«ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ »

ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ
ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα – Ο Μυστικός Πόλεμος του Νερού στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου. Ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, τις αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις του και τις πιέσεις της τρόικας σε χώρες όπως η Ελλάδα

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο ενώ στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σύνοψη της ταινίας:

Την στιγμή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά από μια κρίση αξιών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα:

Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα;

 Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο ΟΗΕ το 2010.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πόλεις, περιφέρειες και κράτη σε όλο τον κόσμο επαναδημοτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσής τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης του νερού που δοκίμασαν για δεκαετίες.

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, την έδρα των μεγαλύτερων και ισχυρότερων πολυεθνικών εταιρειών νερού του πλανήτη. Εννιά περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

2 thoughts on “«ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ »

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ….

    Χωλίδης Κωνσταντίνος
    ΗΜΕΡΑ 16η

    ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

    ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΟΘΟΝΕΣ 10+1 ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ…!!!

    ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ Ο ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ…!!!

    ΕΧΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΣΤΗ ΛΥΩΝ, ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΗ ΝΙΣ,
    ΣΤΗ ΜΠΟΡΝΤΩ, ΣΤΗ ΛΙΛ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, ΣΤΗ ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖ, ΣΤΗ ΧΑΒΡΗ ΠΑΝΤΟΥ ??? ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ. ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ.

    ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΕΤΕΡΑ 11 ΔΕΚ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

    ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.

    https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/24909590_10214866003666485_8836101244946664672_n.jpg?oh=11a7e44d8ed887ce65069f87c8d6b90f&oe=5ABE37A6

    Σταυρος Μαυροδακος

    Κοιτάξτε ο πρώτος πόσα έχει…
    Ξεκινάνε τα εγκεφαλικά…

    Που να δείτε κάτι άλλους λογαριασμούς, τις Ελβετίας… Εκεί καλύτερα να έχετε πάρει ηρεμιστικά και υπογλωσια…

    ΥΓ
    ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ,Η ΜΑΛΛΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ….

  2. Αρτεμης Σωρρας
    Θεραπευουμε πασαν νοσον που κυκλοφορει στον ελλανιο χωρο με θαυματουργο νερο που φερνω απο το Σειριο κατα αποκλειστικοτητα!!!Οσοι πιστοι προσελθετε!

Comments are closed.