«Φάουλ» του ΥΠΕΞ

Του Ανδρέα Γεραλή….
Ως κίνηση που δημιουργεί «κενό» σε έναν ευαίσθητο τομέα της ελληνικής δραστηριότητας στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα χαρακτηρίζουν έμπειροι διπλωμάτες την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να μην ανανεωθεί το διπλωματικό διαβατήριο της πρέσβειρας εκ Προσωπικοτήτων Γιάννας Αγγελοπούλου.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο τρόπος χειρισμού του συγκεκριμένου θέματος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και κριτική από στελέχη που του αποδίδουν ότι χειρίστηκε την υπόθεση με προχειρότητα. Από το 1998 μέχρι τον Μάρτιο του 2017, όταν και γνωστοποιήθηκε η τελική απόφαση του υπουργείου, η κ. Αγγελοπούλου είχε πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες, προσφέροντας υπηρεσίες στην ελληνική πολιτεία, χωρίς ποτέ να ζητήσει οτιδήποτε. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα αναζητεί ισχυρούς συμμάχους και ικανά στελέχη, διπλωματικά αποδυναμώνεται, στερούμενη μια διεθνή προσωπικότητα με αναφορές στο σύνολο του δυτικού Τύπου.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνομιλητές της, η ίδια παραιτήθηκε από την αμοιβή της τον Ιανουάριο του 2013, βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε, ενώ και προηγουμένως τη διέθετε σε κοινωνικούς σκοπούς.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

loading...

3 thoughts on “«Φάουλ» του ΥΠΕΞ

  1. ο Κοτζιας καλά κάνει, στο κάτω κάτω ποιά είναι η Αγγελοπούλου επειδή κατά χρέωσε τους ολυμπιακούς θα έχει και διπλωματικό διαβατήριο, ή μήπως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας, κύριοι ΟΧΙ, φτάνουν οι φαρφάρες και οι καλοθελητές της τσέπη τους. αντι να την έχουν περάσει από στρατοδικείο της έδωσαν και Διπλ, Διαβατήριο , ντροπή. και μπράβο σου Κοτζά,.

  2. ΜΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ? ΕΔΩ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ 708 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕΣ??

  3. Θες πέτρινο πoύτσο για 2 ώρες? – Θα έχεlς στύση σαν
    20άρης

Comments are closed.