Δήμος Καρδίτσας… Σοβαρότης μηδέν.

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια.

Φοβερή η έμπνευση της δημοτικής παράταξης του κ. Αλεξάκου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, να ντυθούν μεσαιωνικά καρναβάλια για να ενισχύσουν το πνεύμα της συμμετοχικότητας στην φετινή Παυσιλυπούπολη.

Αντί να φροντίσουν  να δώσουν 10 παραπάνω στολές σε παιδάκια, για να συμμετάσχουν και να χαρούν την εναρκτήρια γιορτή, μια γιορτή πρώτα για τα παιδιά, προτίμησαν να εναρμονιστούν με το πνεύμα της Παυσιλυπούπολης για να μπορούν να μπουν στις φωτογραφίες και να σχολιαστούν… Φρόντισαν να γίνουν οι ίδιοι παιδιά και να διασκεδάσουν ως άλλοι βασιλιάδες, ιππότες και πριγκίπισσες…

Η δουλειά σας κ.κ. Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι, δεν είναι να δίνετε το παράδειγμα με την εξωτερική σας εμφάνιση, αλλά με το λόγο, το πνεύμα και κυρίως το έργο. Να εμφανίζεστε στα προβλήματα, όχι στα πανηγύρια! Αυτό λέγεται πολιτικό ήθος. Πρέπει να εμπνεύσετε τους δημότες να αγκαλιάσουν το δήμο, να τον αγαπήσουν. Όμως δεν τον εμπνέετε κ. Δήμαρχε, όσα κοστούμια και να αλλάξετε, τόσο εσείς όσο και οι σύμβουλοί σας. Από τη μία γίνεστε η αιτία να σταματήσουν το σχολείο οι συμπολίτες μας που παρακολουθούν το εσπερινό και από την άλλη θέλετε με συνείδηση και ευαισθησία να σας αγκαλιάσουν οι δημότες στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, γιατί είναι «υπόθεση και των δημοτών».

Χθες με ένα φτιασίδωμα-πασάλειμμα χαράς και ξεφαντώματος, προσπαθήσατε να πείσετε τους δημότες και τα παιδιά τους να έρθουν και να απολαύσουν την Παυσιλυπούπολη. Και τί έχετε κάνει εσείς για τα παιδιά κ. Δήμαρχε, που τα αφήσατε επί δύο μήνες νηστικά στο μουσικό σχολείο, με υπαιτιότητα του Δήμου; Γνωρίζετε όλοι σας καλύτερα από τον καθένα, ότι έρχονται σύντομα εκλογές. Και στις εκλογές χρειάζεται κόσμος, ψήφοι, προβολή επιτυχιών. Η επιτυχία της Παυσιλυπούπολης εξαρτάται από τους πολίτες, γι’ αυτό ντυθήκατε καρναβάλια απ΄ το Δεκέμβρη.

Αυτά είχατε 3 χρόνια να τα κάνετε. Είχατε 3 χρόνια να εμπνεύσετε τη συμμετοχικότητα και αποτύχατε. Αν αγαπούσατε την πόλη θα είχατε ενεργοποιηθεί από το 1ο έτος της θητείας σας. Σήμερα κάνετε «τρελίτσες», όχι για την πόλη, αυτό το έχετε αποδείξει, αλλά γιατί η Παυσιλυπούπολη είναι ένα σκαλί για την παραμονή σας στην εξουσία και τίποτε παραπάνω. Μας λέγατε ότι δε θα ξανακατεβείτε για δήμαρχος και τώρα λέτε άλλα… Τέτοια συνέπεια έχετε λόγων και πράξεων. Ντυθήκατε πρώτος πολίτης μιας άλλης εποχής στην Παυσιλυπούπολη… Δυστυχώς «ο βασιλιάς είναι γυμνός», όπως λέει και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μιας και ζούμε σε μέρες παραμυθιού.

Από τη μία η Δημαρχία διατείνεται για το πλεόνασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ και από την άλλη ο Δήμαρχος με κάποιους συμβούλους, γυρνάει σαν τον «παρακαλιάρη» από μαγαζί σε μαγαζί για χορηγίες. Πρώτα τους πετσοκόβει με τέλη τραπεζοκαθισμάτων και δημοτικούς φόρους και μετά ζητάει χορηγία, έχοντας καβατζωμένο ένα μύριο πλεόνασμα!!! Μήπως βοηθάει ο κόσμος όσο μπορεί, γιατί εμπνέει το φόβο ο Δήμαρχος; Το φόβο ότι αν κάποιος «δε δώσει» θα μπει στο «μάτι» του δήμου και θα τον “κυνηγήσει” για οποιαδήποτε παρατυπία; Ρωτάμε, δεν ξέρουμε.

Αυτή την πόλη που γέννησε τον Πλαστήρα, αυτή τη γη που πρωτοείδε ο Καραϊσκάκης, σήμερα τη διαφεντεύουν πραγματικά «καρναβάλια» της πολιτικής, που καλύτερα θα κάνουν να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους δηλώνοντας την παραίτησή τους πριν το τέλος του έτους.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη πολιτική παρακαταθήκη τους για τον τόπο…

πηγη

loading...