ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Δ

– ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ




















ΜΕΡΟΣ Δ 


Κλεινοντας σε μια εποχη βαρυτατης παρακμης και σηψης σε καποια στιγμη των νεανικων μου χρονων ειχα αποτραβηχτει απο της ανουσιες παρεες και διασκεδασεις της νεας ταξεως.

Αυτο διοτι μου δημιουργουσε αηδια η σεξουαλικη διαφθορα και η ανηθικοτητα, μαζι με την θηλυπρεπεια αρκετων ραγιαδων οι οποιοι συκοφαντουσαν και εκαναν κακο σε αρκετους αθωους και ανυποψιαστους.

Τοτε εκεινο το καλοκαιρι πηρα την αποφαση να διαβασω για πρωτη φορα τα εργα του Νικου Καζαντζακη,τον Καπεταν Μιχαλη.


Απο το πρωτο του εργο το οποιο διαβασα τον καπεταν Μιχαλη  αμεσως καταλαβα οτι εχω διπλα μου εναν γνησιο φιλο και αδερφο με τον οποιο συφωνουσαμε σε ολα και τον οποιο αναζητουσα πολλα χρονια. 


Τωρα 16 χρονια αργοτερα βλεπωντας το νεο τρειλερ της ταινιας για τον Νικο Καζαντζακη, με την αναφορα του σχετικα με το αιγαιο οτι ειναι ο παραδεισος για μια ακομη φορα αισθανομαι ακριβως το ιδιο συναισθηματα.
Ποτε να μην ξεχνατε οτι ολοι οι ανθρωποι οι οποιοι λατρευουν την φυση σεβονται και πιστευουν στον Θεο.






ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Δασκαλε θα σε θυμομαστε για παντα.
ΤΙ μας διδαξε μεταξυ πολλων αλλων ο Νικος Καζαντζακης στον Καπεταν Μιχαλη :
Ενας παρα πολύ ενδεικτικος χαρακτηρας ,ως παράδειγμα , ειδικα αυτην την εποχη που γεμισε ο τοπος νεοραγιοαδες, είναι ο Καπεταν Μιχαλης.


 Ο Καπεταν Μιχαλης ηταν ενας αντρας που δεν μιλουσε πολυ, δεν ελεγε περιτα λογια, δεν καυκιοταν, δεν τα εβαζε με αδυναμους, δεν εκανε αδικιες,δεν γλεντουσε σχεδον καθολου.


Ο καπεταν Μιχαλης ηταν μονιμα αγελαστος, οταν τον ρωτουσαν ελεγε οτι εγω θα γελασω μολις ελευθερωθει η Κρητη. 


Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τους πραγματικούς Ελληνες Χριστιανούς πατριωτες σημερα, οι οποιοι ειμαστε πλεον μειοψηφια, μεσα στην ιδια μας την πατριδα, ενω με όλα αυτά που γινονται χασαμε το γελιο μας με την γενοκτονια που συντελειται στην ιερη πατριδα μας. 



Επισης , μεχρι να γινει επανασταση , ο Καπεταν Μιχαλης , δεν δεχοταν αδιαμαρτύρητα τους βιασμους, της κλοπες, το σκλαβωμα των Ελληνιδων, και τα χαρατσι.


 Για αυτό πηγαινε στα καφενεία, εδερνε τους αγαδες ,τους μπεηδες, ενω μετα τους πετουσε επανω στις σκεπες. 



Το πιο βασικο χαρακτηριστικο του Καπεταν Μιχαλη ,ηταν όταν βρισκοταν στην κάθε μαχη, επιτεθοταν πρωτος, χωρις να καταδεχτεί να κοιταξει, εάν τον ακολουθουν οι αντρες του. 



Αυτό είναι το παναρχαιο Ελληνικο γνωρισμα, ολων των Ελλήνων βασιλιαδων, αυτοκρατορων, αρχιστρατηγων, στρατηγων, αρχηγων. Σε διαφορετικη περιπτωση, δεν είναι ουτε ουτε αρχηγοι, ουτε Ελληνες. 



Ο καπεταν Μιχαλης ως γνήσιος Ελληνοχριστιανος ζουσε με τον φυσιολογικο τροπο ζωης των γνησιων Ελλήνων ανα τους αιωνες ,με αυτόν τον τροπο που διδαξαν ο Χριστος και οι αρχαιοι Ελληνες Φιλοσοφοι. 



Για αυτό μπορουσαν οι παλαιοτερες γενιες να αντισταθουν ανα πασα στιγμη στους κατακτητες και να επαναστατησουν , γιατι δεν ειχαν σαπισει τα μυαλα και οι ψυχες τους από την σεξουαλικη διαφθορα. 


Aκομη διοτι ο Καπεταν Μιχαλης ηταν γνησιος Ελληνας δεν κοιταζε ξενες γυναικες, ενώ όταν μπηκε στον πειρασμο για μια και μοναδικη φορα στην ζωη του, μπορεσε να αντεξει, ώστε να μην γινει μοιχος. 


Ομως μεσα στους ηρωες , παντα θα υπαρχουν οι ραγιαδες, οι προδοτες, οι ανήθικοι. Ενδεικτικη είναι η αναφορα του Νικου Καζαντζακη , σχετικα με τους ελλατωματικους ανθρώπους. 



Ο κυρ Χαριλαος θα μας πει χαιροταν να βλεπει τους φτωχους ,τους τυφλους, τους αδικημενους, τους πεινασμενους, γιατι με αυτον τον τροπο παρηγοριοταν και αυτος για το χαμηλο του υψος, παρηγοριοταν και για το μικρα προσοντα του.


Ο κυρ χαριλαος εβαζε καθε βραδυ ενα σκαμνι οπως μας λεει ο καζαντζακης ανεβαινε πανω προσπαθωντας να κανει σεξ στην υπηρετρια του, αλλα δεν μπορουσε ,για αυτο η υπηρετρια του, του εδινε καθε ημερα ενα αβγο να ρουφαει για να δυνασει. 


Για αυτους τους λογους χαιροταν για οποιαδηποτε αδικια, καταστροφη γινοταν ο κυρ Χαριλαος ο λιονταρακης.

Εκεινη την εποχη, στην σκλαβωμενη Κρητη, τα παιδια στην Κρητη δεν επαιζαν ανεμελα οπως ολα τα υπολοιπα παιδια της ελευθερης Ελλαδος. Απο μικρα μαθαιναν τα οπλα ,για να πολεμησουν για την ελευθερια της πατριδος.



 Για αυτους τα μικρα αγορια ο θεος ηταν ντυμενος καπετανιος με κρητικη ενδυμασια,και οταν ερχοταν η μεγαλη εβδομαδα ολοι ταυτιζαν τα παθη του Χριστου με τα μαρτυρια της σκλαβωμενης κρητης. Καθε Μεγαλη Παρασκευη στο προσωπο της Μαριας της Μαγδαληνης εβλεπαν την Κρητη στα ποδια του Χριστου κατω απο τον σταυρο, που θρηνουσε και παρακαλουσε να γλυτωσει απο τους τουρκους. 



Η μονη τους πραγματικη σκεψη ηταν να πολεμησουν για την ελευθερια της Κρητης. 


Οι ιδιες ακριβως σκεψεις θα πρεπει να γινονται από τους Ελληνες πατριωτες αυτην την εποχη, καθως η Ελλαδα μας είναι για μια ακομη φορα σκλαβωμενη, στους σατανιστες.

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Την εποχη των παλαιολογων δεν υπηρχε αυτοκρατορια, διοτι το Ελληνικο κρατος ειχε κατακτηθει απο τους γερμανους στις 13 Απριλιου του 1204 μ.χ, με την τεταρτη εωσφορικη “σταυροφορια”.



Τοτε την εποχη των παλαιολογων υπηρχαν μικρα Ελληνικα και πολλα λατινικα κρατιδια, στην γεωγραφικη θεση του πρωην Ελληνικου-ρωμαικου κρατους. 


Η Κωνσταντινουπολη ηταν πλεον μια πολη κρατος.



Κατα την εποχη των Παλαιολογων η Ελλαδα βρισκοταν σε τεραστια πολιτικη, στρατιωτικη και εν μερη ηθικη παρακμη. 


Αυτο διοτι οι Ελληνες παρακαλουσαν για στρατιωτικη βοηθεια τους χειροτερους εχθρους του Ελληνικου εθνους τους γερμανους οι οποιοι ειχαν κατακτησει το 1204 μ.χ. , ολοκληρη την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια και ξεπερασαν σε βιαιοτητες ακομη και τους σαρακηνους.


Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα, μεγαλυτερο καταντημα 

για εναν λαο και για ενα εθνος απο το να παρακαλα τους τρομεροτερους του εχθρους να το γλυτωσουν απο αλλους εχθρους και συγκεκριμενα τους τουρκους. 




Οι αδυναμοι Ελληνες παρακαλουσαν τους φοβεροτερους εχθρους του εθνους τους γερμανους να τους γλυτωσουν απο τους τουρκους.






ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΕΙΝΑΙ 
ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ 
ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ 
ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.



Για τον τελευταιο βασιλια της πολης εγραψαν παρα πολλοι ,ενας ομως απο αυτους ξεχωριζει,αυτος ειναι φυσικα ο Νικος Καζαντζακης. 


Η Κωνσταντινουπολη τα τελευταια 200 χρονια ειναι πλεον μια πολη κρατος οπως η αρχαια Αθηνα, καθως την ενδοξη Ελληνικη αυτοκρατορια την κατεστρεψαν οι εωσφοριστες του παπα τον Απριλιο του 1204 μ.χ.



Ηταν δε τοσο μεγαλη η μανια τους που βιαζαν καλογριες επανω στις Αγιες τραπεζες των ναων, εσφαζαν καλογερους , εκαιγαν, μοναστηρια ανοιξαν μεχρι του Ιερου Βασιλειου του Β , στου οποιου τον σκελετο εβαλαν μια φλογερα στο στομα και τον τοποθετησαν επανω σε ένα δεντρο.




Φυσικα βιασαν, εκλεψαν, εκαψαν, πηραν Ελληνιδες για σκλαβες, αυτα τα εκαναν σε ολες της πολεις που πηγαν , ολα αυτα τα γραφουν οι δικοι τους οι λατινοι χρονογραφοι που ηταν μαζι τους.


Δηλαδη οι λατινοι “χριστιανοι”-“σταυροφοροι”εκαναν-κανουν οτι και ολοι οι λαοι που πιστευουν στον σατανα οπως ειναι οι περσες αραβες,τουρκοι, κλπ) εξαιρειτε φυσικα ενα μικρο μερος  αυτων των λαων καθως αναφερομαι στην πλειοψηφια και οχι σε ολους.

Ενας Ιδιαίτερος λογος που κανει τον Νικο Καζαντζακη υπερηφανο οσο λιγους Ελληνες σχετικα με την αλωση ειναι οτι πολεμησαν εθελοντικα σαραντα κρητικοι ναυτες στην Κωνσταντινουπολη κατα την τελικη πολιορκια στις 29 Μαιου 1453 μ.χ.

Οι Κρητικοι ναυτες πολεμησαν τοσο γεναια με αποτελεσμα να μην παραδινουν τους δυο πυργους που κρατουσαν.


Καθως δεν μπορουσαν να κανουν κατι οι τουρκοι για να τους σκοτωσουν καταλαμβανοντας τους δυο πυργους και να τελειωσει ο πολεμος,ο Μωαμεθ τους εταξε παρα πολλα πραγματα μαζι με πλουσια δωρα ,ενω τους εξηγησε οτι απεμειναν εντελως μοναχοι καθως ολοι οι υπολοιποι ειτε ειχαν σκοτωθει,ειτε ειχαν παραδοθει.
Οι Κρητικοι πηγαν εθελοντικα λιγο πριν αρχισει η καθοριστικη μαχη που θα εκρινε την τυχη της βασιλευουσας.



Με αυτον τον τροπο ενεργουν οι γνησιοι Ελληνες.



Πρωτα απο ολα ο Καζαντζακης  στιγματιζει με τον δικο του τροπο την ενωση των δυο εκκλησιων μερικους μηνες πριν την αλωση της πολεως η οποια ενωση οχι μονο δεν εφερε καμια βοηθεια στρατιωτικη,αλλα ατιμασε την ορθοδοξη πιστη των Ελληνων που δεχτηκαν την ενωση της Ελληνικης ορθοδοξης εκκλησιας με την καθολικη εωσφορικη εκκλησια του παπα.


Καθως ηταν ονειρο πολλων αιωνων να υποταξουν την ορθοδοξη εκκλησια να διαβρωσουν το Ελληνορθοδοξο ιερατειο,για να γινουν εωσφοριστες οι ορθοδοξοι Ελληνες ιερεις για να ερθει ο αντιχριστος και το παγκοσμιο κρατος οσο το  δυνατον πιο γρηγορα.


Η ενωση τελικα των δυο εκκλησιων εδωσε την αφορμή σε άλλες ορθοδοξες χωρες να μην στειλουν βοηθεια στον Κωνσταντινο Παλαιολογο και τους απελπισμένους Ελληνες.



Η κατασταση στην πολη είναι πλεον τραγικη και απεριγραπτη.



Τους λιγους φραγκους που πολεμησαν στο πλευρο των Ελληνων, ο Δουκας Νοταρας μαζι με καποιους αλλους Ελληνες δεν τους θελουν μαζι τους ,ενδεικτικα τα λογια του Δουκα Λουκα Νοταρα οπως μας τα αναφερει ο Νικος Καζαντζακης,ο Νοταρας ειπε στον Γιαννη Ιουστινιανη (λατινος) οτι μονο αμα φυγετε εσεις οι λιγοι φραγκοι απο την πολη θα μας γλυτωσει ο Χριστος.





Επισης ο Καζαντζακης αναφερει την αρνηση βοηθειας απο την Εκκλησια προς τον Κωνσταντινο Παλαιολογο αυτες της κρισιμες ωρες, ο λογος οτι δεχτηκε-επετρεψε την ενωση των δυο Εκκλησιων (ορθοδοξης-καθολικης) σε ανταλαγμα μιας στρατιωτικης βοηθειας που δεν ηρθε ποτε.




Οι απελπισμενοι Ελληνες πιστεψαν οτι οι χειροτεροι μας εχθροι οι ευρωπαιοι(γερμανοι,Γαλλοι,ιταλοι) θα μας εστελναν βοηθεια για να μην κατακτησουν οι τουρκοι την Κωνσταντινουπολη.Δεν τους εγινε παραδειγμα ο Απριλιος του 1204 μ.χ , που πηραν την πολη και την αυτοκρατορια οι σατανιστες λατινοι.




Μεταξυ αλλων τονιζει ο Νικος Καζαντζακης πως δεν υπαρχει ανωτερο πραγμα απο για εναν Ελληνα απο το να ξερει οτι δεν εχει καμια ελπιδα να γλυτωσει τον θανατο ,τον αφανισμο,και εκεινος να αυξανει την ψυχικη του δυναμη και να πολεμα με ακομη μεγαλυτερο θαρρος.


Αυτο το εκαναν οι πεσοντες της Κωνσταντινουπολεως,οπως εκαναν εκατομυρια αλλοι ενδοξοι προγονοι.



Εδω ειναι η μεγαλη διαφορα των Ελληνων απο τους αλλους λαους οτι στην απολυτη απελπισια-καταστροφη-αφανισμο βρισκουν την δυναμη να κανουν φοβερα πραγματα που μονο οι Ελληνες μπορουσαν να κανουν.



Ακομη ο Καζαντζακης στιγματιζει για πολλοστη φορα ολους τους πλουσιους λαικους και κληρικους που ενω σιγουρα θα χανοταν η πολη, εκεινοι δεν εδωναν ποτε οικονομικη βοηθεια ωστε να  συμβαλλουν στο να μην χαθει η πολη.

Δεν βοηθησαν οι πλουσιοι ουτε τον πεινασμενο Ελληνικο λαο που πολεμουσε νηστικος και αυπνος γιατι δεν επαρκουσε αριθμητικα ο μικρος αυτος στρατος να φυλαξη την Κωνσταντινουπολη.



ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.



Εδω και 11 συναπτα ετη που γραφω την στηλη ισχυς δια της γνωσεως μεσα απο τα σχολια σας, αλλα και της κατ ιδιαν επαφες και συνομιλιες μου εχετε εκφρασει την ευγνωμοσυνη σας για την τεραστια και ανεκτιμητη προσφορα μου ωστε να επιβιωσει η πατριδα. 

Επισης καποιοι απο εσας σε σχολια σας πριν απο δυο και πεντε χρονια αντιστοιχα, αλλα και πιο προσφατα οπως και σε τηλεφωνικες μας συνομιλιες μου αναφερατε οτι επι χρονια διαβαζετε ολους τους ξενους και Ελληνες ιστορικους, οπως ειναι οι Μπιουρι, Οστρογκορσκυ, Ρασνιμαν, Βασιλιεφ, Παπαρηγοπουλο, Καραγιαννοπουλο, Χριστοφιλοπουλου κλπ, αλλα μονον στις δικες μου ιστορικες εργασιες διαβασατε τοσες πολλες και παρα πολυ προτωτυπες ιστορικες παρατηρησεις, οι οποιες ταυτοχρονα ηταν παρα πολυ τεκμηριωμενες. (1) 

Μεταξυ αλλων με αρκετοι απο εσας με ευχαριστουν διοτι ημουν η αιτια να πανε τα παιδια τους στο καταχητικο, στην Εκκλησια στα μουσικα σχολεια και στο παγκρατιο. 

Ομως εγω θα ηθελα αρχικα να σας ευχαριστησω παρα πολυ και να σας αναφερω δυο πραγματα τα οποια δεν εχετε αναφερει ποτε. 

Το πρωτο ειναι οτι μεσα απο τις λυσεις εθνικης επιβιωσεως τις οποιες σας προτεινω εδω και πολλα χρονια, εισαστε σε θεση να ξεχωριζετε τους πραγματικους Ελληνοχριστιανους εθνικιστες.


Αυτο διοτι ειμαι ο μοναδικος ο οποιος σας προτεινει αυτον τον συνδυασμο 
πραγματων.



ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ;

ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 
Ο ΜΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ
ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ 
ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Η ηθικη ζωη και η Ελληνικη παιδεια είναι τα διαχρονικα τα μοναδικα μεσα  για να εχουμε αρχικα δικαιωμα στην εθνικη επιβίωση, και λιγο αργοτερα να εχουμε δικαιωμα στην ελευθερια, ειτε με ειρηνικο, ειτε με βιαιο τροπο, συμφωνα με το αρθρο 120 ,παραγραφος 4, του Ελληνικου συνταγματος.
Διαβαστε και δειτε σχετικα , με το αρθρο 120 του συνταγματος τους καθηγητές Συνταγματικου δικαιου Γιωργο Κασιματη, Βασιλη Σπυρου, και αλλους.
Ελληνες μπορειτε να κανετε οσες απεργιες θελετε, οσες διαδηλώσεις θελετε, οσους πολιτικους φορεις θελετε. 
Επισης μπορειτε να περιμενετε οσους “σωτηρες ” θελετε .
Τιποτε από όλα αυτά δεν τους ενοχλεί, τιποτε δεν τους φοβιζει.
 Ένα μονο πραγμα τρεμουν την επιστοφη στα χρηστα ηθη. Διοτι τοτε και μονον τοτε θα κερδίσουμε την ελευθερια μας. 


Μονον τοτε θα καταργησουμε το στημενο ελεγχομενο κατά γενικη ομολογια” πολίτευμα” ολων των Ελληνων και τα προδοτικα κομματα.
Μονον τοτε θα γινει αποδεκτη από τους γνησιους Ελληνες , η επι  12 χρονια προταση μου , για αλλαγη πολιτεύματος.
Με την αλλαγη πολιτεύματος θα εχουμε καταργηση των κομματων. Η επιλογή των υποψηφιων θα γινεται από τους Ελληνες , με βαση τον εντιμο ηθικο βιο. 
Προσοχη δεν θα κατεβαινουν από μονοι τους υποψήφιοι, θα τους επιλεγουμε εμεις. Οι εκλογες θα γινονται με κληρο.
Μολις παρανομησει καποιος αμεσως του αφαιρουμε το αξιωμα και τον τιμωρούμε αυτό διοτι την ανωτατη εξουσια σχετικα με θεματα δικαιοσυνης θα την εχουμε μονιμος εμεις οι Ελληνες ο λαος.
Στις εκλογες αυτές δεν θα εχουν δικαιωμα όλα τα μελη των σημερινων κομματων , και οι συγγενείς τους μεχρι εκτου βαθμου.
 Μονον οι γνήσιοι και ηθικοι Ελληνες θα εχουν δικαιωμα συμμετοχης. Για να γινουν όμως όλα αυτά χρειαζεται πολύ υψηλη πραγματικη Ελληνικη παιδεια ,και ηθικες αρχες, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
Οι ελαχιστοι σωστοι πολιτικοι δεν τους επιτρεπουν μεσα απο το απολυτως ελεγχομενο πολιτευμα να προσφερουν το παραμικρο στην πατριδα. 
Σε περιπτωση που τολμησουν να κανουν κατι καλο ειτε τους εκβιαζουν ειτε τους τιμωρουν αδικα.
Οι μοναδικες λυσεις για την εθνικη μας επιβιωση κατα γενικη ομολογια ειναι μονον αυτες οι οποιες σας προτεινει η στηλη ισχυς δια της γνωσεως.

Ορθοδοξια, χρηστα ηθη, ιστορικη γνωση, μουσικα σχολεια, αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, αλλαγη πολιτευματος και δια παντος καταργηση των κομματων. 
Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες γυναικες, 
συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. 

Ολα τα προαναφερομενα κατα γενικη ομολογια με μαθηματικη ακριβεια θα μας οδηγησουν στην εθνικη επιβιωση.

Μεσα σε ολα τα προαναφερομενα προσθεστε και τα εργα Καπεταν Μιχαλης, Κωνσταντινος Παλαιολογος, και ο Χριστος ξανασταυρωνεται.



Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.




loading...