Το «Άδειασμα» Του Καραμανλή Στον Καμμένο

Ταφόπλακα» στο µονοµερές «φλερτ» του Πάνου Καµµένου µε τον καραµανλισµό έβαλε ο ίδιος ο Κώστας Καραµανλής µε τη δηµόσια δήλωσή του πριν από την έναρξη του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Ν.∆.

Ο πρώην πρωθυπουργός, µέσω της πρώτης του δηµόσιας παρέµβασης µετά από χρόνια και µε την αναφορά ότι το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είχε διαχρονικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κρίσιµη καµπή της ελληνικής ιστορίας, όχι µόνο κατέδειξε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και εµµέσως πλην σαφώς διεµήνυσε ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει την Ελλάδα στο αύριο.

Με τον τρόπο αυτόν ακύρωσε ουσιαστικά στην πράξη τη µόνιµη επιχειρηµατολογία του Π. Καµµένου µέσω της οποίας ο συγκυβερνήτης του Αλ. Τσίπρα προσπαθούσε να αναδείξει εαυτόν ως µοναδικό θεµατοφύλακα της «καραµανλικής» παρακαταθήκης και να ταυτίσει τις αρχές της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή µε τις αντίστοιχες των σηµερινών ενοίκων του Μαξίµου.

Επρόκειτο στην πραγµατικότητα για τη δηµιουργία του µύθου του «τσιπροκαραµανλισµού», που αποτέλεσε όλον αυτό τον καιρό το άλλοθι του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. έναντι του κοµµατικού του ακροατηρίου όσον αφορά τη συµπόρευσή του µε την Αριστερά. «Το πολιτικό χτύπηµα που δέχθηκε ο Καµµένος από τον Καραµανλή ήταν καίριο», σχολιάζουν στελέχη της Ν.∆. που συνοµιλούν µε τον πρώην πρωθυπουργό.

Το µήνυµα της «γαλάζιας» ενότητας που εξέπεµψε ο τελευταίος αποτέλεσε το αποκορύφωµα της διαδικασίας αποδόµησης των διαρροών περί υπόγειων επαφών µεταξύ της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος Καραµανλή.

Τα προηγούµενα «χαστούκια» είχαν έλθει από δηµοσιεύµατα σχετικά µε τις θέσεις που εξέφραζε ο Κώστας Καραµανλής σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του (µεταξύ άλλων είχε πει πως ό,τι είχε να δώσει αυτή η κυβέρνηση το έδωσε), αλλά κυρίως από τις διαδοχικές δηλώσεις του εξαδέλφου του, βουλευτή Σερρών.

Υπενθυµίζεται πως µόλις πριν από µερικούς µήνες ο Κώστας Καραµανλής junior είχε χαρακτηρίσει τον υπουργό Αµυνας «καραµανλικό αλά καρτ», υπογραµµίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχει σχέση µε τον καραµανλισµό ένας πολιτικός µε ακροδεξιά ρητορική.

πηγή: parapolitika.gr

loading...

2 thoughts on “Το «Άδειασμα» Του Καραμανλή Στον Καμμένο

  1. ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΣΑΝΟΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΕΜΠΑ
    ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ

    koinwnia.com

  2. Οι πιστοί του Καραμανλησμού, να φτιάξουν μια Εκκλησία προς τιμή αυτουνού [του θεου τους] που θα Ανασυγκροτούσε τη Χώρα, και να βγάλουν και ένα φυλακτό, για το κακό τους Χρόνο,

Comments are closed.