Μήνυμα Τελ Αβίβ προς Ρ.Τ.Ερντογάν για… Λωζάνη: Ισραηλινά μαχητικά «βομβάρδισαν» τουρκικές θέσεις στην Κύπρο!

Την στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει από ελληνικό έδαφος την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και επικαλείται τον όρο «τροποποίηση» θέτοντας απειλές για τον Ελληνισμό και επισκέπτεται την Θράκη με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις, το ίδιο το Ισραήλ του αποστέλλει ηχηρότατο μήνυμα και για το φλέγον ζήτημα της Ιερουσαλήμ αλλά και για την αμφισβήτηση των συμφερόντων του Ελληνισμού προχωρώντας σε μεγάλη κοινή άσκηση μαζί με την κυπριακή Εθνοφρουρά στό όρος Τρόοδος με σενάριο την καταστροφή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων!

Ακόμα και Ισραηλινός αξιωματικός ο οποίος συμμετείχε στην νέα αυτή κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο συμμάχων χωρών, επί κυπριακού εδάφους, χαρακτήρισε το αντικείμενό της ως “ασυνήθιστο”, καθώς αναφέρεται στην συνεργασία με αεροπορικά μέσα, που σημαίνει κατάδειξη στόχων υψηλής στρατηγικής αξίας (λέιζερ) επί του εδάφους για ενάεριο βομβαρδισμό.

Άρα είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δεσμεύεται για χρήση της ισραηλινής Αεροπορίας προς προστασία της Κύπρου και εξουδετέρωσης της αντίστοιχης τουρκικής αλλά και των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων και φυσικά και του τουρκικού Ναυτικού.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ισραηλινά μέσα Ισραηλινός αξιωματικός η άσκηση είχε σχεδιασθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο χωρών σε συνεργασία και με τις αεροπορικές δυνάμεις κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το μεγάλο μειονέκτημα της κυπριακής Εθνοφρουράς απέναντι στους Τούρκους είναι η έλλειψη αεροπορικής προστασίας.

Η εκπαίδευση γίνεται σε σύνθετες συνθήκες, δηλαδή με βροχή και κρύο, προκειμένου να προσαρμοσθούν σε δύσκολες συνθήκες οι στρατιώτες.

Κλείνοντας, ο αξιωματικός ανακοίνωσε ότι διεξήχθη ένα πρακτικό τεστ έναντι στις προκλήσεις.

Η άσκηση έγινε στα πλαίσια της συμμαχίας του Ισραήλ με τα δύο ελληνικά κράτη της Ελλάδας και της Κύπρου αφού τα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα ένώνουν τις τέσσερις χώρες μαζί με την Αίγυπτο ενάντια στα αντίρροπα τουρκικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

loading...