Τελικά, υπάρχουν πολλοί οπαδοί της «επίπεδης Γης»

Απόδειξη ότι δεν είναι τελικά τόσο λίγοι όσο νομίζαμε, έδωσαν οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης , οι οποίοι μάλιστα ολοκλήρωσαν στις ΗΠΑ το πρώτο διεθνές συνέδριο του είδους. Ο τίτλος του ήταν «Διεθνής Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017» τα λέει όλα…

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, με βασικό στόχο να προωθήσει την πεποίθηση -βάσει σχετικών ερευνών- ότι η Γη δεν είναι σφαιρική, αλλά επίπεδη. Συμμετείχαν διάφοροι ενθουσιώδεις άνθρωποι, με κυρίαρχους ορισμένους ακραίους χριστιανούς δημιουργιστές, οι οποίοι διατείνονται πως ο Θεός είναι με το μέρος τους σε αυτό το θέμα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Kryptoz Media, που παράγει DVD και άλλο «ενημερωτικό» περιεχόμενο, με κεντρικό άξονα ότι ο «επιστημονισμός» (όπως αποκαλούν την επιστήμη) απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ομιλίες περιλάμβαναν θέματα όπως «Η NASA και άλλα διαστημικά ψέματα», «Η επίπεδη Γη με βάση την επιστημονική μέθοδο», «Συνειδητοποιώντας τα ψέματα της κυρίαρχης επιστήμης», «Η επίπεδη Γη και η Βίβλος», «Ξεσκεπάζοντας τον επιστημονισμό», καθώς και άλλα συναφή. Μεταξύ αυτών και ότι δεν πάτησε ποτέ ανθρώπινο πόδι στη Σελήνη και ότι οι τρμοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 δεν ήταν πραγματικές.

Όπως εξηγούν και σε σχετικά «εκπαιδευτικά» βίντεο στο Youtube, ο πλανήτης μας είναι ένας επίπεδος δίσκος που περιβάλλεται από ένα τείχος πάγου ύψους 45 μέτρων. Ενώ για τις φωτογραφίες από το διάστημα, που δείχνουν ότι η Γη είναι (σχεδόν) σφαίρα, η απάντησή είναι πως πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις» (fake news) και για ψευδείς εικόνες που χαλκεύουν η NASA και οι άλλες διαστημικές υπηρεσίες. Μάλιστα, γίνεται λόγος για μια χρόνια, τεράστια και ενορχηστρωμένη συνωμοσία περί σφαιρικής Γης.

Ο ράπερ B.o.B., ένθερμος οπαδός της επίπεδης Γης, προσπαθεί να αντλήσει 1 εκατ. δολάρια από συνεισφορές μέσω του ιστοτόπου GoFundMe (crowdfunding), για να στείλει στο διάστημα έναν δορυφόρο, που θα κάνει ανεξάρτητο έλεγχο του σχήματος της Γης. Βεβαίως, είναι λίγο μακριά από τον στόχο του, καθώς μέχρι στιγμής έχει αντλήσει 6.842 δολάρια από 224 ανθρώπους…

Η Εταιρεία Επίπεδης Γης, ο αρχαιότερος οργανισμός που προωθεί την ιδέα, ισχυρίζεται ότι έχει 555 μέλη. Ένα σχετικό κανάλι για την επίπεδη Γη στο YouTube έχει δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Πάντως, περίπου 400 έως 500 άνθρωποι παρακολούθησαν την πρόσφατη «Διεθνή Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017». Η επόμενη θα γίνει στο Ντένβερ του Κολοράντο, τον Νοέμβριο του 2018 και οι οργανωτές αναμένουν να έχουν τριπλάσιους συμμετέχοντες.

techit.gr

loading...

1 thought on “Τελικά, υπάρχουν πολλοί οπαδοί της «επίπεδης Γης»

  1. ναι υπαρχουν και επιπεδοι οπαδοι φλατ τελειως

Comments are closed.