Άχρηστοι, αχρείοι Πολίτες

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος….

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους όλοι μας πως η ελληνική κοινωνία, οι άνθρωποι και όχι το κράτος, είμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη μορφή χρεοκοπίας που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία:
με τη διαρκή, την ατελείωτη, την κυλιόμενη. Το χειρότερο δε όλων είναι πως ενώ βιώνουμε όλες τις δυσμενείς συνθήκες μίας πτώχευσης, δεν έχουμε κανένα από τα πλεονεκτήματα της – όπως θα ήταν η διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους, η οποία θα προσέφερε προοπτικές για το μέλλον. Αντίθετα, η κατάσταση της κοινωνίας θα επιδεινώνεται καθημερινά, έως ότου εξαθλιωθεί εντελώς η πλειοψηφία των Πολιτών – οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, με
μοναδική εξαίρεση εκείνη την εγχώρια ελίτ που θα διατηρηθεί από τους ξένους για να τους υπηρετεί.
Μπορεί λοιπόν να μη λείπουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, το χαρτί υγείας από τα ράφια, τα τρόφιμα, η βενζίνη ή τα φάρμακα, όπως έχει συμβεί σε κράτη που χρεοκόπησαν, αλλά όλο και λιγότεροι θα είναι σε θέση να τα έχουν στη διάθεση τους – ενώ τα συμπτώματα της χρεοκοπίας, όπως η μείωση του πληθυσμού λόγω αυξημένων θανάτων, λιγότερων γεννήσεων, μαζικής μετανάστευσης, πτώσης του προσδόκιμου ζωής ή περιορισμένης υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο θα είναι τα ίδια, αλλά θα διαρκέσουν επιδεινούμενα πολύ περισσότερο, συγκριτικά με εκείνα τα κράτη που πτώχευσαν στο παρελθόν. Εκτός αυτού το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί τελικά η χώρα σε μία κανονική χρεοκοπία, παράλληλα με την έξοδο της από την Ευρωζώνη – με μία ειδοποιό διαφορά: με το ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται ήδη σε άθλια κατάσταση, αφού θα έχουν προηγηθεί αυτά που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης όσα χειρότερα προβλέπονται, χωρίς να εξαιρείται η εδαφική μας ακεραιότητα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η σιωπή που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, η οποία ερμηνεύεται ως αποδοχή και συναίνεση από τα εγχώρια και διεθνή κέντρα εξουσίας, είναι καταστροφική – ενώ το ότι δεν προστατεύουμε τον εαυτό μας όχι από τις φορολογικές και λοιπές επιθέσεις που υφιστάμεθα, αλλά από τον εξευτελισμό, καθώς επίσης από την απώλεια της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας, είναι τουλάχιστον εγκληματικό, παραβαίνοντας τις βασικές αρχές του Συντάγματος. Αν μη τι άλλο επιδεικνύουμε με τη στάση μας αδιαφορία για όλα όσα συμβαίνουν – όταν ο Περικλής είχε τονίσει ότι, όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα, για αυτά που συμβαίνουν δηλαδή στην κοινωνία και όχι για τα κόμματα, δεν είναι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος και αχρείος Πολίτης.
Όσο για τις παρατάξεις που στηρίζουν την κυλιόμενη χρεοκοπία μέσω των μνημονίων, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία πως είναι προδότες της χώρας τους – με βάση το Θουκυδίδη, σύμφωνα με τον οποίο προδότης δεν είναι αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς αλλά, επίσης, εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, οι οποίοι τον έχουν εκλέξει.

loading...

3 thoughts on “Άχρηστοι, αχρείοι Πολίτες

  1. Οι σαρσέμηδες πολιτικοί μας συνεχίζουν να παίζουν βιλιάρδο στις πλάτες μας…

  2. Γράφει ο Κ. Λάμπος
    Στις μέρες μας, στον 21ο αιώνα, οι επιστήμες και η τεχνολογία έχουν κάνει πραγματικότητα το όραμα του Αριστοτέλη με την αυτοματοποίηση της παραγωγής, και σύμφωνα με τις σχετικές επιστήμες όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι κοινωνικά ίσοι κι ελεύθεροι και να ευτυχούν εργαζόμενοι δημιουργικά και αλληλέγγυα μία (1) ώρα την ημέρα, ή μία (1) μέρα οκτάωρης εργασίας την εβδομάδα, ή τέσσερις (4) μέρες τον μήνα, υπό τον όρο ότι η οικονομική δραστηριότητα της κοινωνίας θα περιορίζονταν στην ικανοποίηση ανθρώπινων και κοινωνικών και όχι εξουσιαστικών αναγκών. Αντ’ αυτού όμως, και επειδή η οικονομική δραστηριότητα της κοινωνίας είναι άμεσα ή έμμεσα βίαια προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής και της εκάστοτε εξουσίας και όχι της κοινωνίας, παρατηρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού απομακρύνεται από την παραγωγική δραστηριότητα και σπρώχνεται στην ανεργία χωρίς κανένα εισόδημα. Ένα άλλο μέρος τους οδηγείται βίαια και ταπεινωτικά στον ξεριζωμό και στη μετανάστευση ενώ το υπόλοιπο μέρος τους αναγκάζεται να δουλεύει διπλάσιο χρόνο με μισό μεροκάματο και σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτό το φαινόμενο οξύνεται στις συνθήκες της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης[5] και παίρνει τις διαστάσεις της απάνθρωπης και καταστροφικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της επικίνδυνης αυταπάτης των εργαζόμενων πως για τη σωτηρία τους θα φροντίσει κάποιος θεός, μεσσίας, προφήτης, αρχηγός ή κάποιος εξουσιομανής πολιτικός του σωλήνα.

  3. O VASILIS VILIARDOS DEN INE ELLINAS!!! INE EVREOPUTANOMASONAS MULOPEDO!!!!!!!!! I ELLAS SINDOMA THA GINI KE PALI AFTOKRATORIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.