Επικίνδυνες κυβερνητικές ακροβασίες για την εκλογή Μουφτήδων!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου
Δεν πέρασαν ούτε καν δέκα ημέρες από την επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή και η Κυβέρνηση ανοίγει αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία πολιτική συνεννόηση το κρίσιμο ζήτημα της
εκλογής των Μουφτήδων στην Θράκη. Αναντίρρητα μία δημοκρατική και φιλελεύθερη χώρα που σέβεται ανεξαρτήτως θρησκείας τους πολίτες της πρέπει να υποστηρίζει και να κατοχυρώνει θεσμικά την δημοκρατική εκλογή και των θρησκευτικών λειτουργών της.

Δυτική Θράκη, μία ιδιαίτερη περίπτωση

Όμως στην Θράκη έχουμε μία ειδική κατάσταση λόγω δύο σημαντικών στοιχείων που την καθιστούν ιδιαίτερη περίπτωση. Το πρώτο είναι ότι η Μουφτεία είναι… Δημόσια Υπηρεσία, οι δε Μουφτήδες σύμφωνα με το Νόμο «ασκούν δικαιοδοσία μεταξύ Μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της περιφερείας τους επί γάμων, διαζυγίων, διατροφών, επιτροπειών, κηδεμονιών, χειραφεσίας ανηλίκων και ισλαμικών διαθηκών» για σχέσεις που διέπονται από τον Μουσουλμανικό Νόμο. Δηλαδή είναι Δικαστικοί Λειτουργοί που δικάζουν με βάση την…Σαρία! Πρόκειται για παγκόσμια ιδιαιτερότητα καθόσον συνιστά θεσμό εσωτερικής έννομης τάξης.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η διαχρονική προσπάθεια της Άγκυρας είτε αυτή είναι Κεμαλική είτε «Νέο-οθωμανική» να χειραγωγήσει μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής και της Μουφτείας ολόκληρη την Μουσουλμανική Μειονότητα με απώτερο πολιτικό στόχο την «Κυπροποίηση» της Θράκης.

Πότε και πως δημιουργήθηκε το ζήτημα επιλογής-εκλογής Μουφτήδων

Ο θεσμός της Μουφτείας υφίσταται με τις προαναφερθείσες αρμοδιότητες στην Δυτική Θράκη από το 1923 και είναι απότοκος του Οθωμανικού Συστήματος Διοίκησης. Το Ελληνικό Κράτος για 70 χρόνια κατά πάγια πρακτική διόριζε μετά από διαβούλευση με παράγοντες της Μειονότητας τους Μουφτήδες και οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας πάντα τους αποδέχονταν και σέβονταν όπως ακριβώς και η Τουρκία. Τον Δεκέμβριο 1990 οι δύο ανεξάρτητοι εθνικιστές μειονοτικοί Βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης κατ’ εντολή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για πρώτη φορά δεν αναγνωρίζουν τον διορισμένο από το Ελληνικό Κράτος Μουφτή Ροδόπης, τον διαπρεπή Θεολόγο-Νομοδιδάσκαλο κ. Μέτσο Τζεμαλή.

Επιβάλουν, ερμηνεύοντας επιλεκτικά τον παλαιό αλλά ουδέποτε εφαρμοσθέντα Νόμο 2345/1920, την εκλογή του κ. Ιμπραήμ Σερίφ με ανάταση των χεριών όσων ήταν στα τεμένη της Μουφτείας Ροδόπης την 28 Δεκεμβρίου 1990! Η Κυβέρνηση Ζολώτα με την σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη κυρώνει τον Νόμο 1920/1991 περί Μουφτήδων, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ενδεκαμελούς επιτροπής μεταξύ των μελών της Μειονότητας, προκειμένου να προτείνει έναν κατάλογο υποψηφίων Μουφτήδων από τους οποίους επιλέγεται ένας με 10ετή θητεία. Λίγο αργότερα έχουμε την ίδια κατάσταση στην Ξάνθη, όταν πεθαίνει και ο εκεί διορισμένος Μουφτής κ. Μουσταφά Χιλμή και διορίζεται από το Ελληνικό Κράτος μετά από επιλογή ο κ. Εμίν Σινικόγλου.

Παρούσα Κατάσταση

Οι σημερινοί διορισμένοι Μουφτήδες Ροδόπης και Ξάνθης κ. Μέτσο Τζεμαλή και κ. Εμίν Σινίκογλου δεν αναγνωρίζονται από την Τουρκία ενώ οι μη νόμιμα εκλεγέντες από μερίδα πιστών στα τεμένη ψευδομουφτήδες κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ υποστηρίζονται από την Τουρκία και ακραία εθνικιστικά στοιχεία της Μειονότητας ενώ συμμετέχουν στις δραστηριότητες της αλυτρωτικής και ελεγχόμενης από το Τουρκικό Κράτος Τουρκικής Ένωσης Θράκης. Αυτή η κατάσταση διχάζει την Μειονότητα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Ανάγκη για Εθνική Στρατηγική

Ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα της εκλογής Μουφτή επιτακτικά στην πρόσφατη και μάλλον ατυχή για την ελληνική πλευρά επίσκεψη του στην Ελλάδα συνδέοντας το με την τήρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αν και το υπερπροστατευτικό πλαίσιό της δεν προβλέπει εκλογή, με την η Ελληνική Κυβέρνηση να τρέχει μία εβδομάδα μετά να τον ικανοποιήσει όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Άκρως επικίνδυνο ατόπημα όμως ήταν και η ηθελημένη ή όχι, πλήρης υιοθέτηση από τον κ. Γαβρόγλου της Τουρκικής επιχειρηματολογίας με την οποία απαράδεκτα εξίσωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με έναν τοπικό Μουφτή κάτι που αποδεικνύει προχειρότητα και έλλειψη αντίληψης της πολυπλοκότητας του θεμάτων αυτών.

Σε ένα κρίσιμο θέμα διαφαίνεται ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιλέγει έναντι εθνικής συνεννόησης και σχεδιασμού τον αυτοσχεδιασμό και την ακροβασία! Έστω και στο «και πέντε» επιβάλλεται για ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικά ζήτημα ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για υιοθέτηση εθνικής Στρατηγικής γενικότερα για τα θέματα της Μειονότητας. Μιας Στρατηγικής που θα συμπεριλαμβάνει εκτός από την διευθέτηση του ζητήματος εκλογής-επιλογής Μουφτήδων, την απομόνωση των ακραίων μειονοτικών που είναι υποχείρια της αναθεωρητικής Άγκυρας και ταυτόχρονα την περαιτέρω κατοχύρωση της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Φωτ 1: Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με τον Μουφτή Ροδόπης κ. Μέτσο Τζεμαλή και τον Μουφτή Ξάνθης κ. Εμίν Σινικόγλου
Φωτ 2: Οι ψευτομουφτήδες Ροδόπης και Ξάνθης στην Άγκυρα σε κλειστή συνάντηση της “Συμβουλευτικής Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης” με τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Liberal

loading...

3 thoughts on “Επικίνδυνες κυβερνητικές ακροβασίες για την εκλογή Μουφτήδων!

  1. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΟΤΖΙΑΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΑ
    ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ .

    ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ :

    «Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ».

    ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.

    «Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ».

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ .

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ FRAPORT, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ….ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ Δ Ι Κ Α ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !

    ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ:

    Φ.Ε.Κ. A 51 / 07. 04. 2017
    "ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 28

    ΑΡΘΡΟ 11 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2:

    ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ….ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ:!

    «….Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία δικαιούται ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ σύμφωνα με τους όρους του
    άρθρου 11 παρ. 2 του Νομοθετικού Διατάγματος 2687/1953. "

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ " ΑΓΟΡΕΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 5%, ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2% ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ…..

    ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΚΑΤΟ-ΨΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΤΟ ΕΤΟΣ 1964 ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΕΠΙ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΛΗΤΗ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΜΙΝΕΪΚΟ- ΤΣΑΝΤ……

    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ Τ Ι Π Ο Τ Α !

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ…

    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ, ΜΕ ΤΑ 12 ΜΙΛΛΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ κ. ΚΟΤΖΙΑ ΜΟΥ ??

    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΥΤΕ ΤΙΣ Α Λ Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ε Σ ΖΩΝΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙ' ΑΥΤΟ!

    ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΣΙΠΡΑΣ- ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΟΤΖΙΑΣ….

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Χ Ω Ρ Ι Σ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΧΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ, ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

    ΕΜΠΡΟΣ, ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΑ ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΔΙΟΡΊΖΟΝΤΑΙ .ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ?

  3. Δειτε εδω ελληνικη ψωλια στη νεοπαγανιστικη συμμορια
    …………………….

    .-Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

    – Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    -Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    -Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

    -Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

    -Ψεύδη καταμήνυση και διασπορα ψευδων ειδησεων

Comments are closed.