Λ. Παπαδήμος: «Δεν έχω μετανιώσει που έγινα Πρωθυπουργός – Δεν θα άλλαζα την απόφασή μου»

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Λουκάς Παπαδήμος μιλά για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε υπογραμμίζοντας ότι δεν μετάνιωσε που έγινε πρωθυπουργός της χώρας.

«Σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό ότι η διάχυση ψευδών και παραπληροφόρησης συνθέτει μια πολιτική ατμόσφαιρα που όχι μόνο δεν προάγει τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά αποτρέπει τη σύγκλιση των απόψεων και τη συνεννόηση που είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων», ήταν το πρώτο σχόλιό του για την επίθεση που δέχθηκε, με παγιδευμένο δέμα, το οποίο άνοιξε στο αυτοκίνητό του, με συνέπεια να τραυματιστεί.

«Δεν έχασα τις αισθήσεις μου και πράγματι είχα κάποιες σύντομες σκέψεις για το ενδεχόμενο του απροσδόκητου τέλους της ζωής, για το πόσα πράγματα ίσως δεν πρόλαβα να κάνω ή να πω σε αγαπημένους ανθρώπους, σκέψεις που προφανώς κάνει κάθε άνθρωπος που συνειδητοποιεί το ενδεχόμενο ενός τέλους», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν μετάνιωσε που έγινε πρωθυπουργός, απάντησε: «Όχι, δεν έχω μετανιώσει. Οι αποφάσεις μου για την ανάληψη των ευθυνών για τη διακυβέρνηση της χώρας ουσιαστικά επηρεάστηκαν από τους κινδύνους που η ίδια η χώρα αντιμετώπιζε τότε. Όποιος και αν ήταν ο προσωπικός κίνδυνος, δεν θα άλλαζα την απόφασή μου».

loading...

4 thoughts on “Λ. Παπαδήμος: «Δεν έχω μετανιώσει που έγινα Πρωθυπουργός – Δεν θα άλλαζα την απόφασή μου»

  1. Koyiz:Οι δυο κουραδεs τα λαμογια…
    η λουλου παπαδημιοs και ο σαβανοτσεπηs περιστεροκουραδοχεσμενοs…
    OTI ΣKATA και το ΦΤΥΑΡΙ!

  2. Δεν λυπάμαι για την επίθεση στον Παπαδήμο γιατί:
    1. Συνέβαλε και αυτός στην σημερινή κατάσταση του λαού μας.
    2. Ήταν πρωθυπουργός της χώρας και υπέγραφε μνημόνια, μέτρα και γενικά την καταδίκη των Ελλήνων
    3. Έχει και αυτός ευθύνη για την αυτοκτονία του κυρ Κώστα στην Κρήτη που ήταν 70 ετών και δεν του έφτανε η σύνταξη για τα φάρμακα μέχρι που κρεμάστηκε, Φταίει και αυτός για την αυτοκτονία της Κυρίας Λαμπρινής από την Θεσσαλονίκη γιατί δεν είχε να ζεσταθεί τον χειμώνα.
    4. Φταίει και αυτός για την οικογένεια που κάηκε στο σπίτι της τον χειμώνα στους Αμπελόκηπους από μαγκάλι
    5. Φταίει και αυτός για του δεκάδες νεκρούς κάθε βδομάδα στους άθλιους δρόμους της χώρας.
    6. Φταίει και αυτός για τους 1 εκατομμύριο μετανάστες φίλων μου που έφυγαν από την χώρα τους γιατί κάποιοι αποφάσισαν να φτωχύνει.
    7. Συνέβαλε και αυτός στο να κάνει ότι θέλει η Τουρκία και εγώ να ζώ ντροπιασμένος και εγκλωβισμένος μέσα σε ένα ΝΑΤΟ που με πουλάει.
    8. Έχει ευθύνη και αυτός για το γεγονός ότι κανένας τραπεζίτης δεν είναι στην φυλακή
    9. Ότι κανένας πολιτικός δεν έχει διωχθεί από κανένα ποτέ.
    Έτσι λοιπόν σκέφτομαι και δεν μπορώ να μη το καταθέσω και ας είμαι λιγότερο δημοκράτης από εσένα που με κατακρίνεις αυτή τη στιγμή. Δεν νοιώθω καμία ενοχή και δεν καταδικάζω τίποτα που έστω και με τέτοιο τρόπο φέρνει μία υποτυπώδη δικαιοσύνη. Αν όλοι αυτοί που σήμερα κλαίνε με ψεύτικα δάκρυα ας έφερναν την δικαιοσύνη με σωστό τρόπο νωρίτερα. Σήμερα δεν μου έχουν περισσέψει δάκρυα για καμία δημοκρατία και για κανένα Παπαδήμο .
    Εσύ Παπαδήμο και όλοι οι όμοιοι σου είστε με θωρακισμένη μερσεντέζ και ο λαός σας πεινάει. Εσείς Παπαδήμοι ψηφίζετε για το καλό μου και μου φέρνετε δυστυχία κάθε μέρα, εσείς θέλετε την ασφάλεια μου αλλά έχω χάσει χιλιάδες ζωές στην καθημερινή εγκληματικότητα που εσείς δεν έχετε βιώσει ποτέ γιατί είστε μέσα στα γυάλινα κλουβιά σας.
    Η κοινωνία βράζει και αν δεν θέλετε να ζήσετε την καθημερινότητά του λαού σας τότε αλλάξτε γρήγορα πλεύση γιατί σήμερα μπορεί να μη πανηγυρίζω αλλά δεν συμμετέχω αύριο θα είμαστε απέναντί σας και θα είμαστε περισσότεροι από όσους φαντάζεστε.

  3. ΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΗ ?

    ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓ, Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ Η Ε.Κ.Τ

    ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΡΕ ΑΝΩΜΑΛΕ !

    ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΘΕΝ … " ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ " ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ !

    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΑΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΣΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ, ΝΑ ΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ " ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟ- ΚΑΘΙΚΙ !

    ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΨΕΣ ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ….ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ :

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ- ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ !!

    ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΠΆΡΕΜΕΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΑΛΗΤΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ?

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, Ε Τ Ρ Ε Μ Ε Σ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΣ ΠΑΛΙΟ- ΣΚΟΥΛΗΚΙ!

    ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΩΣ ΑΡΧΙ- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

    ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ " ΚΟΥΡΕΨΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ…..

    ΘΑΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟ- ΒΡΩΜΙΑΡΗ !

    ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΕΛΥΣΕ Η ΒΟΜΒΑ….

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΛΟ ΝΑ ΠΑΣ .

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.