Ο «ΕΝΦΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ

Όσο κι αν στην κυβέρνηση αντιδρούν στις αποκαλύψεις που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων αλλά και την «καταιγίδα» από κατασχετήρια για χρέη κάθε λογής, η πραγματικότητα με αριθμούς είναι αμείλικτη γι αυτούς.
Μόνο από τις Εφορίες σε καθημερινή βάση( τις εργάσιμες μέρες) αποστέλλονταν τους προηγούμενους μήνες περίπου 1.000 ειδοποιητήρια για κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει για χρέη σε Ταμεία από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), που υπάγεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως μέσω κατασχετηρίων τραπεζικών λογαριασμών εισπράττονται καθημερινά τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Ο συνολικός αριθμό των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχει ξεπεράσει πλέον τους 4.250.000, δηλαδή περίπου ένας στους δύο . Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός τους στην τράπεζα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού έχει μπλοκαριστεί από κάποιο κατασχετήριο.
Το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια το επόμενο καλοκαίρι αλλά-κυρίως-για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μπάζει νερά από παντού. Κι είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος πλέον μέσα στο στενό κοινωνικό του κύκλο.
Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα για τους περισσότερους. Τα εκατοντάδες χιλιάδες κατασχετήρια θα γίνουν-μαζί με τους πλειστηριασμούς- ό,τι έγινε ο ΕΝΦΙΑ για τους προηγούμενους . Κι αν οι έχοντες την εξουσία προτιμούν να μην την βλέπουν τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Αργά η γρήγορα θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν.

parapolitika.gr

loading...