Τεράστιο σκάνδαλο στον ΟΣΕ με εμπλοκή υπαλλήλων και σπείρας Ρομά

Υπάλληλοι του ΟΣΕ έστηναν διαγωνισμούς με μίζες χιλιάδων ευρώ
Ένα κύκλωμα που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά χιλιάδες ευρώ εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία και όπως αποδείχθηκε τα μέλη του ήταν υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και ομάδες Ρομά.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 30 άτομα, εκ των οποίων 19 συλληφθέντες. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ από όλη την χώρα, έστηναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την πώληση δήθεν παλιού υλικού σε σκραπατζίδικα που ανήκαν σε Ρομά.

Όπως έγινε γνωστό, οκτώ υπάλληλοί του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες, πώλησης σκραπ του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά. Οι τρεις ομάδες των Ρομά φέρεται να είχαν κοινό διευθυντήριο με αποτέλεσμα να πετούν εκτός διαγωνισμού άτομα που ενδιαφέρονταν γα το διαγωνισμό καθώς είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Οι Ρομά αφού έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.

Τα κέρδη κατέληγαν ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Βουλγαρία, ενώ εκτός από τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς έκαναν και εικονική ζύγιση και έτσι οι παραλήπτες έφευγαν με τόνους υλικού παραπάνω από αυτό που ακόμα και τα φωτογραφικά έγγραφα προέβλεπαν, επιφέροντας έτσι, ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Όπως διαπιστώθηκε, 3 υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

loading...