Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό!Το νέο όνομα της ΠΓΔΜ με την σύμφωνη(;) γνώμη της Αθήνας!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το προτεινόμενο όνομα για την ΠΓΔΜ (FYROM)  είναι «Νέα Μακεδονία»  για το οποίο φαίνεται πως συμφωνεί και η Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρόταση των Σκοπίων και την οποία είχαν προτείνει και το 1992, όπου η Ελληνική πλευρά την είχε απορρίψει, όπως επίσης και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να γίνει την άνοιξη του 2018. Στην συνάντηση των Βαλκανικών χωρών ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το όνομα της γειτονικής χώρας θα λυθεί εντός του 2018.

Τις πληροφορίες αυτές αναφέρει ο δημοσιογράφος Φίλιππος Χρυσόπουλος στο greekreporter όπου γράφει χαρακτηριστικά, ότι η Αθήνα έκανε ολοκληρωτική οπισθοχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου να επιλυθεί η επί χρόνια διαμάχη με τη γειτονική χώρα.

loading...

5 thoughts on “Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό!Το νέο όνομα της ΠΓΔΜ με την σύμφωνη(;) γνώμη της Αθήνας!

  1. "NEW MACEDONIA" ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ "ΝΕΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ" - NEW COLUMPIA, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ says:

    Αυτό το άρθρο αφορά το κίνημα της κρατικής υπόστασης της περιφέρειας της Κολούμπια. Για το πολιτικό κόμμα, δείτε το κόμμα Green Party του DC Statehood https://en.wikipedia.org/wiki/New_Columbia_(state)
    "Νέα Κολομβία" ανακατευθύνεται εδώ. Για άλλες χρήσεις, βλ. New Columbia (αποσαφήνιση) .
    Το κίνημα κρατικής περιφέρειας Κολούμπια είναι ένα πολιτικό κίνημα που συνιστά να καταστεί η περιφέρεια της Κολούμπια αμερικανικό κράτος US state (με κεφαλαία το US) . Ως εθνική πρωτεύουσα, η περιφέρεια της Κολούμπια είναι μια ομοσπονδιακή περιοχή υπό την άμεση δικαιοδοσία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών . Η κρατικοποίηση θα παρείχε στην Επαρχιακή Εκλογική Εκπροσώπηση στο Κογκρέσο και τον πλήρη έλεγχο των τοπικών υποθέσεων . Για το μεγαλύτερο μέρος του σύγχρονου κρατικού κινήματος, το όνομα του νέου κράτους θα ήταν «Νέα Κολούμπια». Ωστόσο, το DC City Council άλλαξε το προτεινόμενο όνομα σε "Πολιτεία της Ουάσιγκτον, DC" τον Οκτώβριο του 2016, στο οποίο το "DC" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "Douglass Commonwealth", μια αναφορά στον καταργητή Frederick Douglass .
    Το κράτος για την Επαρχία, γνωστό και ως Ουάσινγκτον, μπορεί να επιτευχθεί με πράξη του Κογκρέσου , υπό την εξουσία που δόθηκε στο Κογκρέσο σύμφωνα με το Άρθρο Τέταρτο, Άρθρο 3 του Συντάγματος των ΗΠΑ . Ωστόσο, υπάρχει κάποια συζήτηση ως προς το αν η απλή νομοθεσία θα αρκούσε για να χορηγήσει κρατική υπόσταση στην Ουάσινγκτον, η οποία είναι έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών .
    Μια εναλλακτική πρόταση είναι να επανενσωματωθεί η περιφέρεια της Κολούμπια στην πολιτεία του Maryland . https://en.wikipedia.org/wiki/District_of_Columbia_statehood_movement

  2. Κι εκει μπαχαλο θα τα κανουν οι αχρηστοι.Το μονο σιγουρο ειναι πως υποφερουν απο ομαδικη μαλακινση.Με οτι εχουν αναλαβει,χειροτερο δεν θα μπορουσε να το κανει κανενας ,ακομα κι αν διεθετε νοημοσυνη βατραχου.Ουτε περιπτερο δεν μπορουν να διαχειριστουν.Ελεος πια.

  3. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΑ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΣΗ. ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝΩ ΚΩ@Ο ,ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ) ΒΟΛΕΥΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ? ΕΛΕΟΣ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ? ΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.

  4. Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΕΘΝΙΚΕ ΗΓΕΤΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ…

Comments are closed.