηριασμων που θα πρεπει να "νομοθετηθει"extra??? Η υπαρχουσα ποινικη και μη νομοθεσια δεν καλυπτει τις περιπτωσεις αυτες???Μηπως δεν εχουμε νομοθεσια για την αποτροπη καθε ειδους παρανομων πραξεων οπως αυτη της παρεμποδισης των πλειστηριασμων???Εχουμε και παραεχουμε!!Γιατι θα πρεπει καθε φορα να νομοθετουμε αφου η νομοθεσια μας μονο για υπερπληροτητα και πολυνομια μπορει να χαρακτηριστει και να ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ βεβαιως.Δεν φτανουν τα αναριθμητα νομοθετηματα που παραγει το Τυραννικο και Ολιγαρχικο καθεστως μας θα πρεπει να νομοθετει τωρα και αλα καρτ??Δεν ειναι υβρις προς τον πολιτη η παραγωγη καθε ειδους νομοθετηματων για ψυλλου πηδημα ενω οι δραστηριοτητες των πολιτων μπορουν να χωρεσουν ΑΝΕΤΑ στα υπαρχοντα νομοθετηματα???Η μομη λογικη εξηγηση ειναι οτι υπαρχει σοβαρη νομικη αμαθεια στην κυβερνηση και ΦΟΒΟΣ πολυς ΦΟΒΟς!!!!Μη τυχον ξυπνησει ο λαος και τους παρει με τις πετρες!Μη τυχον καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι να ο ΣΥΡΙΖΑ κρατα μαχαιρι!!!Φοβος ειναι τελικα των εξουσιαστων!Υπο την εννοια αυτη μπορουμε να πουμε οτι στα τελειωματα ειμαστε!Να σκασει το καζανι και να πανε ολοι απο κει που ηρθαν!Ειναι αυτονοητο οτι το κρατος θα πρεπει να καθοριζει το ΠΛΑΙΣΙΟ(κατι που υπαρχει με το παραπανω οπως προειπα) και να επιβλεπει για την επιβολη και εφαρμογη των νομων.Ειναι αυτονοητα ολα αυτα αλλα δυστυχως η μπαλα εχει πλεον χαθει.Απειραριθμοι αργομισθοι και μη οταν δεν εχουν τι να κανουν φτιαχνουν και κατι.Μα νομος θα ειναι,υπουργικο διαταγμα θα ειναι,προεδρικο διαταγμα θα ειναι?Ναχουν κατι να ασχολουνται.Και εγκυκλιους πολλες εγκυκλιους!Σαν να μη ειναι γνωστη μεχρι τα ουρανια η ρηση του Αριστοτελη!!!Οτι η πολυνομια ειναι κριτηριο Τυραννιας!!!

Comments are closed.