Οι Αμερικανοί κλιμακώνουν την ουκρανική κρίση και αποστέλλουν οπλισμό στο Κίεβο!

Οι Αμερικανοί κλιμακώνουν την ουκρανική κρίση και αποστέλλουν οπλισμό στο Κίεβο παραβιάζοντας την κοινή λογική και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου καθώς τα όπλα αυτά σαφώς και θα χρησιμοποιηθούν κατά ρωσόφωνων δυνάμεων στην Α.Ουκρανία

Αυτό σημαίνει ότι και οι Ρώσοι θα πράξουν ανάλογα σε κάποιο σημείο τριβής στον πλανήτη που εμπλέκονται αμερικανικών συμφερόντων δυνάμεις.

Η αντίδραση της Μόσχας ήταν οργισμένη ωστόσο στις ΗΠΑ τηρούν σιγή «ιχθύος» για να μην πολυακουστεί το θέμα.

Η παραδοχή έγινε επίσημε από το ίδιο το State Department το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε τις εμπορικές πωλήσεις θανατηφόρου αμερικανικού αμυντικού οπλισμού στην Ουκρανία.

Τώρα τι ορίζεται ως «αμυντικό» είναι άλλο θέμα.

«Το Department of State αδειοδότησε την εμπορική εξαγωγή ενός περιορισμένου αριθμού μικρών και ελαφριών όπλων στην Ουκρανία από Αμερικανούς κατασκευαστές» είπε αξιωματούχος του State Department στο πρακτορείο TASS και πρόσθσε ότι «οι ΗΠΑ ποτέ δεν είχαν κάποια πολιτική που να περιορίζει τους εμπορικούς κανονισμούς»

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές η προεδρία Ν.Τραμπ ενέκρινε την εμπορική άδεια για εξαγωγές στην Ουκρανία του γνωστού όπλου για ελεύθερους σκοπευτές Barrett M107A1 όπως και την προμήθεια ανταλλακτικών και πυρομαχικών αξίας $41.5 εκατομμυρίων

Φυσικά το όπλο αυτό σκοπεύεται να χρησιμοποιηθεί σε μάχες αστικών περιοχών όπου ο ελεύθερος σκοπευτής έχει τον πρώτο λόγο. Προορίζεται για το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσγκ.

«Διαβήκαμε τον Ρουβίκονα, πρόκειται για θανατηφόρο οπλισμό και προβλέπω ότι έρχονται και άλλα» είπε στην Washington Post αξιωματούχος του Κογκρέσσου.

Βέβαια το State Departement επισήμως υποβάθμισε το γεγονός λέγοντας ότι «δεν είναι κάτι καινούριο» 

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν πουλάει στην ουκρανική κυβέρνηση αυτά τα όπλα πρόκειται για έγκριση εξαγωγής οπλισμού στην Ουκρανία ακριβώς όπως είχαν κάνει και οι δύο προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις» είπε η εκπρόσωπος του State Department Heather Nauert

Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς η ιστοσελίδα SouthFront νωρίτερα είχε αποκαλύψει έγγραφα και γεγονότα που αποδεικνύουν ότι έχουν γίνει πωλήσεις αντιαρματικών συστημάτων από την αμερικανική  AirTronic, που έχει την έδρα της στοTexas, προς την Ουκρανία. Το έγγραφο το έχουν υπογράψει η εταιρεία μαζί με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Αργότερα ο επικεφαλής της εταιρείας Richard Vandiver είπε στην Voice of America ότι πουλάει όπλα από το 2016 στο Κίεβο και «συνεχίζουμε τις παραδόσεις μέχρι τώρα»

Στις 13 Δεκεμβρίου ο Καναδάς έδωσε και αυτός το «πράσινο» φως σε αμυντικούς κατασκευαστές να πουλήσουν και αυτοί φονικό οπλισμό στην Ουκρανία.

Η Καναδός ΥΠΕΞ Chrystia Freeland είπε πως θα περιλάβει αυτόματα την Ουκρανία στην Automatic Firearms Country Control List (AFCCL). Αυτό θα επιτρέψει στις καναδικές εταιρείες να αιτηθούν για άδεια εξαγωγής ορισμένων απαγορευμένων όπλων και συσκευών προς την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι πρόσφατες πωλήσεις όπλων έχουν σχέση με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου και των δυνάμεων των ρωσόφωνων της Α.Ουκρανίας.

Η εξαγωγή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία ενδέχεται να ωθήσει τους θερμοκέφαλους εθνικιστές να προσπαθήσουν εκ νέου να προκαλέσουν αιματοχυσία στο Ντονμπάς, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η αντίδραση της Μόσχας στην πιθανή παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι γνωστή. Ίσως ωθήσει για ακόμη μία φορά τους εθνικιστές θερμοκέφαλους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν ξανά (…) να προκαλέσουν αιματοχυσία στο Ντονμπάς», σχολίασε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να ξεκινήσει εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία.

Ωστόσο ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει επίσημη σχετική ανακοίνωση από τις ΗΠΑ. 

loading...

1 thought on “Οι Αμερικανοί κλιμακώνουν την ουκρανική κρίση και αποστέλλουν οπλισμό στο Κίεβο!

  1. φαγανε την πουτσα στην Συρια,τωρα θελουν και αλλη,ετσι ειναι η γλυκα του κωλου ειναι ακατανικητη

Comments are closed.