Σοβαρά επεισόδια σε Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή – Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και ΜΑΤ

Άγρια επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (05/12/2017) κατά την πορεία των πρώτων προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για την τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση και πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις, αναφορικά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.
Ξύλο στη Βουλή
Την ίδια ώρα, φοιτητές προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τα ΜΑΤ και να εισβάλουν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, αποσπάστηκε από την πορεία, πέρασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή, ανεβαίνοντας από τα σκαλιά που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο.
Εκεί, όμως, τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ και τους έκοψε το δρόμο.
Τα… αίματα άναψαν και φοιτητές και ΜΑΤ ήρθαν στα χέρια.
«Ντου» στο υπουργείο Εργασίας
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στο υπουργείο Εργασίας.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ, αφού σήκωσαν το ρολό στην είσοδο, εισέβαλαν στη στοά του κτηρίου.
Από τις συγκρούσεις με δυνάμεις της Αστυνομίας τραυματίστηκαν διαδηλωτές και ένας αστυνομικός.
Αποσύρθηκε η τροπολογία
Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία οριζόταν ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας,αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος HELLAS SAT.
Η τροπολογία ρύθμιζε, επίσης, θέματα αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.
Με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «επιδίωξε στα μουλωχτά να καταστρατηγήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης».
Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, οργανώνουν την πάλη τους, κάνουν σήμερα συλλαλητήρια και δεν πρέπει κανέναν να ξεγελάσει ο τακτικός ελιγμός της κυβέρνησης να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία διότι, όπως δήλωσε, θα την ξαναφέρει και είναι ενδεχόμενο να την ξαναφέρει σε χειρότερη μορφή.
«Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει η εργατική τάξη. Η πρώτη απάντηση είναι σήμερα με τα συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε οποτεδήποτε ξανακατατεθεί να υπάρξει μαζική αντίδραση και να οργανώσουμε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία την απεργία της 14ης του Δεκέμβρη που θα είναι και η καλύτερη απάντηση», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
loading...