Ο ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος
Τριανταφυλλίδης

......
Ογκολόγοι του καρκίνου των πνευμόνων παροτρύνουν τις χώρες της ΕΕ να αναλάβουν δράση για να ξεκινήσουν προγράμματα προσυμπτωματικής διάγνωσης του καρκίνου των πνευμόνων το συντομότερο δυνατόν.
Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί 1,6 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου των θανάτων από καρκίνο. Εντός της ΕΕ, ο καρκίνος των πνευμόνων είναι υπεύθυνος για σχεδόν 270.000 θανάτους ετήσιους. Ωστόσο, εάν ο καρκίνος των πνευμόνων εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών βελτιώνεται σημαντικά, περίπου για πέντε ή περισσότερα χρόνια (Πηγή: The ‘European position statement on lung cancer screening’ is published in Lancet Oncology, DOI: 10.1016/S1470-2045(17)30861-6).
Σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρότασης, τον John Field, που είναι κλινικός καθηγητής της Μοριακής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ: «Υπάρχει πλέον μια κοινή αντίληψη σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου των πνευμόνων αμέσως. Το προτεινόμενο πρόγραμμα (EUPS) συνιστά την εισαγωγή πρωτοποριακών ακτινολογικών ογκομετρικών βιοδεικτών καρκίνου των πνευμόνων μαζί με προσεγγίσεις διαχείρισης ακριβείας που θα εφαρμοστούν στον έλεγχο καρκίνου των πνευμόνων, ο οποίος θα ελαχιστοποιήσει τις βλάβες και θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μείωση της θνησιμότητας εξαιτίας καρκίνου των πνευμόνων.


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]