ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος …

Λυπάμαι, αλλά ο Πρωθυπουργός μας στις επεξηγηματικές του δηλώσεις για την Συνθήκη της Λωζάνης, είπε αφέλειες και αυτοσχεδίασε, χωρίς να γνωρίζει τα ζητήματα και τις επιπτώσεις όσων αφελώς είπε.

Μας είπε με λίγα λόγια, ότι μόλις τώρα, (στη συνέντευξη τύπου δηλαδή), κατάλαβε τι εννοεί ο Ερντογάν όταν μιλάει για εκσυγχρονισμό(;;;) της Συνθήκης της Λωζάνης (ποία αλήθεια η διαφορά από την αναθεώρηση;)
Στην ουσία συμφώνησε με όσα ζήτησε ο Ερντογάν, για να συζητήσουν για την Συνθήκη.
Αληθεια τι συζήτησαν τόσες ώρες πριν, και δεν είχε καταλάβει τι
ζητούσε, (του φάνηκαν μάλιστα και φυσιολογικά), και αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει τόσο άσχημα;
Πόσο αφελής είναι, όταν δεν αντιλαμβάνεται ότι οιοδήποτε άνοιγμα της συνθήκης της Λωζάνης, ακόμη και για λιγότερο σημαντικά θέματα όπως νομίζει, (αυτά που έθεσε ο Ερντογάν είναι σοβαρότατα, γιατί επό εκεί ξεκινάει η προσπάθεια αυτονομίας της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη) θα συμπαρασύρει και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα, και ότι το πεδίο θα διευρύνεται συνέχεια;
Στην ουσία δέχθηκε δημόσια σήμερα, να ανοίξει η συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς να καταλάβει ότι έβαλε τον “Δούρειο Ίππο” μέσα στα τείχη.
Αναφερόμενος επίσης στην έκδοση των 8 Τούρκων φυγάδων, δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να έχουν μία δίκαιη δίκη.
Τι εννοεί δηλαδή;
Η δικαιοσύνη αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα την μη έκδοση τους στη Τουρκία.
– Από ποιόν συνεπώς θα έχουν μία δίκαιη δίκη, πότε και πού;
– Μήπως εννοεί να υποβάλλει εκ νέου νέο αίτημα για έκδοση η Τουρκία, και επίσης να εγγυάται προς εμάς ότι θα έχουν μία δίκαιη δίκη και ότι έχει άρει την θανατική ποινή; (Το δήλωσε μάλιστα…εν τη ρύμη του λόγου ο Ερντογάν).
– Μήπως συνεπώς ξανανοίγει το θέμα, για υπέρβαση της αμετάκλητης απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης;
Επίσης αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίδραση τις αιτιάσεις του Ερντογάν ότι εμείς αποχωρήσαμε απο τις συζητήσεις, και ότι εμείς ειμαστε υπεύθυνοι για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στις πρόσφατες συσκέψεις στην Ελβετία.
Αυτή η αποδοχή είναι χείριστη πράξη εκ μέρους του, καλύπτει την αδιαλλαξία της Τουρκίας, και τις επιπτώσεις θα τις βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια.

loading...