Ο Σταθάκης για τους πλειστηριασμούς: Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προσφέρει πλήρη προστασία στην πρώτη κατοικία – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο νόμος Κατσέλη προσφέρει πλήρη κάλυψη στο 80% των νοικοκυριών», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Σταθάκης, ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη και συμπλήρωσε ότι «η διαδικασία θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί η δικαστική εντολή», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, τόνισε πως όσοι έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Σημείωσε επίσης ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προσφέρει «πλήρη προστασία στην πρώτη κατοικία, τη λαϊκή κατοικία και τα μεσαία στρώματα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη του 2018 δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ρύθμιση.
Για το ζήτημα των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο υπουργός είπε το εξής: «Προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις μέσω της συμφωνίας με τους εταίρους. Οι εξαγγελίες θα γίνουν μετά το market test και μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες».
Όσον αφορά στο θέμα της μεταβίβασης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε ότι θα υπάρξει πρώτα μελέτη και έπειτα θα παρθούν οι αποφάσεις και για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

loading...