Στρατηγικό σχέδιο ένταξης των μεταναστών ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Στρατηγικό σχέδιο ένταξης» των μεταναστών και προσφύγων θα θεσμοθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών.
Το σχέδιο, σημειώνει, θέτει «ένα σύγχρονο, συνεκτικό και περιεκτικό πλαίσιο», στο οποίο εντάσσεται και μια σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνονται στην κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των μεταναστών, όπως η ηλεκτρονική κάρτα διαμονής και η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά των μεταναστών και για τη βελτίωση της ελληνομάθειας των ενηλίκων.
«Η ελληνική Πολιτεία πράττει όσα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ισονομίας, της αξιοπρέπειας και την παροχή ίσων ευκαιριών και αρωγής ως προς τις συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα», τονίζει στην ανακοίνωση, και προσθέτει: «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των ανθρώπων που διαμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας» και «θα συνεχίσει να μάχεται υπεύθυνα τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επικράτηση της πολιτικής που προάγει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την ανοχή».
Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών υπογραμμίζει ότι «κάθε κοινωνία οφείλει να απομονώνει και να εξουδετερώνει τα όποια ξενοφοβικά στοιχεία την αποπροσανατολίζουν και να επενδύει με το βλέμμα στο μέλλον στην ανεκτικότητα και τη δημιουργική ενσωμάτωση της ποικιλομορφίας που προσφέρουν οι μετανάστες».
 iefimerida.gr 
loading...

4 thoughts on “Στρατηγικό σχέδιο ένταξης των μεταναστών ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

  1. Η Ελληνική πολιτεία αποφασίζει να δώσει κάτω από τέτοιες εσωτερικές περιστάσεις οικονομικές γεωπολιτικές δημογραφικές σε 70.000 οικονομικούς μετανάστες μη νόμιμους ή άλλου τύπου σύστασης πληθυσμών που προέκυψαν μέσω λαρθομετανάστευσης, που ορίζουν μια πληθυσμιακά μεγάλη επαρχιακή πόλη ή έναν ολόκληρο νομό και μερικούς πρόσφυγες προνόμια ισονομίας και μόνιμης ένταξης και άρα πολιτικής κρίσης σε αυτούς και στους απογόνους τους και σε σχέση με ήδη υπάρχοντες μετανάστες αρκετά μεγάλου αριθμού.

    Με αυτά που διαβάζω ως Ελληνας πολίτης, πως ξαφνικά συγνώμη αλλά και δεδομένου κοινής πολιτικής όλων των κομμάτων, οργανισμών εκπροσώπων του νομικού χώρου χωρίς διαφοροποίησεις, η επιτακτική την ανάγκη διαχωρισμού Ελληνικού κράτους – Δημοκρατικού πολιτεύματος κάποια στιγμή εαν τεθεί δεν θα είναι κάποιο παράλογο ζήτημα ούτε απεχθές, αλλά πολύ ελκυστικό. Τείνει πλέον να μην μας αφορούν ως ΄Ελληνες πολίτες και Ελληνικής Ιθαγένειας όχι απλώς προς την πολιτισμική μας ταυτότητα, αλλά και προς την επιβίωση μας, οι σύγχρονες αρχές, οι καταχραστικές και μόνον ερμηνείες διεθνών οδηγιών ανθρώπινων δικαιωμάτων, και η τρέχουσα λειτουργία και κοινές αποφάσεις δυστηχώς ουσιαστικά όλων των χώρων και εκπροσώπων όλων των εξουσιών του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

  2. Η Ελληνική πολιτεία αποφασίζει να δώσει κάτω από τέτοιες εσωτερικές περιστάσεις οικονομικές γεωπολιτικές δημογραφικές σε 70.000 οικονομικούς μετανάστες μη νόμιμους ή άλλου τύπου σύστασης πληθυσμών που προέκυψαν μέσω λαθρομετανάστευσης, που ορίζουν μια πληθυσμιακά μεγάλη επαρχιακή πόλη ή έναν ολόκληρο νομό και σε μερικούς πρόσφυγες προνόμια ισονομίας και μόνιμης ένταξης και άρα πολιτικής κρίσης σε αυτούς και στους απογόνους τους και σε σχέση με ήδη υπάρχοντες μετανάστες αρκετά μεγάλου αριθμού.

    Με αυτά που διαβάζω ως Ελληνας πολίτης αλλά και δεδομένου κοινής ουσιαστικά πολιτικής όλων των κομμάτων, οργανισμών εκπροσώπων του νομικού χώρου χωρίς διαφοροποιήσεις των περιθωριακών αντιλήψεων που επιβάλλονται ως απαράβατος διακομματικός κανόνας, η επιτακτική ανάγκη διαχωρισμού Ελληνικού κράτους – Δημοκρατικού πολιτεύματος κάποια στιγμή εαν τεθεί δεν θα είναι ούτε θα φαίνεται σαν κάποιο παράλογο ζήτημα ούτε απεχθές, αλλά πολύ ελκυστικό. Τείνει πλέον να μην μας αφορούν ως ΄Ελληνες πολίτες και Ελληνικής Ιθαγένειας όχι απλώς προς την πολιτισμική μας ταυτότητα, αλλά και προς την επιβίωση μας, οι σύγχρονες αρχές, οι καταχραστικές και μόνον ερμηνείες διεθνών οδηγιών ανθρώπινων δικαιωμάτων, και η τρέχουσα λειτουργία και κοινές αποφάσεις δυστηχώς ουσιαστικά όλων των χώρων και εκπροσώπων όλων των εξουσιών του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

  3. την προδοσια την βαφτιζουμε μεταναστευτικη πολιτικη, και οταν αυτοι θα θελησουν να μας βαλουν μπουρκα η σκοτωσται τους απιστους, τοτε τι θα κανεις κ, υπουργε, θα μας βαλεις να σκοτωθουμε. εκτος και αν αυτος ειναι ο στοχος σου. μαθεται οτι δυο πολιτισμοι και δυο θρησκειες διαφορετικες οταν ερθουν απεναντι εχουμε πολεμο. το χρωμα δεν ειναι το προβλημα αλλα αυτα τα δυο.

  4. Το κακό είναι ότι οι μετανάστες έχουν μόνο δικαιώματα,ενώ δεν έχουν καθόλου υποχρεώσεις.
    Ούτε εφορία,ούτε εισφορές ,ούτε ΕΦΚΑ,ούτε ενοίκιο,ούτε ΔΕΗ,ούτε ΟΤΕ ούτε ΕΥΑΘ.
    Και έχουν λαμβάνειν και 400 ευρώπουλα έκαστος.
    Σε λίγο θα γίνουν υπάλληλοι οι Έλληνες στα μαγαζιά που θα ανοίξουν και τα σπίτια που θα νοικιάζουν.
    Πέραν βεβαίως των επιδομάτων που θα παίρνουν λόγω πολλών τέκνων και την δωρεάν ασφάλιση.
    Και φυσικά δεδηλωμένης της αδυναμίας ομαλής ένταξης αφού γι αυτούς η θρηκεία καθορίζει ολόκληρη τη ζωή τους και θέλουν όχι μόνο να την επιβάλλουν,όταν αποκτήσουν σεβαστή πλειοψηφία,αλλά και να σκοτώσουν τους απίστους όπως ορίζεται ως υποχρέωση τους από το κοράνι.
    Και εμείς τους κοιτάμε.Όταν χάθηκαν τόσες ζωές για απαλλαγή από το σαρίκι.
    Και πέραν του ότι υποχρέωνονται τα παιδιά μας να μάθουν τα πάντα για την θρησκεία τους και όχι τα μουσουλμανάκια την θρησκεία της χώρας την οποία εκμεταλεύονται.Και δεν είναι πρόσφυγες.Ο πόλεμος τελείωσε ή δεν υπάρχει από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
    Έρχονται γιατί νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι παράδεισος και θέλουν να ζήσουν καλά και χωρίς κόπο γιατί είναι δικαίωμα τους .

Comments are closed.