«Άγριο Κράξιμο» Στον Ηλία Ψινάκη!

Νέες απίστευτες εικόνες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα – Αγανακτισμένοι κάτοικοι έγραψαν τραγούδι κατά του Ηλία Ψινάκη κατηγορώντας τον για «εμπαιγμό» και «σκοτεινό ρόλο» που σχετίζεται με την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.


Αντιμέτωπος με την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, βρίσκεται πλέον ο Ηλίας Ψινάκης, με αφορμή όχι μόνο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη στα τρία χρόνια της δημαρχίας του, αλλά και τη μη συμμετοχή του στον αγώνα κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, που απειλεί με οικολογική καταστροφή, όχι μόνο το Γραμματικό, τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη, αλλά ολόκληρη την Αττική μέσω της μόλυνσης του Ευβοϊκού κόλπου!

Το απόγευμα της Πέμπτης, μάλιστα, δεκάδες κάτοικοι απ’ όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Μαραθώνα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους με έναν ομολογουμένως πρωτότυπο και συμβολικό τρόπο.

Στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον «Δήμαρχο – καλλιτεχνικό μάνατζερ» (όπως αποκαλείται από τους επικριτές του ο Ηλίας Ψινάκης) θέλησαν να του εκφράσουν την οργή τους… τραγουδιστά, συνοδεία μάλιστα μουσικών οργάνων. Μάταια, όμως…

Παρότι ο Ηλίας Ψινάκης είχε ενημερωθεί – μέσω αλλεπάλληλων αναρτήσεων στο διαδίκτυο – για τη μαζική παρουσία των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο απέφυγε να δώσει το παρών στη συνεδρίαση, φέρνοντας μάλιστα σε δύσκολη θέση και τους συνεργάτες του που κλήθηκαν να δικαιολογήσουν την «επιδεικτική και απροκάλυπτη απουσία του», όπως τη χαρακτήρισε το παρευρισκόμενο πλήθος.

Το τραγούδι των κατοίκων στρεφόταν κατά του Ηλία Ψινάκη ο οποίος οποίοι κατηγορείται ανοιχτά πλέον από τον κόσμο ότι «με τις πράξεις του συμβάλλει στην ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων όλης της Αττικής», όπως ειπώθηκε από τους κατοίκους. Άλλωστε και οι στίχοι του τραγουδιού… μιλάνε από μόνοι τους: «Τα ψέματα τελειώσανε Δήμαρχε Ψινάκη, για το ΧΥΤΑ είσαι υπόλογος, χτυπάει καμπανάκι»…

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα να τραγουδάνε τα στιχάκια που έγραψαν εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο Ψινάκης απουσιάζει», το «έγκλημα σε βάρος της Αττικής» ολοκληρώνεται…
Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκαλεί η πεισματική άρνηση του Ηλία Ψινάκη να υλοποιήσει εδώ και ένα χρόνο μια σειρά ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ανάθεση πανεπιστημιακής μελέτης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πιστοποιηθεί η οικολογική επικινδυνότητα του έργου.

Έχει γίνει ξανά αναφορά στον κίνδυνο που διατρέχει ολόκληρη η Αττική από πιθανή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο κατασκευάζεται δίπλα σε ρέμα, με μια μέθοδο εκταφής απορριμμάτων που έχει ουσιαστικά καταργηθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Άλλωστε με τη διαμαρτυρία τους, οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και στους κατοίκους της Φυλής που είναι υποχρεωμένοι να ζουν εδώ και χρόνια με ένα σκουπιδαριό στην περιοχή τους, την ώρα που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατασκευάζονται σύγχρονα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων που λειτουργούν ακόμη και μέσα στον οικιστικό ιστό πόλεων χωρίς να προκαλούν τον παραμικρό κίνδυνο στη ζωή των κατοίκων.

Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι ο Ηλίας Ψινάκης βρίσκεται πλέον στο μάτι του Κυκλώνα, καθώς ολοένα και αυξανόμενο κομμάτι των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα τον κατηγορούν ανοιχτά για «προεκλογικό εμπαιγμό» και «κάθοδο στις εκλογές το 2014 για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που σχετίζονται άμεσα και με την ολοκλήρωση των έργων στον ΧΥΤΑ Γραμματικό». Και μετά την απουσία του από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κλίμα είναι ακόμη πιο βαρύ για τον Δήμαρχο της πόλης…

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Και η ψιψίνα απάντησε
  νομίζοντας σε γίδια,
  "αντε φευγάτε ρε από ΄δω
  τσιμπήστε και τρία ...φρύδια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενας ακομη κολωμπαρας που παριστανει τον θηλυπρεπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]