Ιδού τι κάνουν οι… αριστεροί με κουκούλες

Ότι η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές είναι γνωστό σε όλους. Δεν υπολογίζει απολύτως τίποτε, στοχοποιεί τους αντιπάλους, λασπώνει άλλους, απαξιώνει όσους δεν μπορεί να ελέγξει.

Μια ιστορία θα σας διηγηθούμε για το πώς η παρέα του Μαξίμου και οι κολαούζοι της θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα.

Πριν από μερικούς μήνες επισκέφτηκαν τον Γιάννη Δραγασάκη πέντε στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Επικεφαλής ο υποδιοικητής Θ. Μητράκος, ο οποίος είναι «εκλεκτός» του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι σαν τοποτηρητής στην «φωλιά του κακού» όπως αποκαλούν την ΤτΕ και τον διοικητή της οι Συριζαίοι.

Τα στελέχη αυτά που πήγαν στον Δραγασάκη κατέθεσαν προτάσεις στον αντιπρόεδρο για το πώς θα φθείρουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Ουσιαστικά έστησαν ένα ευρύτερο σχέδιο υπονόμευσης του διοικητή τους με σκοπό να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση καθώς η ΤτΕ είναι η μοναδική αρχή που δεν έχει βάλει χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν μπορεί κιόλας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αντιπρόεδρος που κρύβεται πάντα, ειδικά όταν είναι δύσκολα τα πράγματα, τους άκουγε αντί να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Παλιός κομμουνιστής ο Δραγασάκης, ξέρει από συνωμοσίες και από χτυπήματα κάτω από τη μέση, ειδικά σε θεσμούς που δεν αρέσουν στον υπέρτατο Αρχηγό. Έτσι δε λειτουργούσε άλλωστε η Σοβιετία την οποία προσκύνησαν όλοι αυτοί;

Μάλιστα, ο Δραγασάκης πήρε εκείνη την ώρα τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του αναφέρει τις προτάσεις που έκανε η πενταμελής ομάδα προκειμένου να διώξουν τον διοικητή της ΤτΕ.

Τη συνέχεια την γνωρίζετε. Εδώ και μερικούς μήνες οι «πράκτορες» της κυβέρνησης και τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια της έχουν προχωρήσει σε απηνή πόλεμο κατά του Στουρνάρα και της οικογένειάς του.

Βεβαίως, επειδή είναι και κότες, με το πρώτο καμπανάκι που τους χτύπησε ο Ντράγκι έκαναν πίσω. Γιατί σου λένε: «Πάμε να βγούμε στις αγορές και θα έχουμε απέναντί μας τον κεντρικό τραπεζίτη;».

Το θέμα δεν είναι μόνον ο Στουρνάρας και η ανεξαρτησία της ΤτΕ. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει ούτε ιερό ούτε όσιο όρθιο. Πότε με επίσημο τρόπο, πότε με ρουφιανιές, με λάσπη και με χτυπήματα ύπουλα, δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες ώστε να φτιαχτεί ένα καθεστώς απόλυτα ελεγχόμενο.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι καμιά Ανεξάρτητη Αρχή ουσιαστικά δεν κάνει πλέον τη δουλειά της χωρίς να δέχεται τη χλεύη ή την οργή κάποιου κυβερνητικού παράγοντα.

Πόσο τυχαίες είναι άραγε οι επιθέσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη; Με τα λάθη τους οι δικαστές, με τις αστοχίες τους ήταν πάντα το τελευταίο αποκούμπι κάθε Έλληνα. Με το να απαξιώνει η κυβέρνηση κάθε μέρα το δικαστικό σώμα, ουσιαστικά στρώνει το χαλί του λαϊκισμού για να μισήσουν οι πολίτες τους δικαστές.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι χτυπώντας τους πάντες ή αντικαθιστώντας τους θα ελέγξουν τα πάντα. Θέλουν να διώξουν τον Στουρνάρα και να βάλουν δικό τους. Θέλουν να διώξουν τους δικαστές που τους πάνε κόντρα και το ΣτΕ που τους «τάπωσε» με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θέλουν να φιμώσουν κάθε αντιπολιτευτική φωνή στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Μοιάζουν όλο και περισσότερο με τον Κιμ στην Κορέα, μόνο που εκείνος έχει τα κότσια να τραβήξει πιστόλι και να καθαρίσει όσους δεν θέλει.

Ετούτοι εδώ οι εγχώριοι Κιμ δολοφονούν χαρακτήρες, συνωμοτούν με επικεφαλής κορυφαίους κυβερνητικούς όπως τον Δραγασάκη. Αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα. Όλα είναι εις γνώση του. Και τα πρακτοριλίκια, και οι ρουφιάνοι, και τα πληρωμένα παπαγαλάκια, και οι παρακολουθήσεις με βαλιτσάκια και πολλά άλλα.

Όμως, δεν θα τους περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα έχει ακόμη Δημοκρατία και θεσμούς που δεν μπορούν να πέσουν έτσι εύκολα. Τα τελευταία οχυρά είναι ισχυρά και όσο κι αν τα χτυπά το Μαξίμου αντέχουν. Και θα αντεπιτεθούν. Να είναι σίγουροι όλοι εκείνοι που βάζουν «κουκούλες» και υψώνουν το δάκτυλο.

πηγη

loading...

1 thought on “Ιδού τι κάνουν οι… αριστεροί με κουκούλες

  1. Και ενω πριν απο αυτους ντε του συριζα,,,,,, τα παντα δουλευαν ρολοι με στουρναρα και σαμαραβενιζελους κτλ κτλ κτλ….ενα ουστττττ ειναι λιγο

Comments are closed.