[ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ] Οι Πομάκοι γύρισαν την πλάτη στο «σουλτάνο»

Είπε τα δικά του, του είπαμε τα δικά μας
και η ζωή συνεχίζεται

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Με τις ελάχιστες γνώσεις μου και με βάση τα όσα άκουσα και διάβασα θα προσπαθήσω να κάνω μια μικρή αποτίμηση της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα και θα ξεκινήσω από τις συναντήσεις που είχε αρχικά στην Αθήνα.

Τα θέματα που έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων ο Τούρκος Πρόεδρος είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Αιγαίο, Κύπρος, Συνθήκη Λωζάνης, μειονότητα Θράκης κλπ. Ας μη γελιόμαστε, όλα αυτά είναι απολύτως αναμενόμενα. Δε φαντάζομαι να πιστεύει κανείς πως ο Σουλτάνος ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Τσίπρα για τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Ωστόσο θεωρώ πως και η ελληνική πλευρά ήταν αρκετά προετοιμασμένη για όλα αυτά τα ζητήματα και δόθηκαν οι κατάλληλες απαντήσεις. Αρχικά φάνηκε να αιφνιδιάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν και έδωσε τις δικές του απαντήσεις. Στη συνέχεια όμως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πολύ πιο έτοιμος και αποφασιστικός, δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, απάντησε σε όλα και μάλιστα κατά τρόπο που νομίζω δεν το περίμενε ο Ερντογάν.

Εγώ που έχω γράψει τόσα και τόσα κατά του Αλέξη Τσίπρα σας λέω πως αυτή τη φορά του βγάζω το καπέλο και ειδικά όταν ανέφερε πως «η Ελλάδα ποτέ δε σκέφτηκε να κάνει χριστιανικές λειτουργίες μέσα στα δεκάδες τεμένη της χώρας σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρά την πολύ σωστή στάση του Πρωθυπουργού, έγινε ένα τεράστιο λάθος από τη μεριά της Ελλάδας και το λάθος αυτό ήταν η πρόσκληση στον Πρόεδρο της Τουρκίας να επισκεφθεί τη χώρα μας. Μπορεί βέβαια τα όσα είπε ο Σουλτάνος να μπήκαν από το ένα αφτί και να βγήκαν από το άλλο ωστόσο νομίζω πως στην παρούσα φάση δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον φέρουμε στην Ελλάδα για να μας παραστήσει τον «μάγκα» της περιοχής.

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΛ
Εκείνο που μου προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση ήταν η ανύπαρκτη στάση των ΑΝΕΛ και η σχεδόν καμία αντίδραση τους στα όσα προκλητικά είπε ο Ερντογάν. Αν υπήρξε αντίδραση και μου διέφυγε ζητώ δημόσια συγνώμη αλλά έχω την αίσθηση πως για άλλη μα φορά οι υπέρ πατριώτες Καμμένος, Κουίκ και Σγουρίδης την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια σα να μην έγινε τίποτα.

2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1 ΤΕΛΙΚΌ
Μπορεί ο Σουλτάνος νε ξεκίνησε το ματς με γκολ από τα αποδυτήρια αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια για εκείνον. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα παίχτηκε στη Θράκη όπου υπήρξε η απόλυτη ανατροπή και βαριά ήττα για τον Ερντογάν.

Όλοι μας και πρώτος εγώ περίμενα μετά και τις κινητοποιήσεις που έγιναν να υποδεχτούν στον Κομοτηνή τον Τούρκο Πρόεδρο τουλάχιστον 15000 μουσουλμάνοι. Φαίνεται όμως πως οι Έλληνες μουσουλμάνοι δε μάσησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στο προκλητικό κάλεσμα των ανθρώπων του Τουρκικού Προξενείου. Αυτοί που συνολικά τόσο στον χώρο του τεμένους όσο και στο μειονοτικό γυμνάσιο –λύκειο υποδέχτηκαν τον Ερντογάν δεν ήταν πάνω από 1500 άτομα. Ακόμα κι αν δεχτούμε πως ανάμεσα σε αυτούς του 1500 μουσουλμάνους δεν ήταν ούτε ένας παράγοντας του Προξενείου (αν και ήταν αρκετοί) και ήταν όλοι τους απλοί μουσουλμάνοι πολίτες της περιοχής, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για την ήτα του Ερντογάν.

Στη Θράκη ζουν 120 χιλιάδες μουσουλμάνοι κι από αυτούς μόνο οι 1500 έσπευσαν να δουν από κοντά τον «ηγέτη» τους όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσαν. Δεν είναι αλήθεια τα περί 350 και 400 ατόμων που έγραψαν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ αλλά ούτε και πρόκειται για κάποια αποθεωτική υποδοχή του Σουλτάνου όπως έγραψαν μερικά ΜΜΕ της Αθήνας που προφανώς έχει πλήρη μεσάνυχτα από Θράκη.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ
Επειδή γύρω από το θέμα αυτό έγινε πολύ συζήτηση νομίζω πως μετά και το άδειασμα του Ερντογάν από ΗΠΑ και Γερμανία έκλεισε οριστικά η υπόθεση αυτή. Έχω όμως την υποψία πως ακριβώς αυτό επεδίωκε και ο Τούρκος Πρόεδρος, να κλείσει δηλαδή εδώ η Συνθήκη της Λωζάνης για λόγους δικών του συμφερόντων κι ας φωνάζει συνέχεια για αναθεώρηση της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύω πως ο Ερντογάν δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα από την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Ήρθε, μας τα είπα, τον ακούσαμε, του τα είπε και σήμερα είναι απλώς Σάββατο. Το μεγάλο κέρδος όμως της ελληνικής πλευράς ήταν η στάση που κράτησαν οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης και η μη ανταπόκριση τους στο κάλεσμα των προξενικών.

Ας μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος κι ας αξιοποιήσουμε τη στάση τους αυτή.

ΠΗΓΗ: xanthinet.gr

loading...

3 thoughts on “[ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ] Οι Πομάκοι γύρισαν την πλάτη στο «σουλτάνο»

  1. Κύριε Καραχότζα μη περιμένετε απο μασονοκουμουνιστικές κυβερνήσεις αγκαλιές,να είστε όμως σίγουροι ότι ο απλός λαϊκός κόσμος σέβεται και αναγνωρίζει το πατριωτισμό των Πομάκων της Θράκης.
    Καλή δύναμη στο έργο σας.

  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΗ ΜΑΣΟΝΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΝΑΙ ,ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ,ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΛΗΓΗ ΜΝΗΜΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΔΕΚΑΚΙΣ ΕΓΚΟΝΙΑ ΜΑΣ…

  3. κυριε καραχοτζα ειμαι απο κομοτηνη αλλα ζω στην κατερινη παρακαλω να μας ενημερωνετε με αληθειες οσα γινονται στην θρακη. φωτεινη .

Comments are closed.