ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

Του Στέλιου Τατση

Ημουν προβληματισμένος όσον αφορά τον τίτλο του κειμένου. Με όλα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα, κάτι μέσα μου μου έλεγε να βάλλω σαν τίτλο χιόνια αναξιοπρέπειας  και προεκλογικών
μπουναμάδων και υποσχέσεων, αλλά τελικά υπερίσχυσε η μαγεία των “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ”, η εικόνα που εχει μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου , το χιονισμένο καμπαναριό του χωριού μου με το πεπαλαιωμένο εκείνο σήμαντρο που το τραβούσαμε με το σχοινί και έστελνε το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστούλη μας σε όλη την γύρω περιοχή.
Ξέχωρα όμως από τον τίτλο θα αναφερθώ και για όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό βίο της Πατρίδας μας διότι μου προκαλούν στομαχικό ανακάτωμα και πρέπει να τα εκβάλλω για να μην πάθω γαστρίτιδα η και έλκος ακόμη.Η κυβέρνηση επιδίδεται σε επιδόματα τα οποία γίνονται αποδεκτά σε τέτοιο βαθμό που μου θυμίζουν σκηνές από κλασσικά παραμύθια εξερευνητών που πήγαιναν με τα ιστιοφόρα τους στην Αφρική, την Ασία, τον Ορινόκο , τον Αμαζόνιο και στην Μαδαγασκάρη και μοίραζαν, διάφορα μπιχλιμπίδια, καθρεφτάκια και πολύχρωμες χάντρες στους ιθαγενείς των διαφόρων φυλών που ζούσαν σε πρωτογενή κατάσταση στις διάφορες ζούγκλες.Τους τα μοίραζαν κι’εκείνοι έκαναν χαρούλες με τυμπανοκρουσίες  σε ήχους ταμ -ταμ και άφηναν τα κλεφτρόνια να σκοτώνουν ελέφαντες και ρινόκερους αρπάζοντας τους πολύτιμους χαβλιόδοντες των ελεφάντων καί το κέρατο των ρινόκερων. Τα βλέπω και με πηγαίνουν πίσω στην εποχή του Γκαούρ και του Ταρζάν της Τσίτας του Ποκοπίκου και της Χουχούς.
Επιδόματα, καθρεφτάκια αντί για θέσεις εργασίας.Κι’αν υποθέσομε πως τούτη η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια, γιατί στην σημερινη πλέον Πατρίδα μας τίποτα δεν αποκλείεται , πόσο θα κρατήσει αυτό το βιολί ,να αρμέγουμε την μεσαία τάξη για να συντηρούμε άνεργους και φτωχούς;. Τα επιδόματα από την πλάτη του ενός στην πλάτη του άλλου  είναι κινήσεις απελπισίας και πράξεις αχαρακτήριστης όνιδος.Είναι πράξεις που θα έχουν άσχημες εξελίξεις διότι όταν στο βυζί της αγελάδας δεν θα υπάρχει σταγόνα γάλα ,αρχίζει ο πόνος και οι κλωτσιές.Κάκιστη και επικίνδυνη αυτού του είδους η πολιτική, διότι συν τοις άλλοις διαιρείται η κοινωνία εκτός και εαν είναι αυτός ο στόχος  του διαίρει και βασίλευε………
Μόνο τα αποθεματικά που προέρχονται από ανάπτυξη μπορούν να γλυκάνουν πληγές δια της παροχής εργασίας.Παροχές που προέρχονται από το κοινωνικό ξεζούμισμα της μεσαίας κυρίως τάξης είναι καταστροφικές και έχουν ψηφοθηρικό σκοπό, γιατί ο Έλληνας δυστυχώς δεν βάζει μυαλό , κοιτάζει το προσωρινό, προσωπικό του συμφέρον και όχι του συνόλου  γι’αυτό και δεν θα βγάλει ποτέ του το σωσίβιο από πάνω του.Τα περισσεύματα αν πράγματι υπάρχουν από το πρωτογενές πλεόνασμα ,πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και για τις έκτακτες ανάγκες από φυσικές καταστροφές!
όπως οι πρόσφατες της Δυτικής Αττικής, να διορθώνονται τα λάθη για να μην επαναλαμβάνονται και να βοηθούνται τα θύματα.
Αυτή είναι η μία εικόνα και η άλλη είναι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δυστυχώς επαναλαμβάνει το παρελθόν.Γεμισε ο συνεδριακός χώρος από υποσχέσεις , τόσες πολλές που στριμώχθηκαν και άρχισαν να γίνονται σε πολλούς ενοχλητικές και εκνευριστικές σε θαμώνες του Χθές και του σήμερα.
Αυτό είναι το τραγικό λάθος όλων όσων κυνηγούν την εξουσία.
Η εξουσία είναι ωραία γκόμενα και όποιος την κατακτά με υποσχέσεις σαν κι’αυτές που λέγουν πολλοί( θα σ´έχω σαν βασίλισσα, θα τρώς με χρυσά κουτάλια και άλλες) στο τέλος η γκόμενα αειδιάζει, του δίνει την κλωτσιά και περιμένει τους επόμενους μέχρι να βρεθεί ο ΑΝΗΡ……για να του κάτσει για καλά…
Η γκόμενα (εξουσία) δεν θέλει ψευτιές και υποσχέσεις αλλά καθαρές αλήθειες .
Επιτέλους κάποιος πρέπει να βρεθεί και να πει την πικρή αλήθεια:
” Δεν υπόσχομαι τίποτα. Η μόνη υπόσχεση που κάνω είναι , πως αν εκλεγώ θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο της Πατρίδας και όταν η Πατρίδα ορθοποδήσει και γίνει δυνατή στο σύνολό της , τότε τα ωφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους .
Αν δεν βρεθεί αυτός ο πολιτικός ΑΝΗΡ….η Πατρίδα μας, θα υποφέρει, θα διασύρεται και το μέλλον της θα είναι αβέβαιο.
Εύχομαι και προσεύχομαι να ζήσω και να συμμετέχω σ´εκείνα τα ονειρεμένα “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” με τα χιόνια στο καμπαναριό…..χωρίς τα χιόνια της αναξιοπρέπειας και να μπορώ να ξανατραγουδήσω εκείνο το χαρούμενο  τραγούδι που το τραγουδούσα όταν ήμουν παιδί, “ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ” που Χριστούγεννα σημαίνει……
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα αγαπητοί φίλοι και Φίλες και αγαπητοί αναγνώστες και είθε ο καινούργιος χρόνος να είναι πραγματικά ολοκαίνουργιος …….γιατί για πολλά χρόνια που μας έρχεται διαφέρει μόνο σε ένα πράγμα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.

Best Regards,

Capt. Stelios Tatsisτ

loading...

2 thoughts on “ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

  1. Αλοίμονο στους λαούς που θέλουν ηγέτες . Η Άμεση Δημοκρατία είναι η λύση και όχι οι θέσεις εργασίας .

  2. Και όποιος ανατρέξει στην ιστορία , που είναι γραμμένη από την ολιγαρχία , θα δει ότι , όσο πιο πολλούς φόνους και σκοτωμούς έκανε ο κάθε ηγέτης τόσο και σνέβαινε το ιστορικό του ανάστημα . Όπως. Αλέξανδρος ο καταλύσας τη Δημοκρατία , ο Ε. Βενιζέλος , με πάνω από 30.000.000 νεκρούς Έλληνες στο ενεργητικό του ,κ.α όπως και στη διεθνή σκακιέρα , τα ίδια και απατάλαχτα .

Comments are closed.