Σάλος με «συμβουλές» του Ρ.Τ. Ερντογάν σε μαθητές στην Θράκη: «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία!» (βίντεο)

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα σίγουρα θα περάσει στην ιστορία καθώς εκτυλίχθηκε ένα διπλωματικό «μπρα-ντε-φερ» στην Αθήνα κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ιστοσελίδα tourkikanea.gr και η δημοτική παράταξη Κομοτηνής «Σπάρτακος», που πρωτοστάτησε κατά της πρόσφατης επίσκεψης του «σουλτάνου» στην Θράκη δημοσιεύουν μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο ο Τούρκος πρόεδρος την στιγμή που απευθύνεται σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου “Τζελάλ Μπαγιάρ” στην Κομοτηνή τους ευθαρσώς λέει πως «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία».

Η συνομιλία Ερντογάν με μειονοτικούς μαθητές καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου και προκαλεί αίσθηση, αφού ακούγεται να εξηγεί στους μαθητές το νεο-οθωμανικό δόγμα του, με τις ανάλογες χειρονομίες: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία» λέει συγκεκριμένα, χωρίς ενδοιασμούς ο Ερντογάν, σαν να απευθύνεται σε μαθητές τουρκικού σχολείου της Άγκυρας.

Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος προφανώς και δεν αντιλήφθηκε την «κατήχηση» Ερντογάν στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου.

loading...