Παναγία Σουμελά: Άφωνοι οι Τούρκοι – Το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε

Έμειναν άφωνοι και οι Τούρκοι ειδικοί από το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε τυχαία στην Παναγία Σουμελά.

Άφωνοι έμειναν οι Τούρκοι που εργάζονται στον χώρο. Κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης αποκαλύφθηκε μια μυστική δίοδος στην Παναγία Σουμελά. Ένα μυστικό αιώνων ήρθε αναπάντεχα στο φως.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τελείως τυχαία οι Τούρκοι ανακάλυψαν μια μυστική δίοδο. Ήταν ένα κρυφό πέρασμα άγνωστο σε όλους το οποίο προφανώς χρησιμοποιούσαν καλόγεροι και πιστοί σε περιόδους διωγμών.

Το εκπληκτικό, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης είναι πως η αποκάλυψη της κρυφής διόδου οδήγησε σε μια ακόμη αποκάλυψη.

Ένας κρυφός, μικρός, Ναός υπάρχει στο βάθος.

Ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αϊβατζόγλου, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπεται να είναι τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2018, «θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ολόκληρο το μοναστήρι και στον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης. Σε ένα σημείο που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε αποκαλύψαμε και ένα άγνωστο παρεκκλήσι».

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην πλαγιά δεξιά και πάνω από τη βόρεια στέγη και η πρόσβαση γίνεται μέσα από σήραγγα και ξύλινη σκάλα. Στον έναν τοίχο του που διατηρείται άθικτος υπάρχουν αγιογραφίες στις οποίες πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης. Στις αγιογραφίες απεικονίζονται ο «Παράδεισος» και η «Κόλαση», η «Ζωή» και ο «Θάνατος».

Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο παρεκκλήσι που βρέθηκε, θα κατασκευαστεί δρόμος 30 περίπου μέτρων.

loading...

13 thoughts on “Παναγία Σουμελά: Άφωνοι οι Τούρκοι – Το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε

  1. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    Η Εκκλησία έχει κάνει χιλιάδες αναθέματα από τον καιρό της δημιουργίας της μέχρι και τον εικοστό αιώνα.

    Τον Δεκέμβριο του 1916 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Πεδίο του Άρεως των Αθηνών, αφόρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    Ο επίσκοπος των Αθηνών Θεόκλητος έκανε τον αφορισμό:
    "Αφορίζομε τον Ελευθέριον Βενιζέλον, σαν ένοχον εσχάτης προδοσίας, και παρακαλούμε, όπως οι παρακάτω συμφορές πέσουν επάνω του:
    -Οι Λύπες του Ιώβ, η Μοίρα του Ιωνά.
    -Η Λέπρα του Ιεχωβά, το Σκότος των Νεκρών.
    -Η Αγωνία των Αποθνησκόντων.
    -Οι καταιγίδες της Κολάσεως.
    -Η κατάρα του Θεού και τον Ανθρώπων.

    Μερικές μέρες αργότερα, παραμονές Χριστουγέννων, ακολουθεί δεύτερος προσωπικός αφορισμός από την Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Νικηφόρο και τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή αφόριζαν και όσους θα ψήφιζαν τον Βενιζέλο στις εκλογές.

    Τον αποκαλούν σενεγαλέζικο τράγο και συνεχίζουν: "Πάνω στον προδότη Βενιζέλο εμείς ρίχνουμε τον αφορισμό και να πέσουν επάνω του οι συμφορές:
    -Να κληρονομήσει τη λέπρα του Γιεζή [λεπρός διάδοχος του προφήτη Ελισσαίου] και την αγχόνη του Ιούδα.
    -Να μη δει ποτέ του προκοπή και να είναι καταραμένος.
    -Κανένας να μην τον εκκλησιάσει, αγιάσει, θυμιάσει, και να μην καθίσει μαζί του, να μην τον χαιρετήσει, να μην συνφάγει.
    – Να τον καταπιεί η Γή και να τον χτυπήσει ο Θεός με ανεμοβλογιά και ίκτερο.
    -Τα ίδια να ισχύσουν και για τους ψηφοφόρους που θα ψηφήσουν τον προδότη Βενιζέλο στις εκλογές.
    – Να ξεραθούν τα χέρια που θα τον ψηφήσουν και να κουφαθούν τελείως" (Λεξικό "Ήλιος" – "Βενιζέλος").

    Δεκέμβριος 2017
    Δεν ζήτησε ακόμα συγνώμη το παπαδαριό!

  2. Το κακο παγανιστικο ζωο ειναι οτι ο χριστος σας δεχεται και ας τον βριζετε ζωα.
    Το ασχημο θα ηταν να τα ελεγες για τον μουσουλμανισμο αυτα! Χωρις γλωσσα η χωρις χερια πως θα τα ελεγες ρε 12θεο αποβρασμα του νεοπαγανισμου? Ο χριστος δεν κοβει ουτε γλωσσες φαρμακερες σαν την δικια σου ουτε χερια οπως ο μουσουλμανισμος!

  3. αυτος ο γερομασονος ο σταγακης τα λεει αυτα

  4. ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ 6,35 ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ Ο 6,22 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΑΡΧΙΔΙ
    ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΩΟΝ

  5. Αφορισμοί

    Οι ρασοφόροι που καταράστηκαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δεν πρωτοτύπησαν.
    H Αγία Γραφή περιέχει πλήθος αφορισμών.

    Δευτερονόμιο 28: 15-68

    15. Αλλά, αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θάρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. [Λευ. 26:14; Θρ. 2:17; Δαν. 9:11; Δαν. 9:13; Μαλ. 2:2; [Παρ. 3:33]

    16. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.

    17. Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.

    18. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.

    19. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.

    20. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.

    21. Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.

    22. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. [Λευ. 26:16; [Άμ. 4:9]

    23. Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. [Λευ. 26:19; [Αγγ. 1:10]

    24. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς.

    25. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. [Ιερ. 15:4]; [Ιερ. 24:9]; [Ιερ. 29:18]; [Ιερ. 34:17]

    26. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει. [Ιερ. 7:33]

    27. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. [Έξ. 9:9;]

    28. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· [Παρ. 28:1]; [Ρωμ. 1:21];
    30. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ” αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις. [2Σαμ. 12:11]; [Ιερ. 6:12]

    31. Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ” αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. [Ιερ. 5:17]

    32. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι” αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.

    33. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. [Ιερ. 5:17]

    35. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σoυ.

  6. Ε ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑΧΩΒΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΣ ΛΙΓΟ.

  7. ΑΘΕΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΑΡΧΙΔΙ ΕΙΝΑΙ 0 8,18

  8. Ανώνυμος21 Δεκεμβρίου 2017 – 8:18 μ.μ.
    Ολα αυτά τα αποσπασματικά που ποστάρεις με δόλον δεν μπορούν να πείσουν ούτε νήπιον διότι όλοι γνωρίζουν πως εκφράζουν την ιερή αγανάκτηση του ψαλμωδού κατά της αδικίας και την επίκληση του Θεού για βοήθεια και δικαιοσύνη κάτω από την ισχύ της διαθήκης του μωσαϊκού νόμου.

  9. ΡΕ ΣΥ 8.18,ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ.ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ.ΒΟΔΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ,ΑΘΕΟΣ.ΧΕΣΤΟΥΣ.

  10. ενω εσυ 1.12 που ορκιζεσαι σε εναν σεσημασμενο αρχαιοκαπηλο γυφτο που εχει ελλανιο νερο και θεραπευει και τον καρκινο πρεπει να εχεις τα σκηπτρα της ωπαγκοσμιας διανοητικης αναπηριας ε?
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  11. το νεοπαγανιστικο χτικιο του γυφτου ειναι ο σταγακης

  12. https://youtu.be/Ptpxv0swmQk
    ο μεγαλυτερος ελληνας 12θεος………..γ.φουρακης……………….
    ολοι οι δηθεν αρχαιοελληνιστες ειμαστε απατεωνες πληρωμενοι απο τους μασονους για να πληξουμε τον χριστιανισμο!!!!!!!!!!!!
    το ακουσες μαρκο σταγακη??????????νεοπαγανιστικο σκουπιδι??

Comments are closed.