«Χαμός» με το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ποια ήταν η διάσημη επιχείρηση που την διακινούσε

O Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, καλεί 27 άτομα να δικαστούν για πολύ σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα. Η δίκη έχει οριστεί να ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Μάιου του 2018, αν και οι οχτώ που
είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση είναι ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου όπως αποκάλυψε κυριακάτικη εφημερίδα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Επίσης ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος του καρτέλ και συνιδιοκτήτης του σουσάδικου της οδού Δεινοκράτους, παραμένει ακόμα καταζητούμενος, ενώ συνολικά στο έδρανο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 27 άτομα, ορισμένοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν ακόμα και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσά τους φιγουράρουν τα ονόματα δύο πασίγνωστων γυναικών ηθοποιών, προβεβλημένων τηλεοπτικών παρουσιαστών, γόνων επώνυμων οικογενειών, συζύγων μεγαλοεπιχειρηματιών που έδωσαν καταθέσεις για την υπόθεση.

Στο κατηγορητήριο αναγράφονται με λεπτομέρειες δεκάδες περιστατικά που αφορούν στον καθένα ξεχωριστά ενώ αξίζει να τονισθεί ότι για τους λεγόμενους επώνυμους Αθηναίους το κλητήριο θέσπισμα στη σελίδα 110 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην Αθήνα κατά τους παρακάτω αναφερόμενους χρόνους έκαστος με μια ή περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος χωρίς να είναι τοξικομανείς, δηλαδή πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να την αποβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή αγοράς, από άλλα πρόσωπα, ποσοτήτων απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους κατά τα κατωτέρω, ειδικότερα αναφερόμενα, πράξη με την οποία συντελείται κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών». Και ακριβώς από κάτω περιγράφονται τα συμβάντα για τον καθένα ξεχωριστά.

Στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης ήταν το γνωστό sushi bar «Li Ly Shu» στην οδό Δεινοκράτους και πολλοί από τους πασίγνωστους πελάτες του ψώνιζαν από εκεί τη «λευκή κυρία» προκειμένου να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Εκτός από τα οχτώ ηγετικά στελέχη που αφέθηκαν ελεύθερα, άφαντος παραμένει ο συνιδιοκτήτης του μπαρ, ενώ η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι και η εντυπωσιακή σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία που απασχόλησε την επικαιρότητα. Η συγκεκριμένη φαίνεται να είχε συχνές συνομιλίες με τον Σταύρο μιλώντας συνθηματικά. Όπως για παράδειγμα η συνομιλία που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός και, μεταξύ άλλων, έλεγε: «Ελα μια βόλτα αν έχεις καλύτερα χόρτα». Στην κατάθεσή της η εντυπωσιακή γυναίκα αναφέρει: «Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά.

Τον Σταύρο τον γνώρισα μέσω της κυρίας (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα γνωστής ηθοποιού) η οποία ήταν συνεργάτης του στο κατάστημα που διατηρούσε στο Κολωνάκι με την επωνυμία Li Ly Shu. Τον έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω κάποιο τραπέζι για μένα ή συνεργάτες και φίλους μου στο εστιατόριο του καθώς και όταν έκανα συγκεντρώσεις στο σπίτι για να αναλάβει το μενού και την παροχή υπηρεσιών κέτερινγκ. Κάποιες φορές έπαιρνα και την (σ.σ.: αναφέρεται στην ηθοποιό). Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Στις 17 Μαΐου του 2016 στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και μια δεύτερη πασίγνωστη ηθοποιός η οποία διατηρούσε επιχειρηματική σχέση με τον καταζητούμενο χωρίς να υπάρχει σε βάρος της κάποια επίμαχη συνομιλία. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της αναφέρει: «Τον Σταύρο τον γνώρισα ως πελάτη σε ένα εστιατόριο (σ.σ.: στην περιοχή της Γλυφάδας) και μου φαινόταν πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος από τις παρέες που είχε. Ερχόταν ως πελάτης και μας πρότεινε μια συνεργασία στη Μύκονο αλλά δεν δεχτήκαμε. Το Lilly Shu αρχικά το είχαμε καλοκαιρινό μαγαζί και έπειτα κάναμε το χειμερινό το οποίο κόστισε αρκετά χρήματα.

Οταν ψάχναμε για συνέταιρο τότε εμφανίστηκε ο Σταύρος και πρότεινε να συνεργαστούμε. Δεν είχα ποτέ ουδεμία σχέση (σ.σ.: εννοεί ναρκωτικά), ούτε είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Αν το ήξερα, θα έκλεινα το μαγαζί αμέσως…».

Από το γραφείο της ανακρίτριας πέρασε και ο γιος γνωστού Κολωνακιώτη ποινικολόγου που φέρεται να συνομιλεί με τον καταζητούμενο χρησιμοποιώντας περίεργα συνθηματικά. Στην κατάθεσή του αναφέρεται στη σχέση του με τον καταζητούμενο. «Το 2014 γνώρισα μια κοπέλα σε ένα μπαρ στο Κολωνάκι. Εκείνη μου γνώρισε κάποιον ονόματι Σταύρο, στο Lilly Shu. Μου τον σύστησε ως νέο άρχοντα της νύχτας και μου είπε ότι αν χρειαστώ οτιδήποτε από ναρκωτικές ουσίες να απευθυνθώ σε αυτόν. Στις γιορτές του 2014 προς 2015, είδα τον Σταύρο στο Lilly Shu και τον ρώτησα αν χρειαστώ κάποια στιγμή κάνναβη αν μπορεί να μου προμηθεύσει και μου απάντησε θετικά».

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων κ. Χρήστος Μαυρομάτης δηλώνει: «Μετά την παρέλευση του 18μηνου και την αποφυλάκιση των προσωρινά κρατουμένων, η δίκη προσδιορίστηκε για την 11η Μαίου του 2018. Τότε η υπόθεση θα λάβει τις αληθινές διαστάσεις και όχι αυτές που αρχικώς είχαν αποδοθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει στον καθένα αυτό που πραγματικά του αναλογεί».

Το χρονικό

Ήταν Ιανουάριος του 2015. Στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί συνομιλούν για ώρες με έναν τύπο που δείχνει να γνωρίζει πολλά για την αθηναϊκή νύχτα. Μετά από πιέσεις, ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης αποκαλύπτει ένα όνομα και δύο κινητά τηλέφωνα.

«Ο Σταύρος είναι μέλος μιας ομάδας που σπρώχνει κόκα στο Κολωνάκι και τα ακριβά προάστια. Αυτά είναι τα τηλέφωνα του…» είπε και την επόμενη μέρα ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έπιασε δουλειά. Και αυτά που μέχρι τότε ήταν πληροφορίες, φήμες ή ανώνυμες εξομολογήσεις, άρχισαν να ξεδιπλώνονται με κάθε λεπτομέρεια. Ενα μεγάλο μέρος από την «αμαρτωλή» Αθήνα γράφεται σε δεκάδες CD, καθώς ηθοποιοί, σεναριογράφοι, επιχειρηματίες ακόμη και γνωστοί μαγαζάτορες από τη Μύκονο σχημάτιζαν τον αριθμό του Σταύρου για να προμηθευτούν κόκα.

Στη δικογραφία  αναφέρονται εκατοντάδες συνομιλίες του συνιδιοκτήτη του εστιατορίου «Li Li Shu» να σπρώχνει ναρκωτικά σε πασίγνωστα άτομα της σόουμπιζ και του επιχειρηματικού χώρου, ενώ οι αστυνομικοί για πρώτη φορά κατάφεραν να καταλήξουν και στο ποιοι είναι οι επώνυμοι πελάτες που προμηθεύονταν κοκαΐνη χρησιμοποιώντας πακιστανικά τηλέφωνα…

Δηλαδή, ενώ το τηλέφωνο είναι καταχωρημένο σε όνομα κάποιου ταλαιπωρημένου αλλοδαπού, η Ασφάλεια γνωρίζει ότι αυτός που ψώνιζε κόκα ήταν, για παράδειγμα, γνωστός ηθοποιός της τηλεόρασης, πρωταγωνιστής σε σίριαλ. Όπως επίσης ότι πίσω από τη σύνδεση που αντιστοιχούσε σε υπήκοο Μπαγκλαντές κρύβεται μεγαλοεπιχειρηματίας του Κολωνακίου που ήθελε 100 ευρώ κόκα την ημέρα για να ικανοποιήσει το πάθος του.

Στην κατάθεση του ο αξιωματικός της Ασφάλειας που είχε την ευθύνη της επιχείρησης είναι αποκαλυπτικός: «Το άτομο ονόματι Σταύρος εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Li Li Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Για τις μετακινήσεις του και τις πωλήσεις ναρκωτικών χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper γκρι και μια λευκή μοτοσικλέτα Aprilia. Στις τηλεφωνικές του συνομιλίες είναι εξαιρετικά φειδωλός και τον τρόπο αυτό τον ακολουθούσαν και οι συνομιλητές του.

Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι”  “marlboro”, “μηχανάκι”, “σετ φούστα, μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό” κλπ».

Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ήταν πρόσωπο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στην αθηναϊκή νύχτα και έχει επαφές με όλη τη σόουμπιζ, συνήθιζε να χρησιμοποιεί ακόμη και το πολυτελές ασιατικό ρεστοράν της Δεινοκράτους για τις περίεργες συναλλαγές του.

Λίγες εβδομάδες αργότερα και ενώ τα οκτώ μέλη της συμμορίας συλλαμβάνονται και ο Σταύρος παραμένει άφαντος, ο ένας μετά τον άλλο, οι επώνυμοι πελάτες του «Li Ly Shu», περνούν από το γραφείο της ανακρίτριας για να δώσουν εξηγήσεις. Άλλοι παραδέχονται ότι είναι περιστασιακοί χρήστες αποδίδοντας τη ροπή στις απαγορευμένες ουσίες στον ευαίσθητο ψυχισμό τους και τα προβλήματα, άλλοι τα «μασάνε» μιλώντας γενικά και αόριστα πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών σε τρίτα πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν λάτρεις της υγιεινής ζωής, πως δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και ότι ήταν απλώς πελάτες του σουσάδικου της οδού Δεινοκράτους.

Οσο για τις κωδικοποιημένες επαφές που οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν «συνομιλίες», οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι για κρατήσεις τραπεζιών ή παραγγελίες για κέτερινγκ.

loading...

3 thoughts on “«Χαμός» με το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ποια ήταν η διάσημη επιχείρηση που την διακινούσε

  1. ΓΙΑΛΙΣΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΝΑΚΙΩΤΙΚΟΣ ΒΟΘΡΟΣ……ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ…….ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ

  2. Γιατί μας πρήζεις τα Π@π@ρια με τους "πασίγνωστους" και δε γράφεις ποιοι είναι; Μήπως γιατί εσύ δεν έχεις απ' αυτά; Η ολοκληρώνεις κάτι ή σκάσε. Μαλακίες δεν επιτρέπονται!

  3. Η μια είναι η Χριστινα Παπα [γνωστο πορν…..] με τα του υιου αυτης.

Comments are closed.