Ομολογία Βούτση: Οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά σήμερα στηρίζουν για δικούς τους λόγους!

Σε μία ομολογία… που θα συζητηθεί προχώρησε ο Νίκος Βούτσης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.

Ο πρόεδρος της Βουλής με αιχμή την κριτική του στην αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανάφερε ότι «δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους και όχι από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό. Οι θεσμοί σήμερα, για τους δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας»!

Δεν ήταν όμως το μόνο εσωκομματικό «καρφί» που έριξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας εφ’ όλης της πολιτικής ύλης επί του Προυπολογισμού.

Αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικων σταθμών είπε «τακτοποίηση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει ενάντια όσων βάζουν τρικλοποδιές. Θα μου πείτε και τι έγινε; Θα αλλάξει το τοπίο και θα φύγουν τα συφέροντα; Καλύτερα να μην μιλήσω. Θου Κύριε φυλακήν τω στώματί μου…».

Προληπτική Αριστερή άμυνα, όμως από τον κ. Νίκο Βούτση και για την αντιαπεργιακή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που θα έρθει για ψήφιση λέγοντας πως «όταν έρθει εδώ στη Βουλή, θα έχουμε να κάνουμε τη συζήτηση αυτή και να διατυπωθούν όλες οι απόψεις. Αλλά το μέτρο αυτό δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Δεν θα θέλαμε να επιβληθεί αλλά δεν συνιστά κατάργηση απεργιών. Δεν είναι θετικό μέτρο, είναι όμως αυτό…».

Ο πρόεδος της Βουλής Νίκος Βούτσης πάντως χάλασε και την ρητορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τελευταίο μνημονιακό προυπολογισμό λέγοντας πως «δεν συμφωνώ με αυτό που λέει η πλειοψηφία ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός μηχανισμός. Είναι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης»!

Παράλληλα ο πφρόεδος της Βουλής άσκησε δριμήτατη κριτική σε ΝΔ και αντιπολίτευση καταλογίζοντά στους ότι «κιοφορούν ένα αντιΣΥΡΑϊκό μέτωπο» τους καταλόγισε «πολιτικό επαρχιωτισμό γιατί δεν ασχολούνται με τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τον κόσμο» και αμηχανία από έλλειψη πολιτικής στρατηγικής… για αυτό και παραμένει σε ένα κρεσέντο καταστροφολογίας…».

Ο κ.Βούτσης πάντως , δεν παρέλειψε να βάλει μια έμμεση πινελιά και αυτός με την ομιλία του σχετικά με το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν θέση στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στην ΕΕ σχετικά με τις off shore και μάλιστα να είναι πολύ προσεκτικά.

loading...

1 thought on “Ομολογία Βούτση: Οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά σήμερα στηρίζουν για δικούς τους λόγους!

  1. Ανθρωπακια,φτυνομαριες,τσιπιδες,γλυτσες,δειλοι,ολα αυτα φαινονται και σστις ζωικες μουρες τους.βγαζουν την πετσα της εφθυνης απο πανω τους,αρχιζουν να ξεφορτωνουν τα βαρη και τα ψεματα ριχνωντας τα στους ξενους.οσο θα πλησιαζουν οι εκλογες αυτο θα γινεται με μεγαλητερη συχνοτητα.προσπαθουν να εξιλεωθουν,να ξεπληθουν,η ψυχικη βρωμια σε ολο της το μεγαλειο.

Comments are closed.