Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την ετήσια άδεια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χτες (08.12.2017) πως τα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα φαίνεται πως είχαν σκοπό να προκαλέσουν τη Βόρεια Κορέα ώστε να προχωρήσει και σε άλλες δοκιμές πυραύλων.
Είπε επίσης πως η Μόσχα καταδικάζει τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. Ο Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε ακόμη πως η αβεβαιότητα που δημιουργεί η αμερικανική κυβέρνηση επιβαρύνει την αναζήτηση μιας λύσης στη Βόρεια Κορέα, η οποία θα ήταν έτοιμη να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το θέμα είναι «πώς θα πεισθεί η Βόρεια Κορέα ότι μια συμφωνία δεν θα απορριφθεί σε ένα ή δύο χρόνια από την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
«Γνωρίζουμε πως η Βόρεια Κορέα θέλει πάνω απ΄όλα να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες εγγυήσεις για την ασφάλειά της. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε, να συμμετάσχουμε σε αυτές τις συνομιλίες», είπε. «Είμαστε πεπεισμένοι πως είναι απαραίτητο να τεθεί τέρμα στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, της απερισκεψίας και των προκλήσεων.»
Λαβρόφ για Ιερουσαλήμ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίθετη με την κοινή λογική.
«Η ανακοίνωση αυτή είναι αντίθετη με την κοινή λογική», είπε.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στην αυστριακή πρωτεύουσα, υπαινίχθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι θα καταλήξουν στη «συμφωνία του αιώνα» για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
«Ο Τίλερσον υπαινίχθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι θα συνάψουν τη ‘συμφωνία του αιώνα’ που θα επιλύσει την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση σε ένα δευτερόλεπτο. Θα θέλαμε να καταλάβουμε πώς θα έμοιαζε κάτι τέτοιο», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
loading...