Μ. Λαζαρίδης:«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου»

«Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, όπως επιθυμεί να παρεμβαίνει και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάτι άλλωστε  που επιχείρησε  με  τον περίφημο νόμο του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά  που
το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε αντισυνταγματικό», αυτό τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 989», ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


Και πρόσθεσε: «Η τελευταία συνέντευξη του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει αυτό που έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η  Νέα Δημοκρατία. Ότι δηλαδή, ο σημερινός πρωθυπουργός, δυστυχώς, δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του θεσμικού ρόλου του, εξ ου  και σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνοντας απλός πολίτης!  Δεν αντιλαμβάνεται  ότι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών, κι ας έχει ισχυρισθεί  κατά το παρελθόν, ότι η Κυβέρνησή  του είναι κάθε λέξη του συντάγματος. Γι’ αυτό προτρέπουμε και προτείνουμε  στον κ. Τσίπρα να διαβάσει το άρθρο 26  του Συντάγματος, μήπως και συνειδητοποιήσει τελικά, ότι ένας πρωθυπουργός δεν νοείται να  δηλώνει δυσαρεστημένος, κι αγανακτισμένος από τη Δικαιοσύνη».


Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα  σημείωσε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν για το προσφυγικό. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρεβρέθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. και ξεκαθάρισε με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστόσεων, είναι λάθος.

Εμείς επιμένουμε ότι η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης, των προσφύγων θα πρέπει να διατηρηθεί, και να εφαρμοστεί πλήρως. Η Ε.Ε. πρέπει να στηρίζεται στην θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και οφείλει σε ένα κρίσιμο θέμα όπως είναι αυτό του προσφυγικού, να εκφραστεί εμπράκτως μέσα από το δίκαιο και αναλογικό επιμερισμό της κοινής ευθύνης όλων των Κρατών - Μελών.  Βέβαια, δεν θα φτάναμε εδώ εάν αυτή η Κυβέρνηση, έκανε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνει στο προσφυγικό μεταναστευτικό. Δυστυχώς, από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να το διαχειριστεί, κι από την άλλη μια Αξιωματική Αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις».


«Οι προτάσεις μας στο ζήτημα των φόρων και στο ζήτημα της μείωσης των δαπανών είναι πλήρως κοστολογημένες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε υπογραμμίζοντας  πως «οι λειτουργικές ανάγκες του Δημοσίου, αντί να μειωθούν κατά 200.000.000 ευρώ, όπως εμείς, προτείνουμε, αυξήθηκαν μόνο το 2017, από την Κυβέρνηση κατά 876.000.000 ευρώ. Δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο, αντί να συγκρατηθούν, κατά 300.000.000 ευρώ όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 520.000.000 ευρώ για το 2017 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το 2021 κατά επιπλέον 1 δις ευρώ. Αυτό δεν μπορεί  να συνεχιστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το Κράτος».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ασε ρε σαρσεμίδη τον ψευταρά και το κόμμα του. Ενας εφιάλτης για την Ελλάδα είναι που βαδίζει προς το τέλος του και τίποτα παραπάνω. Το ξέρουμε. Τα δικά σας τα κατορθώματα και τα χρέη μπαταχτσήδες της νδ θα τα δείτε ποτέ σας; 260 μύρια χρωστάτε λαμόγια του κερατά. Από παρλαπίπες χορτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]