Ο ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Β ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Β

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
























ΜΕΡΟΣ Β

Τον Βασιλειο β, δεν τον ανακυρηξε αγιο η Εκκλησια για έναν και μοναδικο λογο.



Αυτος είναι ότι  πηρε ολοκληρη την Εκκλησιαστικη περιουσια, από μοναστηρια, απο εκκλησιες, από αρχιεπισκοπες , πατριαρχεια κλπ και την εδωσε στους φτωχούς αδικημένους Ελληνες.


Όπως πολύ ευστοχα ανεφερε ενας ιστορικος εκεινης 
της εποχης, ο αυτοκρατορας Βασιλειος υποβιβασε στην εσχατη φτωχεια την Ελληνικη ορθοδοξη Εκκλησια και εκανε τους κληρικούς τους μοναχους τους επισκόπους πένητες. 



Κανενας άλλος αυτοκρατορας δεν το εκανε αυτό ,από την ημερα που υπηρξε το Ελληνικο εθνος μεχρι σημερα μονον ο ιεροςΒασιλειος ο β το εκανε.

Ενας ακομη λογος που δεν τον εκανε αγιο η Εκκλησια, είναι ότι καθαιρεσε ολους τους πατριαρχες.


Πανω από όλα ο Αγιος Βασιλειος ο β, ηταν μεγας πρωστατης ολων των φτωχων Ελλήνων.



Για αυτό τους εδωσε πληρη φοροαπαλλαγή οσα χρονια κυβερνουσε και ολες της ετησιες φορολογικες τους υποχρεώσεις όλα τα χρονια που ηταν εκεινος Βασιλιας της πληρωναν οι Πλούσιοι.  


Από τους πλουσιους πηρε πισω όλα τα κτηματα , που ειχαν παρει αδικα από τους φτωχούς και τα ξαναεδωσε πισω.

Οπως εκανε το ιδιο με τα Εκκλησιατικα κτηματα.


Ο Βασιλειος δεν σταματησε εκει, καθως  οσοι πλούσιοι εξακολουθουσαν να ειναι κακοι και αδικοι ανθρωποι αναλογα με την περισταστη ειτε τους αφαιρουσε ένα μεγαλο μερος της περιουσιας , ειτε τους αφαιρουσε ολοκληρη την περιουσια.



Τους απολυτως κακους πλουσιους, που δεν αλλαζαν μυαλα τους καταντησε ζητιάνους στα καπηλεια, και στα πανδοχεία της Μικρας Ασιας. 



Μεσα σε όλα αυτά καταργησε ακομη και το δικαιωμα των πλουσιων σε περιπτωση φονου, να εξαγοραζουν οι πλουσιοι την θανατικη ποινη.

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ Β.

Παντοτε σε ολη την διαρκεια εξουσιας του Βασιλειου του β τους ετησιους φορους εισοδηματος ολων των φτωχων Ελληνων και οχι μονον τους πληρωναν οι 
πλουσιοι της περιοχης οπου βρισκοταν ο καθε φτωχος. 

Σε αντιθεση με τον Βασιλειο ο λατιφωνος βασιλιας Ιουστινιανος ο α, εφτασε να εισπρατει μεχρι και με ξυλοδαρμούς, τους φορους από τους φτωχούς Ελληνες. 


Όλα αυτά για να κανει επεκτατικούς πολεμους για την προσωπικη του προβολη, για την υστεροφημια του. 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 
ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΕΜΩΝ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

Ο εβραιος παρακοιμώμενος Ιωσηφ Βριγγας υποκινει επεισοδια εις βαρος του αγιου Νικηφορου.
Ο εβραιος Βριγγας και η πολιτικη “αριστοκρατια” της πολης- Κωνσταντινουπολης
παρακινουν τους Ελληνες να βιαιοπραγησουν εναντια στον αγιο Νικηφορο τον β με πρόσχημα τα βαρια φορολογικα μετρα. (1)

Το μεγαλειο του Αγιου Νικηφορου του β Φωκα, φανηκε για πολλοστη φορα , οταν με Αγια υπομονη ,δεχτηκε την οργη του λαου, για τα βαρια φορολογικα μετρα, εξαιτιας των συνεχομενων αμυντικων πολεμων.




Kινηθηκαν εναντιον του Αγιου Νικηφορου του β που προστατυευε ολους τους Ελληνες Χριστιανους από τους Σατανιστες. 
Σε αντιθεση στην σημερινη εποχη ολοι δεχονται τα παρανομα μνημονια.
Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΡΙΓΓΑΣ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ
ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ.
Αν και οι αιματηρες φορολογικες θυσιες του Ελληνικου λαου δεν πηγαν χαμενες διοτι κερδίσαμε ολους τους αμυντικούς πολεμους με τους Αραβες. 


Εντουτοις σε μια εξοδο του Ελληνα βασιλια με τα ποδια, στους δρομους της Κωνσταντινουπόλεως, βρεθηκαν καποιοι, οι οποιοι του πεταξαν χωμα, πετρες, και ξυλα στο προσωπο.


Ο αγιος Νικηφρος πηγε σε μια εκκλησια, με τα ποδια , χωρις συνοδεια, ενώ ειχαν ξεσπασει ταραχες στην βασιλευουσα μεταξυ Ελλήνων και αρμενιων ναυτων. 



Σε περιπτωση που δεν ειχαν επεμβει καποιοι αλλοι Ελληνες, το εξαγριωμενο πληθος, ειχε σκοπο ειτε να τον τραυματισει βαρια, ειτε να τον σκοτωσει.
Ο Αγιος Νικηφορος όμως που ηταν ταυτόχρονα, ο πιο γεναιος πολεμιστης της αυτοκρατοριας, δεν υπερασπιστηκε τον εαυτο του εκεινη την στιγμη.
Σκεφτείτε λοιπον ότι σε έναν Αγιο ηρωα όπως τον Νικηφορο τον β Φωκα, τον τριτο κορυφαιο αυτοκρατορα ολων των εποχων, μετα τον Ιερο Βασιλειο τον β, και τον Ηρακλειο,του πεταξαν πετρες, χωματα, και ξυλα στο προσωπο. 


Εάν δεν ηταν εκει καποιοι επιφανείς Ελληνες σκοπευαν να τον χτυπησουν, ειτε να τον σκοτωσουν. 



Όλα αυτά εναντιον ενός Ελληνα Αγιου Βασιλια, ο οποιος καθημερινα επι δεκαετιες θυσιαζε την ζωη του για την Ελλαδα στα πεδια των μαχων, έναν ανθρωπο που δοξασε και προστατευσε την Ελλαδα.

Οι αιματηρες οικονομικες θυσιες των φτωχων Ελλήνων στους αμυντικούς πολεμους επι Αγιου Νικηφορου του β Φωκα, επιασαν τοπο και η Ελλαδα κερδισε ολους τους αμυντκους πολεμους, ενω ταυτόχρονα περασαμε στην μεγαλη αντεπιθεση και νικήσαμε τους Σαρακηνούς.
Ομως οι φτωχοι ,παρα το σημαντικο γεγονος, ότι γλυτωσαν από της σφαγες, τους βιασμους, της κλοπες, το σκλαβωμα γυναικων, τους εμπρησμούς, τους οποιους εκαναν σε ετησια βαση οι αγαρηνοι, με οδηογυς τους πανούργους εβραιους πολιτικους αξιωματούχους εξαπατηθηκαν και επιτεθηκαν στον αγιο Νιηφρορου, με αιτια  την βαρια φορολογια.

Eνας Αγιος του Χριστου, ο τριτος κορυφαιος αυτοκρατορας ολων των εποχων επεβαλε βαρυτατα φορολογικα μετρα ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει η αυτοκρατορια στους συνεχομενους πολεμους.

Το ιδιο εκαναν και αλλοι Ελληνες αυτοκρατορες.

Σε αντιθεση με τον κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων τον ιερο Βασιλειο τον β,ο οποιος ηταν και είναι παγκόσμιος ο μοναδικος αυτοκρατορας, μεχρι σημερα , οπου οι φτωχοι Ελληνες γνωρισαν την απολυτη ευημερια, χωρις καθολου φορους, χωρις να τους αδικούνε ποτε, ενω τους φορους εισοδήματος των φτωχων Ελλήνων,τους πληρωναν οι πλούσιοι.

Όλα αυτά εγιναν για μια και μοναδικη φορα στα παγκοσμια ιστορικα χρονικα, από τον ιερο Βασιλειο τον β. 
Ο Βασιλειος περαν του ότι αποκατεστησε ολες τις αδικιες των πλουσιων εις βαρος των φτωχων Ελλήνων, δεν ηθελε σε καμια των περιπτώσεων να στηριξει της στρατιωτικες του επιτυχιες, και την επιβίωση της Ελληνοχριστιανικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας, εις βαρος της οικονομικης ευημεριας, των φτωχων Ελλήνων βαζωντας δυσβασταχτους φορους όπως εκαναν , ο Αγιος Νικηφόρος ο β Φωκας , ο Ιουστινιανος και αλλοι αυτοκρατορες.

Ο μεγιστος των Ελλήνων ο ιερος Βασιλειος ο β, ηξερε πολύ καλα ότι ακομη και σε περιπτώσεις ζωης και θανατου για την αυτοκρατορια ότι η επιβιωση του κρατους δεν επιτρεπετε να επιτυγχάνεται εις βαρος των ασθενέστερων οικονομικα Ελλήνων.

Για τους ιδιους ακριβως λογους γνωριζε ο Βασιλεος ότι ολες οι πολιτικες οι στρατιωτικες επιτυχιες ενός κρατους ενός βασιλια -αυτοκρατορα δεν εχουν απολυτως καμια ηθικη, πολιτικη και στρατιωτικη αξια, εάν γινονται εις βαρος της οικονομικης ευημεριας των φτωχων Ελληνων.



Ο Αγιος και ιερος Βασιλειος ο β,  επετυχε το απολυτο σε όλα.

Ο Βασιλειος εκανε της μεγαλύτερες επιτυχιες, τα μεγαλύτερα επιτεύγματα από ολους τους υπολοιπους Ελληνες, 


Εντούτοις οι επιτυχιες του Βασιλειου του β σε πολιτικο, στρατιωτικο, επιπεδο δεν ηταν ποτε
βασισμένες επανω στην μεγαλη δυστυχια των φτωχων Ελλήνων πολιτων.


Ουδέποτε το εκανε άλλος βασιλιας αυτό το πραγμα.

Μια στρατιωτικη, μια πολιτικη, μια κοινωνικη επιτυχια για να εχει αξια, δεν πρεπει ποτε να επιτυγχανεται , εις βαρος, της οικονομικης ευημεριας των πολιτων η των υπηκόων.



Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν. 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.

Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.



loading...