Βουλιάζει στις λάσπες και στα ψέματα το αφήγημα της κυβέρνησης

Δύο γεγονότα που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό. Κυρίως διέλυσαν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και αποκάλυψαν ταυτόχρονα την πλήρη διαχειριστική ανικανότητα μιας δράκας τυχάρπαστων πολιτικών.

Ο λόγος για τις καταστροφικές όσο και φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική καθώς και η περιπέτεια του Πάνου – Λόρενς της Αραβίας με τα όπλα.

Σύμφωνα με έρευνα τη Prorata που δημοσιεύσε η Εφημερίδα των Συντακτών (όχι δηλαδή μια δεξιά εφημερίδα), υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση πάνω στα δύο αυτά θέματα.

Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες είναι ιδιαίτερα επικριτικοί στο ζήτημα της συμφωνίας για την πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, καθώς το 59% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ δυσαρέσκεια εκφράζουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 41%.

Στον αντίποδα, μόλις το 16% των ερωτηθέντων του συνολικού δείγματος δείχνει να είναι ικανοποιημένο. 47% αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει πάντως και η ρητορική της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα (33% αρνητικά και 14% μάλλον αρνητικά).

Με απλά λόγια τα όπλα του Καμμένου σημάδεψαν την κυβέρνηση στην καρδιά και είναι απορίας άξιο πως μόνο έξι στους 10 δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους κι όχι περισσότεροι.

Ακόμη υψηλότερα είναι τα ποσοστά της αποδοκιμασίας προς το κυβερνών κόμμα (αθροιστικά 72%) για το ζήτημα της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική, ποσοστό που φτάνει το 75% στις απαντήσεις των κατοίκων της Αττικής. Καλή γνώμη για τις ενέργειες της κυβέρνησης εκφράζει το 23%. Το ίδιο σκηνικό διαπιστώνεται σε ό,τι αφορά τη στάση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ αντιθέτως περισσότερες είναι οι θετικές καταγραφές για την αντιμετώπιση της πλημμύρας από τους δήμους.

Στην ίδια έρευνα, οι πολίτες δηλώνουν εξαιρετικά δύσπιστοι για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και σε ποσοστό 77% αναφέρουν ότι η χώρα δεν θα τα καταφέρει να πιάσει αυτόν τον στόχο. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομία θα ανακάμψει σε 10 χρόνια (40%), ενώ το 24% δηλώνει «ποτέ». Απογοήτευση είναι το βασικό συναίσθημα που προκαλεί στο 43% των πολιτών η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, ακολουθεί ο θυμός με 26%, ενώ μόλις 7% δηλώνει ως συναίσθημα την ελπίδα.

Το αφήγημα της κυβέρνησης με απλά λόγια βουλιάζει τόσο στις λάσπες που υπάρχουν ακόμη στη Μάντρα όσο και στα ψέματά της για βελτίωση της οικονομίας. Η έρευνα δεν είναι απλά καμπανάκι για το παρεάκι του Μαξίμου που επιδίδεται σε ανορθόδοξο πόλεμο. Είναι η ταφόπλακά της και μένει να γίνει η κηδεία της.

πηγη

loading...

1 thought on “Βουλιάζει στις λάσπες και στα ψέματα το αφήγημα της κυβέρνησης

  1. ε οχι και βουλιαζει παντα στα σκατα κολυμπαγε

Comments are closed.