Στη φόρα τα «άπλυτα» της εκστρατείας Τραμπ: Φαστ φουντ, άγριοι καυγάδες και ίντριγκες

Οι ατάκες του Αμερικανού Μίδα σε όσους του πρότειναν να παραιτηθεί και οι κατσάδες σε στελέχη της καμπάνιας του – Πώς αντέδρασε όταν διέρρευσε η ηχογραφημένη συνομιλία με τα σεξιστικά σχόλια

Ο δρόμος που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ήταν «στρωμένος» με φαστ φουντ, άγριους καυγάδες και ίντριγκες ανάμεσα σε άκρως εγωκεντρικούς ανθρώπους, ισχυρίζεται το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο που έγραψαν δύο πρώην συνεργάτες του – τότε υποψήφιου – Αμερικανού προέδρου.

Το βιβλίο των κορυφαίων στελεχών της εκστρατείας Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντάουσκι και Ντέιβιντ Μπόσι, έχει τίτλο «Αφήστε τον Τραμπ να είναι ο εαυτός του» (Let Trump Be Trump) και αποκαλύπτει ζουμερά μυστικά για την καμπάνια που έφερε την απόλυτη ανατροπή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Washington Post, που έλαβε ένα αντίτυπο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του, το προφίλ του Αμερικανού προέδρου που σκιαγραφούν οι δύο πρώην συνεργάτες του δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Ειδική αναφορά γίνεται για την σχεδόν παθολογική λατρεία του για το φαστ φουντ, που είχε ως αποτέλεσμα να τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με McDonald’s, KFC και πίτσες.

Η τυπική του παραγγελία περιλάμβανε τουλάχιστον τέσσερα χάμπουργκερ από την αλυσίδα Μακντόναλντς, μαζί με ένα μιλκσέικ. Επίσης συνήθιζε πάντα να έχει μαζί του κλειστές συσκευασίες με μπισκότα και γαριδάκια αφού δεν έτρωγε ποτέ από σακουλάκι που είχε ανοιχτεί εξαιτίας της φοβίας του για τα μικρόβια.

Όπως αποκαλύπτουν οι συγγραφείς,  ο Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές ήταν «ένα μάτσο νεύρα» και τσακωνόταν συνεχώς με τους συνεργάτες του. Δεν δίσταζε μάλιστα να «ξεσπά» το άγχος του, βρίζοντας και ουρλιάζοντας στα άτομα του στενού του κύκλου. Χαρακτηριστική είναι η «κατσάδα» που έριξε ο Τραμπ στον επικεφαλής της εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, ενώ βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερό του.

«Ζήτησε από τον πιλότο να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος για να μπορέσει να τον πάρει στο τηλέφωνο και να τον βρίσει. “Είπες ότι δεν μπορώ να βγω στην τηλεόραση την Κυριακή; Θα βγαίνω στην γαμ…η τηλεόραση όποτε μου καπνίσει και εσύ δεν θα ξαναπείς ποτέ ούτε μια γαμ…νη  λέξη για λογαριασμό μου” του ούρλιαξε στο τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, όλα τα άτομα που εργάστηκαν στην εκστρατεία Τραμπ αργά ή γρήγορα άρχιζαν να αναρωτιούνται γιατί έμπλεξαν σε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, αφού το κλίμα ήταν πραγματικά εκρηκτικό. Οι ίδιοι αισθάνθηκαν πολλές φορές την ανάγκη να απομακρυνθούν από αυτό το τοξικό περιβάλλον.

Οι πρώην συνεργάτες του Τραμπ αποκαλύπτουν και την πρώτη αντίδραση του τότε υποψήφιου προέδρου όταν πληροφορήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα διέρρεε στη δημοσιότητα η διαβόητη ηχογραφημένη συνομιλία με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Access Hollywood» όπου μιλούσε με άκρως σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, παρουσιαστή του NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μιας εκπομπής. «Προσπάθησα να την πηδ…. Ήταν παντρεμένη», ακούγεται να λέει ο Τραμπ για μια γνωστή του, ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. «Της τα έριξα χοντρά αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω». Μιλώντας για την έλξη του για όμορφες γυναίκες ανέφερε, «απλά αρχίζω να τις φιλάω», είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις», πρόσθεσε. «Τις πιάνεις από το μ…ι. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες», συνέχισε.

Μόλις οι συνεργάτες του του έδειξαν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας, το πρώτο σχόλιο του Τραμπ ήταν: «Δεν ακούγεται σαν κάτι που θα έλεγα ποτέ». Στη συνέχεια, τα στελέχη της καμπάνιας πήραν γρήγορα την απόφαση να χαρακτηρίσουν τις απαράδεκτες εκφράσεις ως «αντροκουβέντες» θέλοντας να υποβαθμίσουν τη σημασία τους.

Πάντως, ο πανικός που επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά τη διαρροή ήταν έντονος, αφού πολλοί ρεπουμπλικανοί πολιτικοί έσπευσαν να αποσύρουν τη στήριξη στον Τραμπ. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο Πρίμπους συνέστησε τότε στον Τραμπ να παραιτηθεί διαφορετικά θα υφίστατο μια ταπεινωτική ήττα.

«Πρώτον, θα κερδίσω. Δεύτερον, αν το κόμμα των ρεπουμπλικανών με εγκαταλείψει θα σας παρασύρω όλους μαζί μου. Αλλά δεν πρόκειται να χάσω», ήταν η απάντηση του Τραμπ.

loading...

1 thought on “Στη φόρα τα «άπλυτα» της εκστρατείας Τραμπ: Φαστ φουντ, άγριοι καυγάδες και ίντριγκες

  1. ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ….ΠΟΣΟ ΕΝΩΧΛΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ…

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΕΙ ΕΡΠΕΤΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

    ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΡΑΓΕ??

Comments are closed.