«Βολές» Ερντογάν σε ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ: «Γίνατε εταίρος στην αιματοχυσία»

Επίθεση κατά της απόφασης των ΗΠΑ ν’ αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τους  Αμερικανούς «εταίρους στην αιματοχυσία».

 «Με την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει εταίρος σ’ αυτή την αιματοχυσία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν στη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα. «Η δήλωση του προέδρου Τραμπ δεν μας δεσμεύει ούτε δεσμεύει την Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντωμεταξύ σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στις ρωσικές δυνάμεις της Συρίας να αρχίσουν να αποσύρονται και είχε συνομιλίες με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκαν στη βάση ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Σεργκέι Σουροβίκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τον συριακό στρατό, κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τους διεθνείς τρομοκράτες. Κατά συνέπεια έλαβα την απόφαση να επιστρέψει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος που βρίσκεται στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ο ηγέτης της Ρωσία αναμένεται στην Τουρκία όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ερντογάν.

loading...

1 thought on “«Βολές» Ερντογάν σε ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ: «Γίνατε εταίρος στην αιματοχυσία»

Comments are closed.