Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ” ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Γράφει ο John Whitehead
Μετάφραση: Απολλόδωρος, 

“Από όλους τους εχθρούς της δημόσιας ελευθερίας ο πόλεμος είναι, ίσως, ο πιο επίφοβος, επειδή περιλαμβάνει και αναπτύσσει το μικρόβιο κάθε άλλου. Ο πόλεμος είναι ο γονιός των στρατών- από αυτούς προέρχονται τα χρέη και οι φόροι… γνωστά εργαλεία για να τεθούν οι πολλοί υπό την κυριαρχία των λίγων… Κανένα έθνος δεν θα μπορούσε να διατηρήσει την ελευθερία του εν μέσω συνεχών πολεμικών συγκρούσεων.” – 

James Madison

Ο πόλεμος είναι ο εχθρός της ελευθερίας.

Όσο οι πολιτικοί της Αμερικής συνεχίζουν να μας εμπλέκουν σε πολέμους που χρεοκοπούν το έθνος, θέτουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και τις γυναίκες μας, αυξάνουν τις πιθανότητες τρομοκρατίας και αντιδράσεων στο εσωτερικό και σπρώχνουν το έθνος πολύ πιο κοντά στην τελική κατάρρευση, “εμείς, ο λαός”, θα βρισκόμαστε σε μια διαρκή κατάσταση τυραννίας.

Είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να αστυνομεύει τον πλανήτη.

Αυτή η τελευταία κρίση -ο ρόλος της Αμερικής στην αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας- ακολούθησε βολικά μια μακρά σειρά άλλων κρίσεων, κατασκευασμένων ή μη, που συνέβησαν σαν ρολόι, προκειμένου να κρατήσουν τους Αμερικανούς αποσπασμένους, παραπλανημένους, διασκεδασμένους και απομονωμένους από τις συνεχείς καταπατήσεις των ελευθεριών μας από την κυβέρνηση.

Και έτσι συνεχίζεται με τον οργουελικό τρόπο της.

Δύο χρόνια αφότου το COVID-19 μετατόπισε τον κόσμο σε μια κατάσταση παγκόσμιου αυταρχισμού, ακριβώς τη στιγμή που η ανοχή του λαού στις βαριές εντολές φαίνεται να έχει τελικά εξαντληθεί, προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αντιπερισπασμό και την επόμενη αφαίμαξη της οικονομίας μας.

Ωστόσο, η αστυνόμευση του πλανήτη και η διεξαγωγή ατελείωτων πολέμων στο εξωτερικό δεν κάνει την Αμερική -ή τον υπόλοιπο κόσμο- πιο ασφαλή, σίγουρα δεν κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά, και αναμφισβήτητα βυθίζει τις ΗΠΑ βαθύτερα στο χρέος.

Πράγματι, ακόμη και αν βάζαμε τέλος σε όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και φέρναμε όλα τα στρατεύματα πίσω σήμερα, θα χρειάζονταν δεκαετίες για να αποπληρώσουμε το τίμημα αυτών των πολέμων και να ξεφορτωθούμε τους πιστωτές της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...