Τι θα συμβεί αν σταματήσει να γυρνά η Γη! (βίντεο)

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν η Γη σταματούσε κάποια στιγμή να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της;

Θα ήταν σαν να ταξιδεύετε με ταχύτητα 1000 χιλιομέτρων ανά ώρα και το όχημά σας να σταματούσε αστραπιαία. Θα πεθαίνατε ακαριαία. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα…

Συνοπτικά:

-Το σώμα σας θα πετούσε προς ανατολάς ως άμορφη μάζα αποτελούμενο από μύες και οστά με ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο εάν βρίσκεστε κοντά στη ζώνη του Ισημερινού ή με ταχύτητα 368 μέτρων ανά δευτερόλεπτο αν ζείτε στο Βόρειο Ημισφαίριο.

-Επειδή η περιστροφή της Γης είναι μικρότερη όσο οδεύουμε προς τους πόλους, οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στους πόλους ίσως επιζήσουν. Μόνο στην αρχή.

-Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αεροπλάνα θα ζήσουν για μερικά δευτερόλεπτα στην αρχή για να πεθάνουν από τις γιγάντιες καταιγίδες που θα ξεσπάσουν μετά τη διακοπή της περιστροφής.

-Η ταχύτητα του ανέμου, μεγαλύτερη από αυτή του ωστικού κύματος μιας ατομικής βόμβας θα ήταν τέτοια που θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.

-Ο άνεμος θα προκαλούσε επίσης πρωτοφανή αποσάθρωση σε οτιδήποτε βρίσκεται στον φλοιό της Γης.

-Οι ωκεανοί θα ανυψώνονταν ως γιγάντια κύματα τσουνάμι και αυτός ο τεράστιος υδάτινος όγκος θα μετακινιόταν προς τους πόλους όπως φαίνεται και στην παρακάτω προσομοίωση: This is what would happen if Earth stopped spinning right now.

-Ο περιστρεφόμενος μεταλλικός πυρήνας στο κέντρο της Γης θα σταματούσε επίσης. διακοπή της περιστροφής θα απενεργοποιούσε το προστατευτικό μαγνητικό πεδίο της Γης. Ραδιενεργή ακτινοβολία από τον Ήλιο θα σκότωνε ότι θα περπατούσε ακόμα στον πλανήτη μας.

-Επιπλέον, η μισή Γη θα ήταν μονίμως εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Το άλλο μισό του πλανήτη θα πάγωνε.

Η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε ποτέ να αναγεννηθεί μετά από κάτι τέτοιο. Ποτέ.

loading...

10 thoughts on “Τι θα συμβεί αν σταματήσει να γυρνά η Γη! (βίντεο)

  1. Εαν η γη περιστρεφωταν γυρω απο τον αξονα της με εναλλασωμενη κληση, επιπλεον γυρω απο τον ηλιο και επιπροσθετα ολο το ηλιακο συστημα κινουταν μεσα στο διαστημα τοτε ρε παιδια πειτε μου γιατι ο πολικος αστερας βρισκεται παντα στο ιδιο σημειο εδω και χιλιαδες χρονια. Κινειται και αυτος μηπως ετσι ελλειπτικα λαμβανοντας υποψιν την αυτοπεριστροφη της γης και της εναλλαγης της κλισεως της? Καποιοι δεν μας λενε την αληθεια και μας ριχνουν λασπη στην αρχαια γνωση

  2. ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ.
    Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ Β. ΠΟΛΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΓΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ. Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ Β. ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ. ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΕ ΜΟΙΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΞΑΝΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
    ΤΟ ΑΖΙΜΟΥΘΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΜΟΙΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΟΡΑ. ΛΟΓΩ ΚΛΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΕΓΚΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ.

  3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ :
    Η ΓΗ ΠΕΡΙΣΤΡΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ 365 ΜΕΡΕΣ ΕΠΙ ΤΡΟΧΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΗΣ. ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΓΩΝΙΑ ΛΟΞΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ 23 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ 27΄ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ Η ΓΩΝΙΑ ΛΟΞΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ).ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ. ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ. ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΗΜΕΡΙΑ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ- 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ (21 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ (22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)
    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ 23 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ 27 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ.
    ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΛΙΣΗ.

  4. Η γη δεν περιστρεφεται μονο γυρω απο τον εαυτο της αλλα κλινει επιπροσθετα ετσι θεωρητικα εχουμε τις εποχες, αρα η γνωση σου γυρω απο το θεμα ειναι μιση

  5. ΕΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ Τ' ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΑΦΑ ΣΟΥ…
    ΕΛΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΩ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ. Η ΓΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ 365 ΜΕΡΕΣ.
    ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ. Μ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
    ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΣΗ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.

  6. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΒΑΛΕ ΣΗΜΑΔΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Θ΄ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΥΡΙΟ Ή ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟΞΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΠΟΥ Θ' ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΣΕΙ.
    ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Θ' ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΔΗΛΑΔΗ θ' ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ( ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΗΜΕΡΑΣ) ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ) ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ Β. ΚΛΙΣΗ 23 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ 27 ΄
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ 38 ΜΟΙΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ Β. ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 23 27 ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
    ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΤΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

  7. ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΡΕ ΕΡΜΕΕΕ…;
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ Η ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ…
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ
    ΟΤΑΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΩΡΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΕΣΥ ΑΡΜΕΓΕΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ
    ΑΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ ΒΟΥΡΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΩ ΚΙ ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ

Comments are closed.