Οι πρώτοι «Επώνυμοι» πλειστηριασμοί στις Κυκλάδες: Βίλες, ακίνητα και Ξενοδοχεία βγαίνουν στο «σφυρί»

Σε ρυθμούς… πλειστηριασμών κινείται όλη η Χώρα
Ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει και έχουν πάρει ημερομηνία και άρα τον δρόμο του πλειστηριασμού αυξάνεται συνεχώς.
Εκπληκτικά ακίνητα σε «τιμή ευκαιρίας», βγαίνουν στο σφυρί από την εφορία και τις τράπεζες για χρέη των ιδιοκτητών τους.
Οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του Δημοσίου ξεκίνησαν με βάση την εμπορική αξία, που σε πολλές περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν εντυπωσιακές περιπτώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για όσους έχουν χρήματα να τα «χτυπήσουν».

Μια από τις μεγαλύτερες ανακατανομές εισοδήματος που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια αναμένεται να λάβει χώρα στην Ελλάδα. Ο λόγος; Πλειστηριασμοί. Μπορεί μέχρι στιγμής ο ρυθμός των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων να είναι μικρός, σύμφωνα όμως με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να «τρέξουν» με δυναμική τσουνάμι για την επίτευξη των μνημονιακών δεσμεύσεων και στόχων.

Ωστόσο η Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αποτελούν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης του μνημονίου έχει ξεκινήσει…

Δίδουν δε ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλή εμπορική αξία των ακινήτων, όπως οι τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη αναφορά στις Κυκλάδες. Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μήλος, Τήνος και Άνδρος να βρίσκονται στην λίστα. Μην ξεχνάμε ότι οι Κυκλάδες, σαν Νο 1 Τουριστικός προορισμός βρίσκεται στο «τοπ» του ενδιαφέροντος των Τραπεζών!

Μπορεί προς το παρόν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί θεωρούνται «μετρημένα» αλλά ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατακόρυφα καθώς για να βγει ο σχεδιασμός των τραπεζών θα πρέπει να εκποιούνται 2.000-3.000 ακίνητα ανά μήνα μέχρι το φθινόπωρο του 2018.

Το σίγουρο είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 που δεν θα υπάρχει καμία προστασία ούτε για την κύρια κατοικία (για οφειλές στο δημόσιο δεν υπάρχει ούτε τώρα), η «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες (να μην βγάζουν μικρής αξίας ακίνητα στον πλειστηριασμό) θα αρχίσει επίσης να εξασθενεί. Έτσι, το όριο των 300.000 ευρώ θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και από τις αρχές του επόμενου θα υποχωρήσει στις 200.000 ευρώ, ενώ από το δεύτερο εξάμηνο και μετά η άτυπη προστασία θα πέσει στις 100.000 ευρώ για να εξαλειφθεί από τις αρχές του νέου έτους. Με απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα χιλιάδες ακίνητα θα αλλάξουν χέρια.


Στο σφυρί… Φιλέτα βίλες, ξενοδοχειακές μονάδες, σπίτια και αγροτεμάχια

Βίλες, εξοχικά, οικόπεδα, αγροτεμάχια, Ενοικιαζόμενα δωμάτια και Ξενοδοχεία… πολλών αστέρων από φορολογούμενους με χρέη στην Εφορία θα βγουν στο σφυρί τις επόμενες ημέρες και στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cyclades24.gr, στη λίστα βρίσκονται δεκάδες ονόματα οι οποίοι θα αποχαιρετήσουν τις περιουσίες τους και μάλιστα σε σκοτωμένες…τιμές!

Ήδη από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να «βγαίνουν» στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν 60 πλειστηριασμοί που έχουν ήδη δημοσιευθεί διαδικτυακά ενώ απειλούνται και άλλα ακίνητα μέχρι τις 27 Ιουνίου του 2018, με το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής αξίας των ακινήτων (δηλαδή την τιμή πρώτης προσφοράς κατά τον πλειστηριασμό) να είναι κατά πολύ κάτω από τις 300 χιλιάδες ευρώ.
Απ’ τα σαλόνια… στους πλειστηριασμούς: Ακίνητα γνωστών και ισχυρών επιχειρηματικών ονομάτων στο σφυρί – Δεν γλύτωσε απο το πλειστηριασμό ούτε Γνωστός Παρουσιαστής της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Ηχηρά ονόματα της ελληνικής κοινωνίας που χρωστούν σε Δημόσιο και Τράπεζες είδαν και θα δουν την ακίνητη περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί.

Πολυτελείς επαύλεις, οικόπεδα, κτίρια και διαμερίσματα επωνύμων βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των διάσημων ιδιοκτητών τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Όπως θα δείτε και στους παρακάτω πίνακες ανά νησί, Πρόκειται για Δεκάδες ακίνητα-«φιλέτα» που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες, ενώ άμεσα ξεκινά ένα μπαράζ καταγγελιών «κόκκινων» δανείων, τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρηματιών.

Ασφαλείς πληροφορίες Cyclades24 αναφέρουν ότι οι τράπεζες επέλεξαν μεταξύ άλλων δεκάδες εύπορους κακοπληρωτές, κοινώς μπαταχτσήδες και έναν γνωστό Παρουσιαστή της Ελληνικής τηλεόρασης οι οποίοι διαθέτουν ακίνητα- «φιλέτα» στα Κυκλαδονήσια.

Για ευνόητους λόγους ηλεκτρονική εφημερίδα μας είχε καλύψει τα ονόματα των ιδιοκτητών.
Αυτοί είναι οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στις Κυκλάδες που ανακοινώθηκαν από τα Ειρηνοδικεία Σύρου, Νάξου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Άνδρου και Μήλου – Στους περισσότερους πλειστηριασμούς ο επισπεύδων είναι τραπεζικό ίδρυμα.

Σημείωση: Όλες οι πληροφορίες αυτής της ανάρτησης προέρχονται από την ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Αναζητώντας στον παραπάνω σύνδεσμο το πλειστηριασμό της επιλογής σας μπορείτε να βρείτε τα αρχεία pdf με όλες τις λεπτομέρειες της ακίνητης ή κινητής περιουσίας που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

loading...