Το μεγάλο… μυστικό της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Ομολογώ ότι η ευαισθησία της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία είναι σχεδόν συγκινητική. «Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη στην αντιμετώπιση των πλειστηριασμών», υποστήριζε την Πέμπτη, μετά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή,
κυβερνητικός παράγων. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έλεγε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις»

************************************************

Εντάξει, καλά τα ρητορικά σχήματα, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Νομικά, καμία ειδική προστασία δεν υπάρχει για την πρώτη κατοικία. Υπάρχουν μόνο δύο σωτήριοι νόμοι: ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ο νόμος Σταθάκη για τις επιχειρήσεις.

************************************************

Και δικαίως θα ρωτήσετε: Μα, τότε πως λένε με τόση ευκολία η κυβερνώντες ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται; Απλώς, αυτό οφείλεται στο άτυπο μορατόριουμ με τις τράπεζες, να μην εκπλειστηριάζεται κανένα ακίνητο που είναι πρώτη κατοικία, με εμπορική αξία ως 300.000 ευρώ.

Οι τράπεζες μέχρι στιγμής το τηρούν, γιατί δεν θέλουν να καταρρεύσει εντελώς η έννοια της «πίστεως». Μην έρχεται, όμως, η κυβέρνηση να πλειοδοτεί σε κοινωνική ευαισθησία σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς.

Γιατί, όπως ανησυχούν έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση των πλειστηριασμών μπορεί να είναι ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, δεν εκπλειστηριάζονται μόνο βιλάρες στην Κηφισιά και στην Εκάλη, αλλά και μικρά διαμερίσματα στην Κυψέλη που μπορεί απλώς να μην είναι πρώτη κατοικία, γιατί π.χ. ανήκουν σε εταιρίες real estate.

Ο πόλεμος για το ηλεκτρονικό στοίχημα

Νέος γύρος εχθροπραξιών μεταξύ ΝΔ και συγκροτήματος Μάρη ξεκίνησε. Η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τον ηλεκτρονικό τζόγο. «Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;», ερωτούν, μεταξύ άλλων, 14 βουλευτές της ΝΔ.

Ο όμιλος απάντησε μέσω Έθνους την Πέμπτη, αφήνοντας αιχμές για τη σχέση του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη Θωμά Βαρβιτσιώτη με τον όμιλο ΟΠΑΠ, εμπλέκοντας παράλληλα και τη Siemens. Δεν θα πλήξουμε, μου φαίνεται.

Η κυρία του κυρίου και η κόκα

Πρόσφατα παραπέμφθηκαν σε δίκη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών γνωστά και λαμπερά πρόσωπα, με σημείο αφετηρίας γνωστό εστιατόριο στην περιοχή της Δεξαμενής. Κι ενώ πολλά ονόματα είχαν ακουστεί την Άνοιξη, όταν έσκασε η υπόθεση, κανείς δεν βγήκε επισήμως να πει τα ονόματα τώρα που εκδόθηκε το παραπεμπτικό.

Να φταίει, άλλωστε, που μια εκ των βασικών κατηγορουμένων, γνωστή ηθοποιός, έχει σχέση με βαρύ όνομα του ελληνικού επιχειρείν; Διότι, δεν νομίζω να φοβόταν κανείς να δημοσίευση το όνομα της ξεπεσμένης ηθοποιού των 90s και του πάντα σε κίνηση και «χαρούμενου» DJ.

Πάντως, μ’ άρεσαν πολύ στο παραπεμπτικό σε δίκη το όνομα της κυρίας του κυρίου οπλεμπόρου που κυκλοφορούσε με βραχιολάκι ή του γιου πασίγνωστου επιχειρηματία της παραλιακής. Να πω, πάντως, πως για τους περισσότερους μου φαίνεται δύσκολο να σταθεί η διακίνηση, αν και μου λένε πως κάποιοι είναι «δεμένοι».

Ο επικοινωνιακός βουλευτής

Οικονομική συμφωνία με μεγάλο site φαίνεται πως έχει συνάψει φέρελπις κυβερνητικός βουλευτής, με την υποχρέωση να καλύπτεται όλο το φάσμα της δραστηριότητάς του, ακόμα και κάτι φοβερά ανούσιες συναντήσεις του. Άσχετο μεν, ενδιαφέρον δε, πρόκειται για «άτακτο» βουλευτή που ξέρει από… «δίπορτο».

Θα επανέλθω…

rizopoulospost.com/

loading...