ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Α

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ 
ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ; 
Τελειος ειναι μονον ο Θεος μας διδαξε ο Υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλης.



Αυτο το οποιο θελει να μας τονισει ο Αριστοκλης ειναι οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι λιγοτεροι η περισσοτερο αμαρτωλοι. 


Ομως η πραγματικη αξια σε εναν αληθινο Ελληνα ειναι να αναγνωριζει τα λαθη του και να τα διορθωνει. 


Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν. 


Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. 

Επισης το καθηκον καθε γνησιου Ελληνα με βαση τις διδαχες των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων ειναι να λυνει ολες τις διαφορες του μεσα απο τους γονιμους και φιλοσοφικους διαλογους και να οδηγει στον σωστο δρομο ολους οσους εχουν λοξοδρομησει. 
Εντουτοις καποιοι απαιδευτοι και φανατισμενοι πετουν λασπες σε καθε αξιολογο Ελληνα διανοουμενο απλα και μονον διοτι δεν τους αρεσουν κατι απο εκεινα τα οποια εγραψαν.
Δεν νοειται γνησιος Ελληνας οποιος δεν εχει διαβασει τον καπεταν Μιχαλη, τον Κωνσταντινο Παλαιολογο, και το ο Χριστο ξανασταρωνεται του Νικου Καζαντζακη. 
Το ιδιο ισχυει και για τα εργα του Πλατωνα και την Αγια Γραφη.
ΗΤΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ; ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ; 
Ακομη και ο κορυφαιος φιλοσοφος ολων των εποχων ο Αριστοκλης εχει κατηγορηθει εντελως αδικα αυτην την εποχη ως τεκτονας διοτι στα εργα του ζητησε την κοινοκτημοσυνη των παιδιων, να μην παντρευονται οι Ελληνες και να ζουνε σε κοινοβιο. 
Απο την στιγμη που αυτην την εποχη συκοφαντηθηκε τελειως αδικα ο υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλης, ηταν τελειως αδυνατον να μην κατηγορηθει μια τοσο μεγαλη μορφη οπως ο Νικος Καζαντζακης
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ; 

Ο Αριστοκλής διδαξε ότι  οι γυναικες πρεπει να πηγαινουν στον στρατο. κσθως και να να ζουμε ολοι μαζι σε κοινοβιο, να υπαρχει κοινοκτημοσυνη γυναικων και παιδιων, και τα αγορια με τα κορίτσια να εχουν την ιδια παιδεια και στρατιωτικη εκπαιδευση. 


Με μοναδικο τροπο και με τον πιο αξιοθαυμαστο μας διδαξε ο υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλής τι είναι δικαιο, ηθικο, γεναιο, και αξιο τιμης.


Ο Αριστοκλής μας διδαξε την αρετη,την αγνοτητα, την συνυπραξη με τους αλλους ανθρώπους, και την ελευθερια με τροπο ανεπαναληπτο.
Οι μεγιστες πανανθρώπινες αρχες τις οποιες δημιουργησαν οι αρχαιοι Ελληνες διδαχτηκαν από τον Αριστοκλή με τροπους που ομοιοι τους δεν θα βρεθουν ποτε, από κανεναν άλλο φιλοσοφο και από άλλο λαο.


Διδαξε τα παντα ακομη και στους τομεις εργασιας.
Για αυτό εγραψε στα ιερα του εργο την πολιτεια οτι ο κάθε Ελληνας θα πρεπει να εργαζεται στον τομεα οπου είναι ικανότερος ώστε να εχει οφελος η πατριδα και ο ιδιος.

Ο Αριστοκλης σε μια προσπαθεια να επιβιωσει η Ελλαδα από   τους αλλοδαπούς εωσφοριστες του Δωδεκαθεου εφτασε να διδαξει εναντια στις ηθικες και στις φιλοσοφικες του αρχες.


Ο υπατος των φιλοσοφων που επι παρα πολλα ετη διδαξε στην σχολη του, τι ειναι γεναιοτητα, καλοσυνη, ηθικη, αρετη, δικαιοσυνη,  αγαπη για την πατριδα και για το πως μπορει να είναι ενας Ελληνας χρησιμος στην κοινωνια.


Ο ιδιος ανθρωπος που διδαξε την αρετη με τοση τεχνη και την ομορφια αλλαζει πλεον την διδασκαλια του για καλο του εθνους.


Τωρα ο ιδιος συνηδειτα εχει γινει ο πρωτος αρχαιος φιλόσοφος ολων των εποχων ο οποιος αλλα διδαξε και αλλα ζητουσε να κανουν οι Ελληνες για να επιβιωσουν ως εθνος.

Ο κορυφαιος φιλόσοφος ολων των εποχων ο Αριστοκλής ο οποιος μας διδαξε με τον πιο θαμαυστο τροπο την αρετη, την ηθικη και την αγαπη για την πατριδα, από μεγαλη αναγκη για να μην εξαφανιστεί δια παντος το Ελληνικο εθνος εκανε κατι το μοναδικο.
Ο υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλης θα μας διδαξει ότι ολοι οι γνήσιοι
Ελληνες πρεπει να ζουνε μαζι σε κοινοβιο, να μοιράζονται  τις γυναικες και
να μην παντρεύονται ποτε, για  να μην γνωριζει κανεις ποιο είναι το δικο του παιδι.

Ο Αριστοκλής με όλα αυτά που αναφερει, ζητα και διδασκει την κοινοκτημοσυνη ολων των παιδιων και των γυναικων.

Αυτό το πραγμα το οποιο μας διδαξε ο υπατος των φιλοσοφων δεν συμβαινει ουτε στο ζωικο βασιλειο. Ακομη και τα ζωα γνωριζουν ποια είναι τα παιδια τους.

Με αυτη την προταση του ο υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλης επι της ουσιας μας ζητα και μας διδασκει να γινουν οι Ελληνες κατώτεροι ακομη και από τα ζωα.

Τοσο θανάσιμος ηταν ο κίνδυνος για το Ελληνικο εθνος εξαιτιας των αλλοδαπων εισβολεων, για αυτο ο Αριστοκλης μας διδαξε να ζησoυμε με τροπο πολυ κατωτερο και από αυτόν με τον οποιο διαβιωνουν τα κτηνη.


Επισης μας διδασκει την κοινη στρατιωτικη εκπαιδευση – παιδεια για τους ανδρες και τις γυναικες. Αναφερει ότι είναι απαραιτητο οι γυναικες να εχουν την ιδια εκπαιδευση στον στρτατιωτικο τομεα με ολους τους ανδρες και το ιδιο μορφωτικο επιπεδο.

Όλα αυτά τα εκανε για έναν πολύ ιερο σκοπο ο Αριστοκλής, διοτι ηθελε να μας κανει πραγματικα αδερφια, να μας κανει ένα σωμα και μια ψυχη ώστε να επιβιώσουμε από τον αφανισμο που ειχε επιφερει η σκλαβια από το εωσφορικο και εβραικο δωδεκαθεο.

Δεν υπηρξε ποτε κανενας άλλος φιλόσοφος σε ολο τον κοσμο ο οποιος απο αγαπη για την πατριδα του να παει εναντια στις πεποιθήσεις του την ηθικη και την φιλοσοφια με ένα και μοναδικο σκοπο την συνεχεια, την επιβίωση του Ελληνικου εθνους.


Δεν ηταν ποτε δυνατον από την μια στιγμη στην άλλη να εχει γινει τοσο πολύ “ανήθικος” ειτε να εχει “χασει” τα λογικα του, ώστε να τα διδασκει όλα αυτά ξαφνικα και χωρις σοβαρο λογο εναντια στις ηθικες του και στις φιλοσοφικες του αρχες, ώστε να καταστρεψει τον εαυτο του και την υστεροφημια του και φυσικα να κλεισει η σχολη του.




Όμως κανενας μαθητης δεν εφυγε ποτε από την σχολη του Πλατωνα.

Αυτό διοτι ολοι οι μαθητες του γνωριζαν σχετικα με το εωσφορικο δωδεκαθεο.
Σε διαφορετικη περιπτωση θα εφευγαν ολοι οι μαθητες και θα εκλεινε η σχολη του Πλατωνα.


Το ιδιο συμπεριφερθηκαν και ολοι οι γνήσιοι Ελληνες, οι οποιοι ηταν διπλα στον αγιο Αριστοκλή και στις διδασκαλιες και τις προτασεις του για την εθνικη μας επιβίωση.

Σε καμια των περιπτώσεων οι αλλοι φιλοσοφοι και ειδικα οι σοφιστες με τους οποιους βρισκοταν σε πολυ εντονη διαμαχη ο Αριστοκλής με τον Σωκρατη,
δεν θα δεχοταν αυτην την διδσκαλια του Αριστοκλή εάν δεν ηταν ζητημα ζωης και θανατου για το Ελληνικο εθνος.  


Κυριολεκτικα δεν θα εβρισκε τοπο να σταθει ο Αριστοκλής, καθως ολοι οι Σοφιστες θα μιλουσαν δημοσιος και παρα πολύ σκληρα εναντιον του.
Πολύ ενδεικτικα σας αναφερω τα εργα του Αριστοκλή με τιτλους, 
Πρωταγόρας και Ιππιας οπου η διαμαχη μεταξυ φιλοσοφων – σοφιστών βρισκεται στο απογειο της.

Ειδικα στο εργο του Ιππιας είναι παρα πολυ μεγαλη η διαμαχη του Αριστοκλή, ο οποιος στους διαλογους με τον Σωκρατη και τον Ιππια. αναφερονται απίστευτα πραγματα για το επιπεδο του αγιου και υπατου των φιλοσοφων.


Μετα από όλα αυτά τα απίστευτα ο Ιππιας με μεγαλη απορια θα ρωτησει, τον Σωκρατη σχετικα με αυτα τα πολύ ανοητα πραγματα, τα οποια προκαλεσαν την απορια του Ιππια.

Όλα αυτά με μοναδικο σκοπο να αποδειξει ότι μονον οι φιλοσοφοι είναι ικανοι να διδαξουν τι είναι ηθικο, καλο, δικαιο. τιμιο, γεναιο, και χρηαιμο για το Ελληνικο Εθνος.

Ο υπατος των φιλοσοφων μισουσε τους σοφιστες για αυτό δημοσιος και μεσα απο τους διαλογους με πρωταγωνιστη τον Σωκρατη, αφεφερε ότι οι σοφιστες διαφθειρουν και καταστρεφουν ηθικα τους νεους.
Η αντιπαλοτητα μεταξυ φιλοσοφων και σοφιστών ηταν παρα πολύ μεγαλη.

Ο Αριστοκλής πρωτοστατουσε απο την πλευρα των Ελλήνων Φιλοσοφων, σε αυτην την φιλοσοφικη και ρητορικη διαμαχη. 
Ακομη και μικρότερης σημασιας ηθικο παραπτωμα να εκανε ο Πλατων δεν υπηρχε περιπτωση να γλυτωσει απο την οργη των σοφιστών τους οποιους κατηγορουσε ως τους χειροτερους και τους πιο ακαταλληλους για την διαπαιδαγωγηση των Ελλήνων

Αυτην την ιερη διδαχη την διαβασαν στην Συρια, το Κουρδισταν, το Ισραηλ, την Νορβηγια και την εφαρμοζουν με παρα πολύ μεγαλο σεβασμο.


Δυστυχως για εμας τα διδαξε ο Αριστοκλής για να επιβιώσουμε όμως οι αλλοι λαοι το εφαρμοζουν.

Ακομη ποτε να μην ξεχνατε οτι ολοι οι μεγαλοι Ελληνες ηγετες απο την αρχαιοτητα ειχαν δυο πλευρες μια θετικη και μια αρνητικη. 

Επισης ολους τους μεγαλους Ελληνες τους κατηγορησαν αδικα.


Eνας πολυ μεγαλος λογιος του μεσαιωνα ο οποιος ηταν και πρυτανης στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη των Μαγγανων, ο Μιχαηλ Ψελλος, ηταν η αιτια με την δικη του προδοσια να κατακτηθει σχεδον ολοκληρη η Μικρα Ασια απο τους Σελτζουκους Τουρκους.  


 Ο Μιχαηλ Ψελλος ηταν ενας ευφυεστατος άνθρωπος. 

Ηταν γνωστης των παντων οπως ανεφεραν ολοι οι συγχρονοι του.


Γνωριζε πολυ καλα την ανθρωπινη φυση, και τις αδυναμιες διέκρινε αμέσως τα ταλέντα, καθως και ολα τα παθη που εξουσιαζαν εναν άνθρωπο. 


Ο Ψελλος με ικανοτητες την ψυχολογια, την παιδεια, την μεγαλη ανηθικοτητα, την κολακεια και την ραδιουργια, ειχε ξεκινησει σε νεαρη ηλικια απο παραδυναστεύων για να εξελιχθει σε αξεπεραστο χειραγωγο αδυναμων βασιλεων της αυτοκρατοριας.


Μαζι την οικογενεια των Δουκων, συνταχθηκε ο Υπατος των Φιλοσοφων , ο πρυτανης της ανωτατης Φιλοσοφικης σχολης της Κωνσταντινουπόλεως, ο Μιχαηλ Ψελλος.


Ο ψελλος ηταν ο καθοδηγητης, σχετικα με της ενεργειες , που θα εκαναν οι υπολοιποι προδοτες. Η ταχυτητα με την οποια η πολιτικη “αριστοκρατια”, της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας διελυσε το κρατος, αποτελει ένα ακομη παγκοσμιο νεοταξικο ρεκόρ. 

ο Προδοτης διανουμενος συνεχιζε με αμειωτο ρυθμο της σκευωριες εναντιον του Ρωμανου του  δ. 


Ο Ελληνικος στρατος βρισκεται σε αθλια κατασταση διαλυμενος ,χωρις να πληρονονται οι αξιωματικοι,ενω το ηθικο ηταν στο ναδιρ, χωρις οπλα, πανοπλιες και αλογα, με βρωμικες, τρυπιες σημαιες. 



 Μεσα σε δυο μολις μηνες απο την ενθρονιση του ο Ρωμανος αρχισε τους πολεμους εναντια στους σελτζουκους τουρκους, και τους εξασθενημενους πλεον ως στρατιωτικη, πολιτικη δυναμη αραβες. 


Τα προηγουμενα χρονια οι σελτζουκοι με την βοηθεια και δυσαρεστημενων ορθοδοξων χριστιανων του Καυκασου, της Μεσοποταμιας, της Αρμενιας λεηλατησαν πριν την ανοδο του Ρωμανου στον θρονο, την Καισαρεια εδρα των αγιων ,των Ηρωων και ιδιαίτερης πατριδας του Ηρωα Ρωμανου του δ, την Καισαρεια της Καππαδοκίας.



 Εφτασαν να παρουν τα ιερα σκευη απο τον ναο του Αγιου Βασιλειου, μεχρι της πορτες του ναου πηρα, ενω η Κιλικια και η γυρω περιοχη απο την Αντιοχεια ερημωθηκαν. 


Το ιδιο εγινε με το Αμοριον στην καρδια της Ανατολιας. 



Φυσικα σε καθε πολη ,χωριο, περιοχη κλπ εκλεβαν,εσφαζαν, βιαζαν, εκαιγαν,επαιρναν Ελληνιδες για σεξουαλικα σκευη. 

Το 1068 μ.Χ. , ο Ρωμανος οδηγησε τον στρατο του στην νοτια Καππαδοκια οπου πετυχε στην Βορια Συρια μερικες νικες. 

Το επομενο ετος το 1069μ.χ., ο Ρωμανος συνεχησε νικηφορα εναντια στους τουρκους το ονομα Ρωμανος αρχισε να προκαλει τρομο πλεον στους σελτζουκους οι οποιοι μονον να ακουγαν Ρωμανος εγκατελειπαν χωρις να πολεμησουν. 

Κατα την τριτη και τελευταια εκστρατεια του Ρωμανου το 1071μ.χ., οι προδοτες της πολιτικης αριστοκρατιας της Κωνσταντινουποελως ειναι πλεον αποφασισμενοι να δρασουν και να παρουν πισω τον θρονο απο την στρατιωτικη αριστοκρατια της Μικρας Ασιας. 




Ο Ρωμανος εφτασε στην Σεβαστεια, μετα στην Θεοδωσιουπολη, και απο εκει στο Μαντζικερτ Ελληνικη πολη οχυρωμενη με Καστρο κοντα στην λιμνη βαν. 




Το Μαντζικερτ σκοπευε να ανακαταλαβει ο Ρωμανος εκανε ομως το λαθος να χωρισει στα δυο της δυναμεις του στελνωντας τον εβραιο Μαγιστρο Ιωσηφ Τραχωνιατη να πολιορκησει την πολη Χλι
.



Η πολη Χλιατ, ηταν διπλα στο Ματζικερτ, για αυτό από στρατηγικης αποψεως, η κινηση του Ρωμανου, ηταν παρα πολύ καλη, καθως ηταν ενας πολύ εμπειρος στρατιωτικος. 



ΟΤραχωνιατης ομως ως γνησιος Ιωσηφ οπως και ολοι οι ομοεθνεις του (Σημιτες) οχι μονον δεν πολιορκησε το Χλιατ αλλα και μονον στο ακουσμα, οτι ο σουλτανος Αλπ Αρσλαν ερχεται εναντιον του Ρωμανου, αρνηθηκε να υπακουσει στις διαταγες του Ελληνα αυτοκρατορα.


Για αυτό εφυγε επιδεικτικα, πισω στην Ελλαδα, αγνοωντας τον Ελληνα αυτοκρατορα, που του εδωσε διαταγή να επιστρεψει μαζι με τον στρατο πισω στο Ματζικερτ για να ενωθει εκ νεου με τα υπολοιπα Ελληνικα στρατευματα. 



Ο Ιωσηφ ειχε υπο την διοικηση, του τα πιο αξιόμαχα Ελληνικα στρατεύματα, τον τακτικο Ελληνικο στρατο. Χωρις λοιπον να ειδοποιησει τον Ελληνα αυτοκρατορα επεστρεψε σε Ελληνικο εδαφος μεσω Μεσοποταμιας. 


Τα στρατευματα που ειχε μαζι του ηταν απο τα πιο αξιόμαχα. 

Ο Βασιλιας Ρωμανος, δεν απελπιστηκε, αυτό είναι το πραγματικο Ελληνικο μεγαλειο ψυχης εκει που όλα δειχνουν τελειωμένα , να αγωνιζεσαι ,εναντια σε κάθε λογικη. 



Ο γεναιος Ελληνας Ρωμανος ο δ, πηρε την αποφαση, να δωσει την μαχη με τους Τουρκους, μονον με τον εφεδρικο Ελληνικο στρατο. 



Η μαχη αρχισε, οι Ελληνες κερδιζουν κατα κρατος τρεποντας σε φυγη τους σελτζουκους τουρκους και τον σουλτανο. 



Ειχε αρχισει πλεον να νυχτωνει, ο Ρωμανος διεταξε να σταματησουν οι στρατιωτες την επιθεση για να γυρισουν να ξεκουραστουν ,και να συνεχισουν με το πρωτο φως της επομενης ημερας. 



Τοτε οι προδοτες εδρασαν για μια ακομη φορα. 



Την εντολη αυτή του Ρωμανου του δ, εκμεταλευτηκε ο προδοτης ανδρονικος δουκας, ανηψιος του θανοντος Κωνσταντινου Ι Δουκα (του αυτοκρατορα), και αρχισε να φωναζει ψεματα οτι υποχωρει ηττημενος ο Ελληνικος στρατος για αυτο επιστρεφει, και όχι γιατι εδωσε εντολη ο αυτοκρατορας για ξεκουραση λογω του ότι σκοτινιασε. 



Αμεσως αρχισε να υποχωρει ατακτα, φοβισμενα ο στρατος ,αυτο το ειδαν οι εντρομοι μεχρι εκεινη την στιγμη τουρκοι και επεστρεψαν αιχαμαλωτιζοντας, σκοτονωντας εναν μικρο αριθμο που πολεμησε γεναια μαζι με τον ιδιο τον Ελληνα αυτοκρατορα Ρωμανο Διογενη. 


Το μεγαλυτερο μερος του στρατου μας ειχε τραπει σε ατακτη φυγη. 

Με αυτον τον προδοτικο τροπο των ψευδοελληνων πολιτικων της πολιτικης “αριστοκρατιας” Κωνσταντινουπολεως και του ιωσηφ τραχωνιατη πετυχαν την πρωτη και καθοριστικη νικη που εκρινε την τυχη της Μικρας Ασιας . 


Από εκεινη την στιγμη σταθεροποιηθηκαν δια παντος οι Τουρκοι στην Μικρα Ασια, δημιουργωντας το σουλτανατο του Ικονιου οι τουρκοι παιρνοντας δικο τους το μεγαλυτερο μερος της Μικρας Ασιας. 



Εκατον πεντε χρονια αργοτερα θα ερθει και η καθοριστικη νικη η οποια εκρινε,οχι μονον την τυχη του υπολοιπου κομματιου της Μικρας Ασιας το οποιο βρισκοταν σε Ελληνικα χερια. 


Η  συγκεκριμενη μαχη θα κρινει και την τυχη ολοκληρης της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας τον Σεπτεμβριο του 1176 μ.χ, στο Μυριοκεφαλο (η μαχη του Ματζικερτ εγινε τον Αυγουστο του 1071μ.χ.)


Είναι απολυτως βεβαιο, ότι σε περιπτωση που δεν γινοταν αυτή η προδοσια απο τον Ψελλο και την πολιτικη αριστοκρατια, ο γεναιος Ελληνας αυτοκρατορας Ρωμανος ο δ, θα κερδιζε την μαχη του Ματζικερτ με της εφεδρειες. 



Σχετικα με την απαντηση του Ρωμανου του δ, προς τον σουλτανο, οταν τον ρωτησε τι θα εκανε εαν εκεινος τον επιανε αιχμαλωτο, ειναι κατασκευασμενη η απαντηση του Ρωμανου οτι θα εκτελουσε δηθεν τον τουρκο σουλτανο. 


Όλα αυτά τα εγραψε ο Μιχαηλ Ψελλος, με στοχο να παρουσιασουν τον Ρωμανο ως βαρβαρο, στην θεση του σελτζουκου σουλτανου. Τον ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΡΩΜΑΝΟ, συνελαβαν, οι προδοτες αλλοδαποι, της πολιτικης “αριστοκρατιας” , και τον τυφλωσαν, πεθανε λιγο αργοτερα φυλακισμένος και τυφλος, σε αθλια κατασταση. 

Τετοια απανθρωπη ιστορικη αντιμετωπιση που εχει ο Νικος Καζαντζακης δεν την ειχε ουτε ενας μεγαλος προδοτης του Ελληνικου εθνους οπως ο λογιος Μιχαηλ Ψελλος. 


ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Η αυτοκρατειρα Ειρηνη η οποια επεσε θυμα των αλλοδαπών βασιλικων συμβουλων με αποτέλεσμα να τυφλωσει το ιδιο της παιδι, ομως είναι η ιδια γυναικα η οποια σταματησε τον πιο καταστροφικο εμφυλιο πολεμο την Εικονομαχια.

Η εικονομαχια δεν απειλησε μονον σε θρησκευτικο επιπεδο την Χριστιανικη Ελληνικη ρωμαικη αυτοκρατορια, αλλα ελαχιστα ελειψε να διαλυσει δια παντος την αυτοκρατορια σε πολιτικο και στρατιωτικο επιπεδο, για να πεσει αμαχητί στα χερια των αγαρηνων.
Δυο φορες εγινε στην παγκοσμια ιστορια η αναστηλωση των ιερων εικονων και τις δυο φορες την αναστηλωση την εκαναν δυο κορες του Ιησου Χριστου και της παναγιας.

Δυο πολυ ηθικες γυναικες κρατησαν ορθια την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια, ενω μια τριτη εδωσε για πρωτη φορα στα χρονικα μια αλλη διασταση σχετικα με τον ρολο των γυναικων στην Ελληνοχριστιανικη παιδια.



Τοσοι γεναιοι και εξυπνοι ανδρες υπηρχαν στην Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ομως δεν επετυχαν να αποκαταστησουν της ιερες εικονες. 

Την Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη την κατηγορουν οτι ειναι Εβραια.

Η αυτοκρατειρα Ειρηνη σε καμια των περιπτώσεων δεν ηταν εβραια όπως την κατηγορουν. διοτι τοτε δεν θα εκανε την αποκατασταση των εικονων. 
Ουτε φυσικα ονομαζοταν Σαρανταπηχου, όπως ισχυρίζονται οι πανάρχαιοι εχθροι των Ελλήνων οι εβραιοι δωδεκαθειστες.

Ότι εχει σχεση με το Χριστο, τον Πλατωνα και την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια το καταδιωκουν και το συκοφαντουν οι εβραιοι και ολοι οι αλλοι εωσφορικοι λαοι. 

Σαρανταπηχος; ονομαζοταν ο εβραιος από την Τιβεριαδα ο οποιος δημιουργησε την εικονομαχια.
Η Αγια Θεοδωρα η οποια υπεπεσε σε ενα σοβαρο αμαρτημα ειναι η ιδια η οποια αποκατεστησε για δευτερη φορα της ιερες εικονες του Χριστου.



Η γυναικα του Θεοφιλου και μητερα του Μιχαηλ του Γ Θεοδωρα ειχε κρυφα απο τον θεοφιλο εμπορικο πλοιο κανωντας εμποριο.


Μολις το εμαθε ο Βασιλιας σε μια από της καθιερωμενες βολτες που εκανε με τα ποδια, πηγε στο λιμανι ρωτησε δηθεν τινος ειναι το συγκεκριμενο καραβι. 


Μετα διεταξε να περασει το πληρωμα εξω και εκαψε το καραβι μαζι με το εμπορευμα. Υστερα δημοσιος μιλησε με φοβερες προσβολες προς την γυναικα του γιατι ετρωγε το ψωμι των φτωχων και την απειλησε μεχρι και με θανατικη ποινη εαν ξανατολμησει κατι παρομοιο.

Ο μεγαλος Θεμιστοκλης ο οποιος εωσε απο τον αφανισμο το Ελληνικο εθνος σε καιρο ειρηνης μπορουσε καποιος να τον δωροδοκησει ωστε να του κανει καποιο ρουσφετι.


Ο Ελληνας αυτοκρατορας Ηράκλειος από την Καππαδοκια είναι ο δευτερος κορυφαιος αυτοκρατορας ολων των εποχων μετα τον ιερο Βασιλειο τον β. Ο βασιλιας Ηράκλειος ξεπερασε σε αρκετους τομεις τον μεγα Αλεξανδρο και κρατησε ζωντανη την Ελλαδα στην πιο κρισιμη ιστορικη καμπη ολων των εποχων.




Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ 610 Μ.Χ.
ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ
ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.




Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 
Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες.


Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους περσες. 
Δυστυχως ο Ιδιος ανθρωπος παντρευτηκε την εξ αιματος ανηψια του την Μαρτινα με την οποια εκανε πολλα παιδια. 
Ποιος ο ανθρωπος που ξεπερασε σε ποσους τομεις και επιτεύγματα τον Μεγα Αλεξανδρο. ​

Ο Βασιλειος ο α, ο Μακεδων, ο ιδρυτης της Μακεδονικης δυναστείας, συμμετειχε στην δολοφονια, του Μιχαηλ του Γ. 


Όμως ο ιδιος Αυτοκρατορας ο Βασιλειος ο α, εκανε το σιτηρεσιο. 


Οσοι φτωχοι Ελληνες, ειχαν δικαστηρια εκεινη την εποχη, τα οποια κρατουσαν πολλες ημερες, για να μην δικαζονται ερημην, τους εδινε δωρεαν τροφη, για οσες ημερες κρατουσε το δικαστηριο.

 Επισης εκανε αυξηση στους μισθους των δικαστων, για να μην δωροδοκούνται, από τους Ελληνες υπηκόους. 


Ο Λεων ο γ, ο δημιουργος της εικονομαχίας, οταν ηρθε η ωρα υπερασπιστηκε στο ακεραιο την αυτοκρατορία από τους εξωτερικούς εχθρούς, οι οποιοι ηταν οι Αγαρηνοι. 


Το ιδιο εκανε και ο Κωνσταντινος ο ε. Ο Κωνσταντινος ο ε, εκανε φοβερες διωξεις στους Ελληνες χριστιανους εικονολατρες. 

Το ιδιο πραγμα ισχυει λοιπον για οποιοδηποτε ανθρωπο και φυσικα για τον Νικο Καζαντζακη.

Ουδεις αναμαρτητος και τελειος παρα μονον ο Χριστος. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.



δω και 11 συναπτα ετη που γραφω την στηλη ισχυς δια της γνωσεως μεσα απο τα σχολια σας, αλλα και της κατ ιδιαν επαφες και συνομιλιες μου εχετε εκφρασει την ευγνωμοσυνη σας για την τεραστια και ανεκτιμητη προσφορα μου ωστε να επιβιωσει η πατριδα. 

Επισης καποιοι απο εσας σε σχολια σας πριν απο δυο και πεντε χρονια αντιστοιχα, αλλα και πιο προσφατα οπως και σε τηλεφωνικες μας συνομιλιες μου αναφερατε οτι επι χρονια διαβαζετε ολους τους ξενους και Ελληνες ιστορικους, οπως ειναι οι Μπιουρι, Οστρογκορσκυ, Ρασνιμαν, Βασιλιεφ, Παπαρηγοπουλο, Καραγιαννοπουλο, Χριστοφιλοπουλου κλπ, αλλα μονον στις δικες μου ιστορικες εργασιες διαβασατε τοσες πολλες και παρα πολυ προτωτυπες ιστορικες παρατηρησεις, οι οποιες ταυτοχρονα ηταν παρα πολυ τεκμηριωμενες. (1) 

Μεταξυ αλλων με αρκετοι απο εσας με ευχαριστουν διοτι ημουν η αιτια να πανε τα παιδια τους στο καταχητικο, στην Εκκλησια στα μουσικα σχολεια και στο παγκρατιο. 

Ομως εγω θα ηθελα αρχικα να σας ευχαριστησω παρα πολυ και να σας αναφερω δυο πραγματα τα οποια δεν εχετε αναφερει ποτε. 

Το πρωτο ειναι οτι μεσα απο τις λυσεις εθνικης επιβιωσεως τις οποιες σας προτεινω εδω και πολλα χρονια, εισαστε σε θεση να ξεχωριζετε τους πραγματικους Ελληνοχριστιανους εθνικιστες.


Αυτο διοτι ειμαι ο μοναδικος ο οποιος σας προτεινει αυτον τον συνδυασμο 
πραγματων.



ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ;

ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 
Ο ΜΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ
ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ 
ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Η ηθικη ζωη και η Ελληνικη παιδεια είναι τα διαχρονικα τα μοναδικα μεσα  για να εχουμε αρχικα δικαιωμα στην εθνικη επιβίωση, και λιγο αργοτερα να εχουμε δικαιωμα στην ελευθερια, ειτε με ειρηνικο, ειτε με βιαιο τροπο, συμφωνα με το αρθρο 120 ,παραγραφος 4, του Ελληνικου συνταγματος.
Διαβαστε και δειτε σχετικα , με το αρθρο 120 του συνταγματος τους καθηγητές Συνταγματικου δικαιου Γιωργο Κασιματη, Βασιλη Σπυρου, και αλλους.
Ελληνες μπορειτε να κανετε οσες απεργιες θελετε, οσες διαδηλώσεις θελετε, οσους πολιτικους φορεις θελετε. 
Επισης μπορειτε να περιμενετε οσους “σωτηρες ” θελετε .
Τιποτε από όλα αυτά δεν τους ενοχλεί, τιποτε δεν τους φοβιζει.
 Ένα μονο πραγμα τρεμουν την επιστοφη στα χρηστα ηθη. Διοτι τοτε και μονον τοτε θα κερδίσουμε την ελευθερια μας. 


Μονον τοτε θα καταργησουμε το στημενο ελεγχομενο κατά γενικη ομολογια” πολίτευμα” ολων των Ελληνων και τα προδοτικα κομματα.
Μονον τοτε θα γινει αποδεκτη από τους γνησιους Ελληνες , η επι  12 χρονια προταση μου , για αλλαγη πολιτεύματος.
Με την αλλαγη πολιτεύματος θα εχουμε καταργηση των κομματων. Η επιλογή των υποψηφιων θα γινεται από τους Ελληνες , με βαση τον εντιμο ηθικο βιο. 
Προσοχη δεν θα κατεβαινουν από μονοι τους υποψήφιοι, θα τους επιλεγουμε εμεις. Οι εκλογες θα γινονται με κληρο.
Μολις παρανομησει καποιος αμεσως του αφαιρουμε το αξιωμα και τον τιμωρούμε αυτό διοτι την ανωτατη εξουσια σχετικα με θεματα δικαιοσυνης θα την εχουμε μονιμος εμεις οι Ελληνες ο λαος.
Στις εκλογες αυτές δεν θα εχουν δικαιωμα όλα τα μελη των σημερινων κομματων , και οι συγγενείς τους μεχρι εκτου βαθμου.
 Μονον οι γνήσιοι και ηθικοι Ελληνες θα εχουν δικαιωμα συμμετοχης. Για να γινουν όμως όλα αυτά χρειαζεται πολύ υψηλη πραγματικη Ελληνικη παιδεια ,και ηθικες αρχες, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
Οι ελαχιστοι σωστοι πολιτικοι δεν τους επιτρεπουν μεσα απο το απολυτως ελεγχομενο πολιτευμα να προσφερουν το παραμικρο στην πατριδα. 
Σε περιπτωση που τολμησουν να κανουν κατι καλο ειτε τους εκβιαζουν ειτε τους τιμωρουν αδικα.
Οι μοναδικες λυσεις για την εθνικη μας επιβιωση κατα γενικη ομολογια ειναι μονον αυτες οι οποιες σας προτεινει η στηλη ισχυς δια της γνωσεως.

Ορθοδοξια, χρηστα ηθη, ιστορικη γνωση, μουσικα σχολεια, αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, αλλαγη πολιτευματος και δια παντος καταργηση των κομματων. 
Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες γυναικες, 
συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. 

loading...

1 thought on “ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Α

  1. Θα Τρελαθούμε Τελείως: Βάζουν Λαθρομετανάστες Μέχρι Και Σε Ξενοδοχεία Της Πίνδου!

    Στέλνονται βαθιά μέσα στον ηπειρωτικό κορμό.
    Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται εδώ και λίγη ώρα 156 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο.

    Οι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

    Πρόκειται για 71 ανθρώπους από τη Συρία, 26 από το Ιράκ, 12 από το Αφγανιστάν, 20 από την Παλαιστίνη, 3 από το Ιράν, 9 από το Κουβέιτ, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Σουδάν και 1 από την Γουινέα.

    Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91 πρόσφυγες, 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους. Προς στιγμή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στο δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά. Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

    Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των προσφύγων στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της φιλοξενίας.

Comments are closed.