ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Αυτοί, ακριβώς αυτοί, οι ίδιοι, που ζητούσαν από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα – δηλαδή που ζητούσαν εκτροπή – είναι οι ίδιοι που «χρησιμοποίησαν» μία απολύτως εθνική και πατριωτική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον σουλτάνο της Μεσογείου, για να παρουσιάσουν τη δική τους ανώμαλη και διχαστική εκδοχή για εξωτερική πολιτική.

Αυτοί λοιπόν που από εδώ και στο εξής θα τους λέμε «εθνικούς μειοδότες», ήθελαν τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει κοινώς την «πάπια» και να μην μιλήσει στον Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και για όλα όσα εντελώς τυχαία μεταδόθηκαν το προηγούμενο βράδυ από τον ΣΚΑΪ με συνέντευξη του σουλτάνου στον Αλ. Παπαχελά.

Όλοι οι σοβαροί αναλυτές (βλ. Ι. Μάζης) δήλωσαν πως ο Ερντογάν (που έχει μέτωπα παντού) εκτέθηκε, καθώς υπέπεσε σε διπλωματικά ατοπήματα, αφού σε μία επίσκεψη (υποβοηθούμενη και από τις ΗΠΑ) δεν εγείρονται ζητήματα διεκδικήσεων, αλλά καλών προθέσεων προς την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Παρ όλα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στην συνέντευξη του σουλτάνου ως όφειλε, απάντησε ως Έλληνας σε αυτόν που διεκδικεί Ελληνικά εδάφη (είτε μέσω αλλαγής συνθηκών – είτε μέσω πολέμου) και κατέχει την Κύπρο. Ακόμη, οι σοβαροί αναλυτές είπαν πως με το θηρίο Τουρκία και με τον Ερντογάν σε παράκρουση, συζητάς, δεν τον απομονώνεις περαιτέρω, όταν μάλιστα οι καταδίκες από Ευρώπη και ΗΠΑ για τα αιτήματά του περί αλλαγής των διεθνών συνθηκών είναι ξεκάθαρες.

Τα μίντια που στηρίζουν την αντιπολίτευση αλλά και η ίδια η αντιπολίτευση – φυσικά – μέσα σε ένα πογκρόμ αντεθνικότητας, έδωσαν τη δική τους μισθοφορική ερμηνεία. Θέλησαν την ώρα της επίσκεψης να αποδυναμώσουν τον λόγο του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού φυσικά. Να δείξουν δηλαδή στον σουλτάνο πως ακόμη και στα κορυφαία εθνικά θέματα, η Ελλάδα είναι διχασμένη.

Και ποιοι είναι αυτοί που στήνουν αυτό τον ολισθηρό δρόμο; Αυτοί που παρέδωσαν τα Ίμια σε ένα βράδυ, αυτοί που φόρτωσαν την πατρίδα με μίζες στα εξοπλιστικά, αυτοί που έκαναν καριέρα και περιουσίες στο φόβο και τον τρόμο του Τούρκου κατακτητή.

Βλέπετε, οι δηλώσεις/απαντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι σωστές τοποθετήσεις (πρέπει να παραδεχθούμε) του Πρωθυπουργού στις προκλήσεις του σουλτάνου, δεν είχαν από πίσω τους κάποια μίζα, ήταν εθνικές ρουκέτες που εκπροσώπησαν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Υ.Γ.
Αυτοί που συνδέουν τον Προκόπη Παυλόπουλο με τον Κώστα Καραμανλή για να πλήξουν τον δεύτερο, συνεχίζουν στο ίδιο σκοτεινό μονοπάτι. Και επειδή η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ με το νέο ΑΦΜ αλλά και το μόρφωμα της μεταλλαγμένης ΝΔ στηρίζεται στο θάνατο του Καραμανλισμού και της εθνικής ομοψυχίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κορυφώσουν τις επιθέσεις. Σπέρνουν τον εθνικό και ταξικό διχασμό. Το παράδειγμα αντιμετώπισης της επίσκεψης Ερντογάν είναι μία καλή ευκαιρία για περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων για τους πατριώτες που επιτρέπουν δια της αποχής, στον παρασιτικό νεοφιλελευθερισμό (εκφραζόμενο από το σύστημα Σημίτη-Σαμαρά-Μητσοτάκη-Γεννηματά και σια) να οδηγεί την πατρίδα μας σε εθνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Και γι αυτούς που θα τρέξουν να πουν ότι στηρίζουμε Τσίπρα – Καμμένο θα τους προλάβουμε και θα πούμε πως βρίσκουν και τα κάνουν, παίζουν μπάλα χωρίς αντίπαλο. Βάζουν γκολ σε άδεια τέρματα. Οι δημοσκοπήσεις το λένε. Όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τους ακολουθούν οι στενοί κομματικοί στρατοί για τις γνωστές ιδιοτέλειες και όχι ευρείες πλειοψηφικές μάζες. Κανείς δεν εμπνέει – εκ των δηλωμένων αρχηγών – πως μπορεί να τα καταφέρει.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

loading...

1 thought on “ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

  1. …"Κανείς δεν εμπνέει – εκ των δηλωμένων αρχηγών – πως μπορεί να τα καταφέρει.". Στην τελευταία αυτή πρόταση κρύβεται και όλο το νόημα-δράμα των μίζερων πολιτικών μας όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Πορδές ήταν, πορδές είναι και πορδές θα παραμείνουν. Και τα κόμματα και οι αρχηγοί τους και τα πρόβατά τους. ΟΥΣΤ χαμούρες! Μην αναρωτιέστε μετά γιατί σας βρίζουμε όλους σας…Γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι το κοπάδι σας και η καρέκλα σας!

Comments are closed.