Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αστικό κόμμα και… δεν έχει ταμπού

Μερικές επισημάνσεις με αφορμή τη νέα δημόσια κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Οι σχέσεις κυβέρνησης – Δικαιοσύνης δεν είναι καλές, όχι πάντοτε με ευθύνη του δικαστικού κόσμου. Η μεταχείριση που επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στους συνταξιούχους δικαστές είναι απαράδεκτη. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξισώθηκε συνταξιοδοτικά με ειρηνοδίκη, η σύνταξη αμφοτέρων ανέρχεται σε 1.200 ευρώ, όσο και ο μισθός του συμβούλου που προσέλαβε ο πρωθυπουργός χωρίς πτυχίο.

Ο Νίκος Σακελλαρίου δεν είναι μια τυχαία περίπτωση δικαστή. Έχει τις συμπάθειές του στον κλάδο του, έχει τις αντιπάθειές του, αλλά ουδείς λησμονεί πως, όταν η συνείδησή του το επιτάσσει, πάει κόντρα σε κάθε λογής εξουσία. Θυμίζω ότι ήταν από τους ελάχιστους δικαστές που ψήφισε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου.
Ο Νίκος Σακελλαρίου προήχθη στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφαση υπουργικού συμβουλίου επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τυπικά, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει δίκιο όταν απευθυνόμενος στον υπουργό του λέει «υποδείξεις δεν δεχόμεθα», δοθέντος ότι ο κ. Κοντονής είχε σχολιάσει εκκρεμή δικαστική απόφαση.

Ουσιαστικώς, όμως, υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα. Για να μη δέχονται υποδείξεις οι δικαστές, πρέπει να μη δίνουν δικαιώματα για να τους γίνονται. Στα σχεδόν δύο χρόνια που εκκρεμεί η δικαστική κρίση για το περιεχόμενο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των δικαστών, η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει τον χρόνο για να δηλητηριάσει την κοινή γνώμη: Γιατί αρνούνται οι δικαστές να δηλώνουν αν έχουν μετρητά χρήματα στις οικίες τους ή τις θυρίδες;
Αυτή είναι η ουσία της διαφοράς. Επειδή η συντριπτική πλειονότητα του δικαστικού κόσμου αποτελείται από αδάμαντες που δεν έχουν κάτι να κρύψουν, νομίζουμε ότι η Ένωση των Δικαστών πρέπει να απαντήσει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως έδειξε η θητεία του στο υπουργείο Αθλητισμού, είναι σκληρός και απρόβλεπτος παίκτης. Το ίδιο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Δεν πρέπει να υποτιμώνται. Σχολιάζουν εκκρεμείς υποθέσεις διότι επιδιώκουν τη δημόσια αντιπαράθεση. Δεν είναι αστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει ταμπού για τέτοια θέματα. Επιδιώκει τη σύγκρουση με όλες τις εξουσίες. Εδώ δεν είχε ταμπού αριστερός πρωθυπουργός να μιλήσει για το μισητό -στον ΣΥΡΙΖΑ- Βυζάντιο και για την Αγία Σοφία και θα έχει πρόβλημα ο Κοντονής να κάνει αρένα τη Δικαιοσύνη;

Όσο οι δικαστές συντηρούν στην επικαιρότητα και δεν κλείνουν θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή κατάστασή τους τόσο θα στρώνουν στην κυβέρνηση το κόκκινο χαλί για την κατάργηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντικατάστασή του από Συνταγματικό Δικαστήριο που θα ανατρέψει ευαίσθητες ισορροπίες δεκαετιών.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Εφ´οσον η βία φέρνει βία , και εφ´οσον η ολιγαρχία έχει το πάνω χέρι , με τα σώματα ασφαλείας , στρατό , ρουφιάνους ,μυστικούς , τη μάνα και τη σάρα , μια μόνο διέξοδος υπάρχει : η Παθητική αντίσταση . Δεν ξαναπληρώνουμε τίποτα , μα τίποτα , μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνία . Το ίδιο και στους επόμενους και ξανά , μέχρι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια ( Γιατί η δικαιοσύνη είναι ζήτημα ηθικό και όχι μα Όχι τεχνοκρατικό ) να εκτελέσουμε όσους , στο όνομα του Ελληνικού λαού ( και όχι των Ελλήνων πολιτών ) βιαιοπράγησαν και ασέλγησαν αναίσχυντα ,και πλούτισαν εις βάρος της χώρας . Πρώτους πρώτους , όλους μα όλους τους πολιτικούς ,οποιονδήποτε πολιτικού χώρου , απόχρωσης και «πολιτικού αναστήματος » , τραπεζιτικούς ,δικαστικούς ,δικηγόρους , στρατιωτικούς ,μεγαλογιατρούς ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , τους μεγαλοδημοσιογράφους ,τα καθίκια με τα μάυρα ράσα και τους διαφόρων λογής κλεπταποδοχους βλ δικαστικους επιμελητες , συμβολαιογράφους και γενικά όσοι εμπιμπτουν στη κατηγορία «όλα για το συνφέρον το ατομικό μου ανεξαρτήτος τιμήματος » .
  Και να εδραιωθεί μια ´Αμμεση Δημοκρατία με αναφορά στην ισότητα που έρχεται από την από κοινού εκμετάλλευση των μέσων παραγωγής πλούτου και αγαθών .
  Αυτό για να γίνει χρειάζεται Παιδεία ,σφαιρική ,εγγυκλοπεδική , ιστορική και η πεποίθηση ότι μέσα από το γενικό καλό και τη γενική ευημερία θα έρθει και η ατομική και η προσωπική ευτυχία του καθ´ενός μας που τελικά είναι και τοζητούμενο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ZITUNTE ELLINES! DIA TIN KATESTRAMENI ELLADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν σας ξεπλένει τίποτα κουφάλες16 Δεκεμβρίου 2017 - 12:47 μ.μ.

  Η πλειονότητα του δικαστικού κόσμου έχοντας και το προνόμιο ισόβιου αξιώματος αποτελείται από δικαστές και εισαγγελείς με 50 - 500 χρόνια φυλακή ο καθένας φορτωμένοι στις καμπούρες τους από παραβάσεις καθηκοντων και κατάχρηση εξουσίας, συνεργασίες των επίορκων με εχθρικές δυνάμεις και αλλοδαπές μυστικές υπηρεσίες, νομιμοποίηση καταχραστικής λειτουργίας τραπεζικού συστήματος, παραβίαση του συντάγματος, παράνομες και καταχραστικές ερμηνείες του συντάγματος, ασυλία προς όλους τους προδότες και εγκληματίες των υπόλοιπων εξουσιών κατά "μοντεσκιέ", και νομιμοποίηση, αλληλοσυγκάλυψη εγκλημάτων όλων των εξουσιών.
  Δεν ξεπλένεστε με τίποτα και από καμιά μεγαλοστοά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σ Υ Ρ Ι Ζ Α.......ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.......ΣΥΡΙΖΑ.......ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ......πχ......ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.......ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ........ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ Ε Ω Σ ΤΟ....2060 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;.......ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ;.......ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν........

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]