Προβληματισμοί για την οικονομία-καιρός να δούμε μπροστά…

Γράφει ο Φάνης ΜατσόπουλοςΕπιχειρηματίας -Υποψήφιο Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ- Τομέας Υπηρεσιών …

Η Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία πληρώνει το τίμημα μίας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία , στην συνέχεια, εξελίχθηκε σε κρίση της πραγματικής οικονομίας.

Οι επιπτώσεις του διεθνούς φαινομένου πολλαπλασιάστηκαν στην χώρα μας εξαιτίας του αναιμικού παραγωγικού ιστού και του κρατικιστικού μοντέλου οικονομικής οργάνωσης που είχε υιοθετηθεί. Το αποτέλεσμα – το οποίο βιώνουμε όλοι- είναι ο στραγγαλισμός του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχειρήσεων, από ατομικές μέχρι ανώνυμες, οι οποίες δίνουν την μάχη της επιβίωσης.

Για να αποφύγουμε τα βράχια και την ολοκληρωτική καταβύθιση πρέπει να υιοθετηθεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο που να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα με την διασφάλιση ενός, τουλάχιστον ,ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.

Συνοπτικά αναφέρονται ως βάση για το νέο μοντέλο:

– οι χαμηλοί και σταθεροί φορολογικοί συντελεστές με περιορισμό έως την εξάλειψη της προκαταβολής φόρου ,

-η ταχεία και με χαμηλό κόστος απονομή δικαιοσύνης,

-η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, οι ασφαλίσεις,

– η δημιουργία υποδομών για ανάδειξη της Ελλάδος σε hub χρηματοπιστωτικών, εκπαιδευτικών και μεταφορικών υπηρεσιών για την ευρύτερη περιοχή,

-η δημιουργία χρηματιστηρίου ναυτιλιακών παραγώγων (FFAs)

-η συστηματοποίηση και τυποποίηση της αγροτικής παραγωγής και στροφή σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών αποτελεί βασική προϋπόθεση και αναγκαίο όρο για την προώθηση επενδύσεων στον βιομηχανικό χώρο, που θα οδηγήσει στα πολυπόθητα βιώσιμα πλεονάσματα, που δεν θα συνοδεύονται από την εξόντωση και ισοπέδωση της μεσαίας αστικής τάξης.

loading...

17 thoughts on “Προβληματισμοί για την οικονομία-καιρός να δούμε μπροστά…

  1. σωθηκαμε τωρα χαχαχαχαχαχαχα

  2. γιατι οι εβραιοι εχουν κανει τοσες μηνυσεις στον πλευρη που τους βριζει ενω στον αναπηρο γυφτο και στον ψευτοπατερακη καμμια??????????????????????????????????
    γ ι α τ ι ??????????????
    για αναρωτηθειτε

  3. γιατι η δηε αφηνει ακομα και μετα τα 4 κακουργηματα να ποσταρει το νεκροφιλο χτικιο ο ψευτοπατερακης τις αρχιδιες του αρχαιοκαπηλου ρομα??????????

  4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ=ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΑΓΑΚΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Markos Stagakis
    πραγματικο ονομα σταγουκογλου(το εκανε σταγακης για να φαινεται κρητικος)!οι παπουδες του τουρκομογγολοι που ηρθαν στην κρητη το 1600 .χαφιες της ασφαλειας αθεος οπαδος της ανεξαρτησιας της κρητης!χαφιες και υπαλληλακος εβραιομασονων και αλλων ανθελληνικων κεντρων!!!!!!!
    γι'αυτο ποσταρει συνεχεια δηθεν αντιεβραικα ποστ διοτι ξερει οτι δεν του κανουν τιποτα

  6. Ανώνυμος1 Δεκεμβρίου 2017 – 10:42 π.μ.
    αυτος ο τουρκικος μουλος ο ανθελληνας αθεος υβριστης του χριστου και των ελληνων χριστιανων μας απειλει με φυλακισεις φωτιες θανα τους κλπ γιατι δεν πιστευουμε τον αλλο τουρκομογγολο ψωρρα!!
    ακου νεκροφιλο χτικιο σταγακι:
    το λιγοτερο που θα παθεις τουρκικε μουλε ειναι να ξυπνησουν οι χανιωτες ενα πρωι και να σε δουν με το κονταρι της σημαιας του φρουριου καρφωμενο στο κωλο σου εβραικο μουλοσπερμα που νομιζεις οτι μπορεις να βριζεις ελληνες εσυ ενας απογονος τουρκομογγολων που ηρθαν στην κρητη το 1600!
    μη σου πω τι θα γινει στο κορυδαλλο απο αυτους που καρφωνες στην αφαλεια σαν χρυσαυγητες ετσι νεκροφιλο πτωμα????????????

  7. Stagakis ψευτοπατερακη:
    εσενα και τους εμμισθους ανθελληνες μυημενους σας ξερουμε!
    για να δουμε στο κορυδαλλο ανθελληνικα σκουπιδια θα εχετε "πλατες απο πολυ ψηλα" η θα σας βγαλουν οι 4 σε κασα????????
    μουνοπανο τουρκοσπορο αρχιδι σκατογερε που τολμας να βριζεις τους ελληνες εσυ ενας νεκροφιλος μουλος μαζι με το αλλο γυφτικο αρχιδι τον μογγολογυφτα!!!!!
    θυμησου τι σου ειπα για το κονταρι του φρουριου τουρκοπουτανας θρεμα

  8. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΜΟΥΛΟ ΤΟΝ ΣΤΑΓΑΚΗ.
    ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ,ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ

  9. ΣΩΣΤΟΣ !!!
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ
    ΝΤΡΙΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ….ΝΤΡΙΝΝΝΝΝΝΝΝΝ
    ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΗΡΙΔΗ

    Markos Stagakis
    29 Νοεμβρίου στις 1:53 μ.μ. ·

    ΝΤΡΙΝΝΝΝΝΝ…ΝΤΡΙΝΝΝΝΝΝ

    ΕΜΠΡΟΣ…

    ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ,Ο ΠΟΝΗΡΙΔΗΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ??

    ΒΑΣΙΛΗ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ,ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣ ΚΙ’ΟΛΑΣ….

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ,ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ??

    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ,ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΒΗΝΩ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ??

    ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ..

    ΣΟΥ ΒΟΛΕΨΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ'ΑΣ ΜΗ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.

    ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ
    ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΦΟΥΣΤΗΣ,ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ??

  10. ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΓΙΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΕΙ LIKES ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ

    Panagiotis Apostolopoulos Ευάγγελέ ξέρεις ποιανού είναι
    Η εταιρία ? ?
    Του Αρτέμη
    Έκανε μεταβίβαση και πληρεξούσιο στον εαυτό του
    υπάρχει κ ένας Άγγλος από πίσω
    Για κοίταξε το αυτό
    Μου αρέσει!
    · Απάντηση · 10 Νοεμβρίου στις 8:36 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
    Διαχείριση
    Evangelos Konstantakakos
    Evangelos Konstantakakos Ξέρω και είναι Εβραίος Άγγλος το πληρεξούσιο το έχω στα χέρια μου και δεν χωράει καμία αμφιβολία διότι είναι έγγραφο με υπογραφές και σφραγίδες συμβολαιογράφου. Θα γυρίσω σπίτι μου και θα σας το δημοσιεύσω. Τώρα ώμος πάω να δω την δικηγόρο μου για τους εδώ απατεώνες. Όλοι θα κριθούν.
    Μου αρέσει!
    · Απάντηση ·
    3
    · 10 Νοεμβρίου στις 8:33 μ.μ.
    Διαχείριση
    Evangelos Konstantakakos
    Evangelos Konstantakakos Φίλε μου καλέ, Παναγιώτη, Θέλω να προσέχεις αυτά που γράφω. Βεβαίως και υπάρχει Άγγλος Εβραίος που ήταν ιδιοκτήτης της Red Panther. Δεν υπάρχει αμφιβολία καμία, τα έχω ελέγξει με τις αγγλικές αρχές, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάνεις αυτά που γράφω. Τα στοιχεία τα γν ρξζω από καρό αλλά τώρα θεωρώ είναι η κατάλληλη για σγκγμη να το γράψω να το αναφέρω και να είστε όλοι συγουροι ότι σε εκείνα τα ποσά βασίζεται ο Αρτεμης Σωρρας για τις πληρωμές.
    Μου αρέσει!
    · Απάντηση · 10 Νοεμβρίου στις 8:44 μ.μ.
    Διαχείριση
    Panagiotis Apostolopoulos
    Panagiotis Apostolopoulos Το ήξερα ότι έπεσα μέσα για τον Εβραίο που είναι από πίσω
    ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΆΝΤΑ ΚΑΛΆ ΆΡΧΟΝΤΑ ΕΊΣΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΛΈΜΕ

  11. ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΜΟΥΛΟΙ

  12. ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΟΡΟ! ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΑΡΧΙΔΑ

  13. το μουνι της μανας του της τουρκοπουτανας ειναι το αρχιδι.
    παλιοχαφιε των εβραιων τουρκοσπορε μουλε σταγακη ψευτοπατερακη

  14. Stagaki ψευτοπατερακη παλιο νεκροφιλο χτικιο σε μαθαμε!πας να κρυψεις το οναματακι σου απογονε τουρκοπουτανας τσατσας??????????

    πουστογερε ανθελληνα γαμω το σπιτι σου αρχιδι και την εγκληματικη συμμορια των εβραιων αντιχριστων και του τουρκομογγολου αρχαιοκαπηλου κοντοπουτανου μοναρχιδου ψωρρα

  15. ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΗ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ
    ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΩ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΜΕ ΞΕΜΑΤΙΑΣΕΙ..

    Γιάννης Καλογερόπουλος
    13 ώρες ·

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΥ :
    ΕΙΔΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ, ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ, ΞΟΡΚΙΣΜΟ, ΞΕΣΥΝΤΟΝΙΣΜΑ, κλπ

  16. ΣΩΣΤΟΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΙΔΙ ΝΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΑΜΑ 3 ΤΡΙΣ???
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

  17. Χλιουτς εκανε με ναζι η εκ βαφης ξανθια ντιζεζ Η' κατηγοριας απο τον μαυρο γατο της τρουμπας και πεταξε εξω μισο βυζακι για να δελεασει τον μπαρμπα μουχλα που μολις ηλθε για να καταθεσει τα ''χαρτια'' στην αρμοδια χαρτοφτιαχτρα καθαριστρια – δικηγορο ετσι ωστε να ριξει το ΔΕΚΑΡΙΚΟ στο χαρτοκουτι μπαινοντας και κατοπιν το 150ρικο για τα 20.000 ευρω που θα λαβει απο το ''καταπλασμα που διαθετει σε τραπεζες της Αμερικης ο τσαπελοφγος….στο βαθος ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα παρακολουθουσε με γερακισιο ματι μια την ντιζεζ μην τυχον και τσιμπησει κανενα δεκαρικο και το χωσει στο σουτιεν της οσο και την καθαριστρια μην κρυψει κανενα 150ρι στην κυλωτα της….παρτε μια τσαπελιτσα παρτε ελεγε περιφεροντας εναν δισκο γεματο τσαπελες και τσαπελοπιταριδια ο πατερ ω μουν ακης με την φαλακρα του να γυαλιζει σκορπωντας και αυτος χαμογελα…στο βαθος καθοταν ο 72χρονος μπαρμπα χλεμπουρας απο τα τσουκαλεικα πανω σε ενα πλαστικο καφασι και αναλογιζοταν προσπαθντας να μασησει την συκομαιδα που του προσφεραν ρεε? λες να ειναι ολα αυτα μαλακιες και να την πατησα?…ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ στην αλλη ακρη ελαμβανε μερος μια ακομα τελετη ορκομοσιας νεων μελλων
    της ελληνων συνευρεσης απο τον τσαπελοφαγο μαυριδερο ρομα..με γοργα βηματα αρχισαν ηδη οι πρωτοι
    νεο-ορκισθεντεσ να κατευθυνονται προς τις τουαλλετες μετα την ποσιν του θαλασσιου υδατος και ηρχισαν να ακουγονται τα πρωτα πορδοκλανιδια…..ο αντιλλαλοσ ηταν αχος βαθυς απο τις χεστρες ενω συριγμοι ηγουοντο απο τα ηδη εκπεταχθεμτα περικλανιδια των ορκισθενων με παραλληλη εκτοξευση των σωθικων τους μεχρι γεμιστα κολοκυθακια που ειχαν φαει πριν 4 ημερες εξηρχοντο το δε αχχχ ητο κοινο απο ολα τα στοματα…αλλη μια πετυχημενη συγκεντρωση ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα ελαμπε απο ικανοποιηση περι τα 76 150ρικα μετρησε και καμια 120-130 Δεκαρικα…καλα πηγαμε και σημερα μονολογουσε …καλα..

Comments are closed.