ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ –Ν.Κοτζιάς: «Ετοιμάζουμε νέα συνθήκη φιλίας μεταξύ ΠΓΔΜ, Ελλάδας και Αλβανίας»

«ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ» ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ

Έχει πάρει φόρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και μετά τα Σκόπια με τα οποία το ζήτημα της ονομασίας από ότι φαίνεται «συμφωνήθηκε», σειρά τώρα παίρνει η Αλβανία με στόχο την είσοδο της στην ΕΕ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε τον πολύ γνωστό για τις άκρως ανθελληνικές απόψεις του Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση Johannes Hahn.

Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε «ψελίσει» περί ύπαρξης Τσάμηδων και δικαιωμάτων τους …στην Ελλάδα.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν τον βασικό ρόλο της Ελλάδας στα θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ, ειδικά όσο αφορά την Αλβανία και την ΠΓΔΜ .

Όσον αφορά την Αλβανία, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην σχετικά πρόσφατη τριήμερη συνάντηση στην Κρήτη με τον Αλβανό ομόλογο του Ντιτμίρ Μπουσάτι. Είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Κορυτσά στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Ο Κοτζιάς τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα τα «διμερή θέματα» να επιλυθούν πριν από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ.

«Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώνει με μια νέα συνθήκη φιλίας μεταξύ ΠΓΔΜ , Ελλάδος και Αλβανίας, ή θα ανανεώσουμε αυτές του 1996, δεδομένου ότι υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Κοτζιάς.

«Ελπίζω ότι το σύνθημα «η ιστορία δεν πρέπει να είναι η φυλακή μας, αλλά το σχολείο μας »πρέπει να ζωντανέψει. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη γέφυρα μεταξύ της Αλβανίας και της ΕΕ. Δεν έχουμε προβλήματα τόσο μεγάλα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε», δήλωσε ο Κοτζιάς.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει αναλάβει εργολαβικά μετά από προτροπή ΗΠΑ και Γερμανίας την είσοδο σε ΝΑΤΟ/ΕΕ τόσο των Σκοπίων όσο και της Αλβανίας παραβλέποντας την ιστορία και κυρίως τις σοβαρές διαφορές σε ζητήματα όπως η ονομασία ( ΠΓΔΜ) ή το θέμα της ελληνικής μειονότητας και το Τσάμικο ( Αλβανία), στα οποία οι «γείτονες» δεν κάνουν πίσω .

Χαρίζουμε «διευκολύνσεις» σε χώρες που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν σέβονται τίποτα , διαβάλουν και κατηγορούν την χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία, και κυρίως δίνουν «βάσεις» και διευκολύνσεις στο τουρκικό παράγοντα που επιθυμεί την περικύκλωση του ελληνικού χώρου από ΒΔ.

Πότε θα αποκτήσουμε όμως σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα μια κυβέρνηση που κινείται καθαρά από εθνικά κριτήρια και δεν θα απεμποπλεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ;

loading...