Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών χάνει το σπίτι της επειδή μπήκε εγγυήτρια σε δάνειο

Η γυναίκα έβαλε εγγύηση την πρώτη και κύρια κατοικία της για δάνειο που έλαβε ο πρώην σύζυγός της – Το δάνειο δεν εξυπηρετείται και η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών χάνει το σπίτι της που έχει αντικειμενική αξίας €91.510

Την ώρα που η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πως κανένα σπίτι πρώτης και κύριας κατοικίας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό, έρχεται μια ανάρτηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελο Κρητικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, να διαψεύσει τις δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, σε όμορο νομό του νομού Αττικής εκπλειστηριάζεται σήμερα η μοναδική κατοικία μητέρας δυο ανήλικων παιδιών που βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της. Η γυναίκα είχε εμπιστευτεί τον πρώην σύζυγό της και μπήκε εγγυήτρια σε δάνειο του το οποίο όμως εκείνος δεν αποπλήρωσε και τώρα η Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι της που είναι η κύρια και πρώτη κατοικία της.

Το protothema.gr μίλησε με τον κ. Κρητικό που δημοσιοποίησε το θέμα και ο οποίος είπε ότι: «Η γυναίκα έχει δυο ανήλικα παιδιά και μάλιστα το ένα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα μπροστά στο ενδεχόμενο μέσα στις γιορτές να χάσουν το σπίτι τους. Η γυναίκα με ετήσιο φορολογικό εισόδημα 14.720 ευρώ ενδέχεται να χάσει το σπίτι της που με βάσει τον ΕΝΦΙΑ του 2016 έχει αντικειμενική αξία 91.510 ευρώ. Η γυναίκα είχε μπει εγγυήτρια βάζοντας υποθήκη το σπίτι της σε επαγγελματικό δάνειο του πρώην συζύγου της ο οποίος όμως όταν δεν πήγε καλά η επιχείρησή του σταμάτησε να πληρώνει με αποτέλεσμα να φθάσουμε σήμερα να βγαίνει στο σφυρί η 1ης και κύρια κατοικία».
Ο κ. Κρητικός στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε:

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ !!!
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 1ΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 διενεργείται πλειστηριασμός 1ης και κύριας κατοικίας. Εκπλειστηριάζεται η μοναδική οικία της εν διαστάσει μητέρας με δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 13 ετών και 7 ετών με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 14.720€. Το σπίτι που εκπλειστηριάζεται βρίσκεται σε χωριό, σε όμορο νομό του νομού Αττικής και είναι αντικειμενικής αξίας με βάσει τον ΕΝΦΙΑ 2016, 91.510,09€. Όπως γίνετε αντιληπτό το σπίτι που εκπλειστηριάζεται από την τράπεζα Πειραιώς δεν αφορά καμιά κατοικία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το δραματικό στη περίπτωση αυτή είναι ότι η οφειλή προέρχεται από εγγύηση που υπέγραψε η εν διαστάσει σύζυγος δια λογαριασμό του πρώην συζύγου της. Το ανωτέρω γεγονός από μόνο του διαψεύδει τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί μη πλειστηριασμού της 1ης και κύριας κατοικίας και παράλληλα αποτελεί ηθικό κόλαφο και άγος για τη σημερινή κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Διεπιστήμονας/Οικονομολόγος/Τεχνοκράτης».

loading...